banner359

"Bırakın Kar Etmeyi, Maliyeti Kurtaramıyoruz"

12 Ocak 2022 Çarşamba 12:33 2022-01-12 18:35:39
"Bırakın Kar Etmeyi, Maliyeti Kurtaramıyoruz"


Artan maliyetler nedeniyle iş yapamaz hale gelen kamyoncu esnafı, kontak kapattı. Mazot, Vergiler, Bağ-Kur primi, lastik fiyatları ve bakım ücretlerine son 2 ayda gelen peş peşe zamlar nedeniyle kar edemediklerini söyleyen kamyoncu esnafı, SS 39 Nolu İnegöl Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifinde bir araya gelerek basın açıklaması yaptılar.
MAZOT, LASTİK FİYATLARI, BAKIM, YAĞ FİYATLARI YÜZDE 150 ARTTI
Kooperatif önünde bir araya gelen kamyoncu esnafı adına bir açıklama yapan SS 39 Nolu İnegöl Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Recep Portakal, “Ağustos ve Ekim aylarında mazot 6 ila 8 lira arasındaydı. Bugün ise 13,82 lira. Bu konuda artan maliyetler nedeniyle bizlerde yetkililerden zam istedik. Esnafımızın yaşadığı sıkıntılara rağmen yüzleri gülüyor. Niye? Bu insanlar ülkelerine hizmet ediyorlar. Bizler esnaflarımızla beraberiz. Bizler çalıştığımız, anlaştığımız fabrikalara araç vermek için dışarıdan iş almadık, başka hiçbir fabrikaya araç vermedik. Bizim bir sürü su fabrikalarımız var, oralara araç göndermedik. Neden? Çünkü çalıştığımız fabrikaların işlerini aksatmayalım. Biz kimseden şikayetçi değiliz. Ama bu sıkıntıları görme adına bugün burada toplandık. Biz araba vermeyeceğiz demiyoruz. Ama bu mazot fiyatlarının, Bağ-Kur primlerinin, lastik fiyatlarının arttığı bugünlerde bize verilen zamlar çok az. 4 adet lastik 2 ay önce 12 bin 800 lira iken, bugün 28 bin lira. Bunu hiç kimse görmezden gelemez. Hepimiz bugün ki şartlarda ekonomi uzmanı olduk. Mazot, lastik fiyatları, bakım, yağ fiyatları yüzde 150 arttı. Bunları herkes görürken, fabrikaları işletenler görmüyor mu? Onlarda da işçi var, onlarda da araç var. Her türlü sıkıntıyı onlarda görüyor” dedi.
“KIRMADAN DÖKMEDEN BU İŞİN AŞILMASINI İSTİYORUZ”
Başkan Portakal konuşmasını şöyle sürdürdü;
“Bizler yetkililerden kırmadan, dökmeden, biz hiçbir zaman kırıcı ve yıkıcı olmadık. Biz işimize sahip çıktı. Dün olduğu gibi bugünde, yarında işimize sahip çıkacağız. Ama şu gözleri gülen insanlara herkesin sahip çıkmasını istiyorum. Starwood bizim olmazsa olmazımız. Bunu yıllardır söylüyoruz. Mehmet beye asla saygısızlık yapmayız. Bizim en büyük işverenimiz. Ama bugün gelinen noktada, mazot fiyatlarındaki artış, vergilerin artmasından dolayı bu noktaya bizi itmiştir. Bizi araç vermemekte zorunlu itmiştir. Sonuç ne oluyor? Yine onlar bize, bizlerde onlara yardımcı olacağız. Kırmadan dökmeden bu işin aşılmasını istiyoruz.”
“BU SÜREÇ BÖYLE DEVAM EDERSE BUGÜN KONTAK KAPATAN ESNAFIMIZ, EYLEM YAPMAK ZORUNDA KALACAKTIR”
“Bizim talebimiz yüzde 36 enflasyon. Son mazot zammı gelmeden yüzde 6 üzerine koyduk. TÜFE’yi de üzerine koyunca yüzde 48. Yüzde 42 piyasa, yüzde 48 İstanbul. Bu taleplerimizin giderilmesini istedik. Yüzde 27,5 verdiler. Şuan yüzde 27,5 zam, mazot zamlarını bile kurtarmıyor. Zaman zaman iyileşme olmuştur. Ama bugün gelinen noktada 2 ay içinde mazot yüzde 150 arttığı için bu taleplerimizi karşılamıyor. Taleplerimiz karşılanırsa, herkes işine gidecek. Bizi bayiler arıyor. 2 bin lira, 3 bin lira fazla vereceğim, benim yükümü getir diyor. Bunu bayi kabul ediyorsa, fabrikalar niye kabul etmiyor. Bugün gelinen noktada bu fiyatların yürümeyeceğini herkesin bilmesini isteriz. Bu süreç böyle devam ederse bugün kontak kapatan esnafımız, eylem yapmak zorunda kalacaktır”

Son Güncelleme: 12.01.2022 18:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<