banner359

'Boşnak kardeşlerimizin yanındayız'

26 Aralık 2017 Salı 16:15
'Boşnak kardeşlerimizin yanındayız'

MHP İnegöl başkan Hayati Bedir ve yönetim kurulu üyeleri geçtiğimiz İnegöl Bosna Hersek Kültür ve Dayanışma derneğini ziyaret etti. Ziyarette konuşan MHP İlçe başkanı Hayati Bedir, “Boşnak kardeşlerimizin yanındayız” dedi. 

 MHP İnegöl başkan Hayati Bedir ve yönetim kurulu üyeleri, dernek ziyaretleri kapsamında İnegöl Bosna Hersek Kütür ve Dayanışma Derneğini ziyaret etti. Dernek lokalinde gerçekleştirilen ziyaret programına, MHP İnegöl İlçe Başkanı Hayati Bedir ve yönetim kurulu üyeleri ile İnegöl Bosna Hersek Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Adli Kavuk ile yönetim kurulu üyeleri katıldı. 

TÜM DERNEKLER DEĞERLİDİR
Ziyaret programında bir konuşma gerçekleştiren MHP İnegöl İlçe başkanı Hayati Bedir, “ Türkiye’min tüm örneklerinin, tüm güzelliklerinin bulunduğu İnegöl’ümüzün güzelliklerinden biri olan Bosna Hersek Kültür ve Dayanışma Derneğimizdeyiz. Elbette bu derneğimizde, İnegöl’ümüzde yaşayan diğer tüm dernekler ve vakıflar gibi bizler için oldukça değerlidir. Hiçbir şekilde,hiçbir camiayı ayırmadan,kayırmadan siyaset anlayışımızı İnegöl’de sürdürüyoruz” dedi. 

BOŞNAK KARDEŞLERİMİZİN YANINDAYIZ
BM’nin Kudüs kararı ile ilgili konuşan Bedir, “ Malumunuz tüm dünyanın bildiği ve ülkemizin yakından takip ettiği bir Kudüs meselesi son günlerde cereyan etti. ABD ve İsrail, kendi güçlerini denemek için böyle bir konuyu ortaya attılar ve güçlerinin ne kadar olduğunu görmüş oldular. Bu süreçte BM Güvenlik Konseyi’nde bir oylama yapıldı ve bu oylamada Bosna Hersek çekimser kaldı. Şu günlerde bazı kesimler tarafından bu konu eleştirilmekte ancak bu durum o kesimlerin Bosna Hersek’ten bir haber olduğunu da bizlere göstermektedir.  Bosna Hersek’te 3’lü Devlet Başkanlığı Konseyi vardır. Devlet konseyinde bir Hırvat, bir Sırp ve bir Boşnak temsilci vardır. Burada yapılan oylama ile devlet yönetilmektedir. BM’nin Kudüs ile ilgili kararında Bosna Hersek’in çekimser oy vermesinin sebebi de budur. Oradaki Boşnak temsilci Bakir İzzetbegoviç Türkiye’nin yanında olmasına rağmen, diğeri ki üyenin oyu ile çekimser kararı alınmıştır.  Bu nedenle bizler Bosna Hersek’in durumunu biliyor ve iyi anlıyoruz. Her zaman ata toprakları, Osmanlı mirasi Bosna Hersek’in yanındayız. İnegöl veyahut Türkiye’nin herhangi bir yerinde yaşayan Boşnak kardeşlerimizin yanındayız” şeklinde konuştu. 

SORUNLARI EL BİRLİĞİ İLE ÇÖZECEĞİZ
İnegöl’de ki sorunları el birliği çözmek istediklerini belirten Bedir, “ İnegöl’de elbette güllük, gülistanlık değil. Elbette yaşam döngüsünün olduğu yerlerde sorunlar çıkacaktır. İnegöl’de de çeşitli sorunları görüyoruz. Biz göremediğimiz sorunları vatandaşlarımıza, STK’lara, derneklere soruyoruz ve öğreniyoruz. Bu sorunlarının çözümünü  yine vatandaşlarımız ile birlikte arıyoruz. Sorunları el birliği ile çözmek istiyoruz. Çünkü İnegöl 7’den 70’e herkesin ilçesi ve yaşam merkezi” ifadelerini kullandı. 

Daha sonra konuşan İnegöl Bosna Hersek Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Adli, Kavukçu ise ziyaretten dolayı memnun olduklarını belirtti.

Anahtar Kelimeler:
InegölMhp
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<