banner359

Bir imza attı hayatı karardı!

04 Ekim 2017 Çarşamba 10:40
Bir imza attı hayatı karardı!

2007 yılında alışveriş yaptığı firma ile anlaşma gereği boş senede imza atan Habil Bayram, aradan geçen 10 yılda 23 bin lira borçlu çıktı. Alışveriş yaptığı firmanın boş senede 5 bin lira yazarak kendisini icraya verdiğini belirten Bayram, “Bu olanların tamamı bir boş senede imza atmam yüzünden oldu. Kimse boş senede imza atmasın” dedi.

İnegöl´de tutkal alım-satımı yaparken, alışveriş yaptığı Manisalı bir firma yetkilileri tarafından kendisine 2007 yılında boş senede imza attırıldığını belirten Habil Bayram, “2007 yılında boş senede imza attım ve hacizlik oldum. Borcum olmadan bir senede imza atmam hayatımı kararttı. Bu iş intihara kadar gidecek. Yetkililerden bana yardım etmelerini istiyorum. Borcum yok. Benim borcumu ispatlasınlar, ayakkabılarımı dahi satacağım” diye konuştu.

ÖDEMEK İSTEDİM, ÖDETMEDİLER

“2007 yılında beni araçla alıp, zorla boş senede imza attırdılar” diyen Bayram, “İmza atmasaydım, dayak yiyecektim. Manisa´da sandık işi yapan firmayla alışveriş yapıyordum. Bin 800 lira civarında bir bakiyem kalmıştı. Buna karşılık bana zorla imza attırdılar. Borcumu ödemeye gittiğimde avukat beni bürosundan kovdu. İki gün bürosuna gidip, geldim, borcum olan parayı ödemek istedim ama parayı almadan beni kovdular. 3-4 sene beni arayan olmadı. 10 yıl boyunca borç katlandı ve 23 bin liraya çıktı. Bu borç nedeniyle babadan kalma 3 tarlam satıldı ama yine borç kapanmadı. Bu borç nedeniyle huzurumda kalmadı. Kendi köyüme dahi gidemiyorum” dedi.

KİMSE BOŞ SENEDE İMZA ATMASIN

Yaşadığı olayların tamamının bir boş senede imza atması yüzünden olduğunu ifade eden Habil Bayram, “Kimse boş senede imza atmasın. Benim hayatım karardı, başkasının kararmasın. 2007 yılında sanayide kendi dükkanım vardı ve alım-satım yapıyordum. Bu borç yüzünden işimi de kaybettim. Şimdi Mesudiye Mahallesinde çay ocağı işletiyorum. Yetkililerden bu mağduriyetimin giderilmesi için bana yardımcı olmalarını istiyorum” diye konuştu.

HUZURUM BOZULDU

Bayram, “Bu konuda savcılığa başvuruda bulundum, takipsizlik kararı verildi. Bu durum yüzünden iyice psikolojim bozuldu. Çalışmayı seven bir insanım. Çalıştıkça başıma bunlar geldi. Ne yapacağımı şaşırdım. Huzurum bozuldu. Boş bir kağıt benim hayatımı kararttı” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
InegölE-inegol
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<