Bir annenin yardım çığlığı!

24 Kasım 2017 Cuma 10:07 2017-11-28 11:13:35
Bir annenin yardım çığlığı!

Doğuştan engelli olan ve iki kez kalp ameliyatı geçirmesine rağmen sağlık sorunları ile boğuşan 28 yaşındaki genç, ameliyat sonrası yakalandığı bağırsak rahatsızlığı nedeniyle yardım bekliyor. Anne Sebahat Saman, “Sağlık Bakanlığının oğluma sahip çıkmasını istiyorum” dedi.

banner380

Saman ailesinin üç çocuğundan biri olan Ercan Saman, doğuştan zihinsel engelli. 2009 ve 2016 yılında kalp rahatsızlığı nedeniyle iki kez ameliyat olan genç, ikinci ameliyat sonrasında bağırsaklarından rahatsızlandı. Bağırsaklarında baloncuk oluşan ve karnı şişen gencin acil ameliyat edilmesi gerekiyor. Yeşil kartlı olduğu için Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesinde bir doktorun “Paran olsaydı, ben özel hastanede ameliyatını yapardım. Paran yok. Doğru Şevket Yılmaz Araştırma Hastanesine gidiyorsun” diyerek geri çevirdiği gencin ailesi Sağlık Bakanlığından yardım istiyor.

ONU NORMAL BİR EVLAT GİBİ HAYATIMA SOKTUM

Oğluna 28 yıldır bir bebek gibi baktığını belirten Ercan Saman´ın annesi Sebahat Saman, “Benim 28 yaşında engelli bir oğlum var. Tabi ben onu hiçbir zaman engelli olarak görmedim. Onu normal bir evlat gibi hayatıma soktum. Ailemden, akrabalarımdan ve çevremden kimse de onu dışlamadı. 2009 yılında ilk defa rahatsızlık geçirdi. İnegöl Devlet Hastanesine götürdük ve kalbinin kan kaçırdığını söylediler. Bu tür rahatsızlığı olan insanların bu kadar yaşadığını ve yapacak hiçbir şey olmadığını belirterek, bizi eve gönderdiler. Aynı şeyi Bursa Araştırma Hastanesindeki doktorlarda söyledi. Bu sefer bir televizyon kanalına başvurdum. Orada kalp hastalarıyla ilgili bir programa bağlandım. Oradan beni İstanbul´da bir özel hastaneye yönlendirdiler. Orada doktorlar gerekli ameliyatını yaptılar. Ameliyat sonrası 14 yıl boyunca herhangi bir sıkıntı çıkmayacağını belirttiler ama aradan geçen 7 yıl sonra 2016 yılında tekrar rahatsızlandı. Yine İstanbul´daki doktora gittik ve bizleri kabul etti. Oğlum 18 yaşını geçtiği için babasının sigortasından yararlanamadı. Engelli olduğu içinde yeşil kart sahibi. Özel hastaneden ameliyat olması gerektiği için bizlere 45 bin liralık bir hesap çıkardılar. Ameliyata giren doktorlarda para istemediği için hastane masrafını ödememiz gerekti. 20 bin liralık hastane masraflarını da eşim kredi çekerek ödemek zorunda kaldı” dedi.

BAĞIRSAKLARINDA BALONCUK OLUŞTU

İkinci ameliyatının ardından oğlunun sağlığına kavuştuğuna sevindiklerini ifade eden anne Sebahat Saman, “Ameliyatın ardından 6 ay sonrasında bağırsaklarında baloncuk oluşmuş. Bozüyük´te olduğumuz sırada baloncuğun biri patladı. Oradaki devlet hastanesine götürdük. Bir şey yapamayacaklarını söylediler. Akabinde İnegöl Devlet Hastanesine götürdük. Onlarda Şevket Yılmaz Araştırma Hastanesine yönlendirdi. Hayati riskinin olduğunu, ameliyattan çıkamama durumu olduğunu söyleyerek, çocuğumu ameliyata aldılar. 25 gün hastane de yattı. Akabinde bağırsaklarının kapatılması için tekrar ameliyat olması gerekiyor. İnegöl Devlet Hastanesinde kolonoskopi oldu, tomogrofisi çekildi. Tomografi sonuçları iyi çıkmadı. 7 metre bağırsağı kesilecek, ekleme yapılacak. Karın fıtığı olduğu için gündüz bütün bağırsakları dışarı çıkıyor. Sancıları da arttı” dedi.

‘SİZ YEŞİL KARTLI MISINIZ? ŞİMDİ SENİN PARAN DA YOKTUR´

Anne, “Kontrol için İnegöl Devlet Hastanesinde doktora gittiğimizde ‘Ben bu çocuğu ameliyat ederim ama bu çocuğu senin eline sağ veremem´ dedi. Ameliyatın çok ağır olduğunu ve benim çocuğumun bu ameliyatı kaldıramayacağını belirtti. Kendisi beni Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesine yönlendirdi. Oğlumu da yanıma alarak fakülteye gittik. Profesörün yanına gitmeden girişimizi yaptırmak istedik. Oğlum yeşil kartlı olduğu için girişi yapılamadı. Doktora girişimizin yapılamadığını söylediğim de, ‘Siz yeşil kartlı mısınız? Şimdi senin paran da yoktur´ dedi. Ben de ‘Evet paramız yok. Eşim oğlumun kalp ameliyatı için 20 bin lira kredi çekti. Onu ödüyoruz´ dedim. Bana ‘Paran olsaydı, ben özel hastanede ameliyatını yapardım. Paran yok. Doğru Şevket Yılmaz Araştırma Hastanesine gidiyorsun´ dedi. Bana bunu söylememesi gerekiyordu. Onun gözünde engelli olabilir ama benim gözümde çocuğum engelli değil. Bana ‘Ben bu kadar para alırım. Hastane de şu kadar alır. Oğlunu senin eline sağ veririm´ diyebilirdi. Oğlumun ameliyat olması için yeşil kart yerine genel sigortadan yararlanmasını istedik. Bu da 1,5 aylık bir süre gerektiriyor. Ama bizim bu kadar süremiz yok” diye konuştu.

SAĞLIK BAKANLIĞININ OĞLUMA SAHİP ÇIKMASINI İSTİYORUM

“Ne olur oğluma yardım edin” diyen Saman, “Yeniden Devlet Hastanesine geldik. Burada yine bize ‘Ameliyattan sağ çıkmayabilir´ dediler. Belki onlar için benim oğlum bir eksi ama ben eksileri kabul edemiyorum. Ben para filan istemiyorum. Sağlık Bakanlığının oğluma sahip çıkmasını ve iyi bir doktorun oğlumu tedavi etmesini istiyorum. Oğlumun kurtulmasını istiyorum. Oğluma sahip çıkılmasını istiyorum. Oğlumun yokluğunu kaldıramam. Engelli de olsa o benim oğlum. Ben ona 28 senedir küçük bebek gibi bakıyorum. O yüzden ne olur oğluma yardım edin” şeklinde konuştu. 

Son Güncelleme: 28.11.2017 11:13
Anahtar Kelimeler:
InegölE-inegol
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<