banner359

Berlin'de patlayan araçta ölen İnegöllünün ailesi konuştu

16 Mart 2016 Çarşamba 13:09 2016-03-16 13:10:46
Berlin'de patlayan araçta ölen İnegöllünün ailesi konuştu
Almanya´nın başkenti Berlin´de seyir halindeki bir araçta meydana gelen patlama sonucu ölen sürücünün bir Türk olduğu ortaya çıktı. Türk´ün İnegöllü olduğu öğrenildi.
Edinilen bilgiye göre, Berlin polisi, sabah saatlerinde seyir halindeki bir araçta meydana gelen ve sürücünün öldüğü patlamanın, aracın altına yerleştirilmiş patlayıcının infilak etmesi sonucu meydana geldiğini doğruladı. Berlin Savcısı Martin Seitner patlama sonucu ölen şahsın Mesut T. (43) isimli bir Türk olduğunu bildirdi.
Mesut T.´nin Berlin polisinde uyuşturucu ve kavga kara para aklama gibi bir çok suçtan dolayı dosyasının olduğu açıklandı. Patlamanın bir terör olayından ziyade mafya hesaplaşması üzerinde de durulduğu belirtildi. Alman Bild gazetesi patlayan aracın sahibesinin de bir Türk bayan olduğunu yazdı. Saldırının araç sahibine dönük bir saldırı olup olmadığı konusunda araştırmanın derinleştirildiğini açıklayan Berlin polisinin, Mesut T´nin kimliğinin belirlenmesi ardından birçok yere baskınlar yaparak patlamayla ilgili araştırma yaptığı öğrenildi.


İNEGÖLLÜ OLDUĞU TESPİT EDİLDİ

Patlama da hayatını kaybeden kişinin İnegöllü olduğu, daha önce uyuşturucudan dolayı polonya cezaevinde yattığı öğrenildi. Patlamanın ardından Berlin´de Adli Tıp Kurumunda işlemlerinin devam ettiği, İnegöl´deki ailesi ve yakınları bir an önce cenazenin teslim edilmesini bekliyor.

AMCASI KONUŞTU

Geçtiğimiz gün Berlin´de sabah saat 07.50 sıralarında aracına yerleştirilen bombanın infilak etmesi sonucu hayatını kaybeden 43 yaşındaki Mesut Ter´in Bursa´nın İnegöl ilçesinde doğduğu ve 8 aylıkken Almanya´ya yerleştiği ortaya çıktı. Almanya´da işletmecilik yaptığı bildirilen Mesut Ter´in amcası Nevzat Ter, “Yeğenimin biraz siyasi düşüncesi vardı. Parmaklarında ve vücudunun çeşitli yerlerinde Türk bayrağı dövmeleri vardı. Yürekli biriydi. Bizim şüphemiz, bu olayın siyasi olmasıdır. Orada şu anda ne olduğunu bilmiyoruz. Ruslar ile hiçbir ticareti olduğunu düşünmüyorum. Vatanı için, bayrağı için yapamayacağı yoktu. Çıkan haberler bizleri çok üzdü. Acımıza bir acı daha kattı” diye konuştu.

"ZİYARETE GELECEKKEN CENAZESİ GELİYOR"
Oğlunun yolunu gözlerken vefat haberini alan gözü yaşlı anne Fatma Ter ise “1972 senesinde 8 aylıkken onu Almanya´ya götürdüm. 3 çocuğum var. Hiçbirinin düşmanı yoktu. Kimseyi incitmezdi. Kim koydu bombayı, nasıl öldürdüler bilmiyoruz. Yanında kız kardeşi ve oğlan kardeşi vardı. 2 sene önce babasını kaybettiğimiz için ben Bursa´ya geldim. Bir hafta sonra buraya gelecekti. Evlenip boşanmıştı. 20 yaşında bir kızı vardı. Şok oldum. Ben onun gelmesini beklerken ölüm haberini aldım” dedi. 

Son Güncelleme: 16.03.2016 13:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<