banner359

Borçlar Yapılandırılıyor

18 Ekim 2016 Salı 09:50 2016-10-18 09:52:27
Borçlar Yapılandırılıyor

 Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 6736 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanunun yürürlüğe girmesinin ardından alacaklarını yapılandıracağını açıklayan İnegöl Belediyesi’ne başvurular devam ediyor.

Birikmiş borcu olan vergi mükelleflerine ödeme kolaylığı getiren yasanın ardından duyurularını yapan İnegöl Belediyesi’nde Eylül ayı başından itibaren bugüne kadar 3881 mükellef başvuruda bulunarak yapılandırmadan yararlandı.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, “Borçların yapılandırılmasıyla ilgili kanunun çıkmasıyla birlikte başvuruları almaya başladık. Bugüne kadar 3881 mükellef başvuruda bulunarak bu yapılandırmadan yararlandı. Bu uygulama kapsamında 3 Milyon 859 Bin 835 TL’lik borç yapılandırıldı” dedi.

SON BAŞVURU TARİHİ 31 EKİM
Başvuruların halen devam ettiğini hatırlatan Taban, yapılandırmadan yararlanmak isteyen borçluların 31 Ekim 2016 tarihine kadar belediye İcra servisi veya tahsilat servisine başvurmaları gerektiğinin bir kez daha altını çizdi.

YAPILANDIRMA KAPSAMINA GİREN ALACAKLAR
6736 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanun 19/8/2016 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiş bulunmaktadır diyen Taban; “Anılan kanun ile kurumumuzun birikmiş alacaklarına ödeme kolaylığı getirilmiştir.6736 sayılı kanun uyarınca 2016 Haziran ayı/dönemi ve önceki aylara ilişkin olup bu kanunun yayımlandığı tarihten önce tahakkuk ettiği halde 19/8/2016 tarihi itibariyle ödenmemiş olan; Emlak Vergisi, İlan Reklam Vergisi, Çevre Temizlik Vergisi, Eğlence vergisi, Harcamalarına katılım payları, Ecrimisil alacakları, Otopark Bedelleri, Teknik altyapı bedelleri, Ücretler ve Katı Atık Ücreti Alacakları 30/6/2016 tarihinden önce tahakkuk eden vergi ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri ve gecikme zamları kapsama girmektedir. Buna göre anaparalara işleyen gecikme zammı ve gecikme faizinden vazgeçilecek, yerine daha az olan Yurtiçi Üretici Fiyat Endeksi(Yİ-ÜFE) oranı uygulanacaktır. Ayrıca Vergi Zıyaı Cezalarından da vazgeçilecektir” dedi.

ÖDEME KOLAYLIĞI
Mükelleflerimiz borçlarını peşin ya da ikişer aylık süreler itibariyle olmak üzere taksitli olarak ödemeleri mümkün bulunmaktadır diyen Taban; “Bunun yanında peşin ödemelerde hesaplanan Yİ-ÜFE oranlarına ayrıca %50 indirim uygulanacaktır. Söz konusu kanuna göre yeniden yapılandırılan borçların kredi kartı ile de ödenmesi mümkündür” dedi.

Son Güncelleme: 18.10.2016 09:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<