banner359

Biz Afetlere Hazırız, Ya Siz?

13 Kasım 2017 Pazartesi 10:37 2017-11-13 10:42:10
Biz Afetlere Hazırız, Ya Siz?

İnegöl Doğal Afetler Arama Kurtarma (İNDAK) Başkanı Varol Yılmaz, İnegöl’ün 1. derece deprem bölgesi olması münasebetiyle afete hazırlığın çok mühim bir konu olduğunu belirterek vatandaşları afet bilinci konusunda uyardı.

İnegöl Doğal Afetler Arama Kurtarma (İNDAK) Başkanı Varol Yılmaz,12 Kasım Afet Eğitimi Hazırlık Günü nedeniyle 300 bin nüfusluk İnegöl’ün afete hazır olup olmadığını ve kendilerinin bu hazırlıkta ne aşamada olduklarını değerlendirdi. 

Varol Yılmaz, gurur duyarak içerisinde bulunduğu arama kurtarma ekibinin, ne yazık ki bunca afetler ve acılar yaşamış ülkemizde bunca kayıplara rağmen hala bilinçli olunmayan insanlarımızın afete hazırlık konusunda son derece rehavet içerisinde ve bilgisiz oldukları bu ortamda ellerinden geldiğince çaba gösterdiğini, birçok zorluğa göğüs gererek varlıklarını devam ettirdiklerini dile getirdi.

GÖNÜLLÜLÜK ESASIYLA ÇALIŞIYORUZ

Konu ile ilgili konuşan İnegöl Doğal Afetler Arama Kurtarma (İNDAK) Başkanı Varol Yılmaz, kuruluş süreci 5 yıla dayanan, 2 yıldır İnegöl gibi 1. dereceden deprem bölgesi olan bir bölgede tamamen kendi imkânlarıyla gönüllülük esasıyla faaliyetlerde bulunduklarını belirtti. Dernek Başkanı Varol Yılmaz, “Ekibimiz kendisine her türlü koşulda her tür canlıyı tehlike ortamından uzaklaştırmak, her türlü kaybolma, mahsur kalma, yangın, trafik kazası, insan unsuru ön plânda olmak üzere her türlü canlının kurtarılması ve yaşamının devamını sağlamaya çalışmak, yurt içinde ve dışında doğal afetlerde ve kurtarma gerektiren olaylarda ve kazalarda gönüllü olarak çalışmak, etkin arama kurtarma çalışmaları ve kazaya uğrayan ve/veya kaybolan kişiler için yapılan ihbarların en kısa sürede kurtarılabilmesi için gerekli düzenlemeleri yaparak operasyona katılacak eğitimli ve sertifikalı, uygun birim elemanlarını tespit ederek ve yetiştirerek ekibin en kısa sürede olay yerine gitmesini sağlayarak etkin arama kurtarma çalışmaları yapmayı misyon olarak belirlemiştir. Arama kurtarma derneğimiz; gerek üyelerine gerek üyeler dışında resmi ve özel kurum ve kuruluşlar, eğitim kurumları ile şahıslara ilk yardım/arama kurtarma hususlarında eğitim ve seminerler vermek, konusu ile ilgili tatbikatlar yapmak, aynı amaçla kurulmuş olan ve/veya kurulacak olan gerçek ve tüzel kişilerle, vakıf, dernek, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yapmak ve danışmanlık hizmeti vermek, katkı sağlamak ve amaçları doğrultusunda işbirliği yaparak bu konuda hizmet etmek, ihtiyacı olan insanlara gıda, yiyecek ve tıbbî malzeme sağlamak, giyecek yardımlarında bulunmak gibi faaliyetlerde bulunmayı ilke edinmiştir. Derneğimiz ve çok fedakâr arama kurtarma gönüllüsü arkadaşlarımız; deprem, sel, çığ, erozyon ve benzeri gibi doğal afetlerde; kaza, kaybolma gibi olaylarda tamamen gönüllü olarak, eğitimli ekiplerle, amatör bir ruh ve profesyonel bir yaklaşım içerisinde, olay yerine en kısa sürede ulaşarak doğru bir arama kurtarma çalışması yaparak, kazazedelere temel ilk yardım desteğini sağladıktan sonra emniyetli bir şekilde sağlık kuruluşlarına naklini sağlamak hedefiyle İnsan ayrımı yapmayan, yardımsever, gönüllü, her türlü canlının hayatına değer veren, iyi niyetli, güvenilir olmayı kendisine amaç edinmiştir.” 

AFETE HAZIR OLMALIYIZ

“Birinci derece deprem kuşağında olan ilçemizde İnegöl Doğal Afetler Arama Kurtarma ekibi olarak, acilen özelde İnegöl’de, genel ise tüm Türkiye çapında afete hazır Arama Kurtarma Ekipleri, afete hazır Aile Eğitimleri, afete hazır gönüllüler, afete hazır okul ve işyerlerinin çoğaltılması esaslarını gerçekleştirmeye çalışmaktadır. Afetlerin öncesinde, afetler sırasında ve afet sonrasında her an yardıma hazır olmayı amaçlayan ekibimizde ana ilke kaybedecek bir saniyemizin bile olmadığıdır. Bu bilinçle İnegöl’ümüzün değerli hayırseverlerini derneğimize maddi katkıda bulunmaya, İnegöl halkını da bu derneğin çatısı altında çok önemli olduğunu düşündüğümüz bu çalışmalarda rol almaya ve insan hayatının korunmasında ve insanlarımızın kurtarılmasında bir el olmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 13.11.2017 10:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<