banner359

Boğazova'ya imar planı

01 Temmuz 2020 Çarşamba 15:23 2020-07-01 16:28:41
Boğazova'ya imar planı

İnegöl Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısı Sani Konukoğlu konferans salonunda gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Alper Taban’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda 10 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Gündem maddeleri arasında yer alan Boğazova bölgesinin imar planlamasının yapılması konusu karar verildi.
1 Temmuz itibariyle normalleşme döneminin başladığını aktaran Başkan Alper Taban, “Geçtiğimiz ay sağanak yağış ve sel meydana geldi. Çiftçilerimizin ürünlerinin zarar gördüğünü öğrendik. Onlara destek olabilmek adına, ekiplerimizle çalışma başlattık. Yaraları el birliği ile saracağız. İnşallah bir daha yaşanmaz. Yüksekokulunda yeni bir bölüm açılıyor. Üniversite hayalini de hayata geçirmek istiyoruz. 15 Temmuz da da etkinliklerimiz olacak. Önümüz kurban bayramı. İnşallah sağlık içerisinde rabbim bizleri bayrama eriştirsin.” Dedi.

Gündemin 4. Maddesiyle alakalı bilgilendirme yapan Başkan Taban, “Boğazova mevkiiyle ilgili. Bununla alakalı itirazlar oldu. Bunla alakalı süreci komisyonumuzla görüştük. Plan yani buradaki yapılar belediyenin kontrolünde yapılacak. Orada insanların kafasına göre bir şey yapmasını istemiyoruz. Gelsin belediyemizden gerekli bilgileri alsın ve planlı bir çalışma yapsın. Bölgeyi kontrol altına almak istiyoruz.” Dedi.
Madde oy birliği ile karara bağlanarak, boğazova bölgesinde yapılacak yapıların belediye kontrolünde yapılmasına karar verildi. Ayrıca, kaçak yapılarla alakalı da tespit çalışmaların devam ettiği öğrenildi.
Gündemin 6. Maddesinde yer alan Yeniceköy mahallesindeki sanayi alanının Yenice Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğüne devredilmesi konusu görüşüldü. 52 Bin TL değerle belediyeye ait alanının OSB yönetimine devredilmesi oylanarak oybirliği ile kabul edildi.
Kemalpaşa ve Mahmudiye mahallesinde bulunan alanların otopark ve park alanı olarak kamulaştırılmasını karar verildi. 
Söz alan CHP’li üye Erkan Dönmez, “Organize sanayi bölgesinde bulunan kamyon garajı çevresinin temizlenmesi gerekiyor. Kahveci esnafımız da talepte bulundular. Bulaşık makinesi konusunda zaman istiyorlar.” Dedi.
Cevap veren Başkan Alper Taban ise, “Kamyon garajı takip ettiğimiz nokta. Asfaltlamayla ilgili olarak, altyapı eksikliklerin tamamlanması gerekiyor. Temizliğin farkına varılması önemli. Vatandaşımızı cezalandırmaktan önce bilgilendirmek üzerine yoğunlaşıyoruz. Vatandaşımızdan ve esnafımızdan bu konuda yaklaşım bekliyorum. Kahvecilerimize de ayrıca teşekkür ediyorum. Onlar da gerekli ilgiyi gösteriyorlar. Bizim de onlara karşı bir desteğimiz olacaktır.” Dedi.

Son Güncelleme: 01.07.2020 16:28
Anahtar Kelimeler:
InegölMeclis
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<