banner359

Bu okulda babalar da derse giriyor

04 Ocak 2017 Çarşamba 22:47 2017-01-04 22:56:51
Bu okulda babalar da derse giriyor

Hacer Salih Yıldız İlkokulunda “Babamla Okulda 40 Dakika” projesi hayat buldu. Proje ile birlikte anneleri ile günün büyük zamanını geçiren öğrenciler, bu proje ile birlikte babaları ile de okulda zaman geçiriyorlar.

Çocukları ile birlikte derse giren babalar, sınıflarda düzenlenen mini yarışmalarda da çocukları ile birlikte o heyecanı yaşıyorlar.

Geçtiğimiz Pazartesi günü 750 öğrencinin bulunduğu okulda 4´erli sınıflar halinde gerçekleştirilen “Babamla Okulda 40 Dakika” projesinde amaç, babaların çocukları ile birlikte zaman geçirmelerini sağlamak.

Hacer Salih Yıldız İlkokulu Müdürü Mustafa Zengin, “Okulumuzda düzenlediğimiz "Babamla Okulda 40 Dakika" Proje etkinliklerimiz başlamış olup verimli bir şekilde devam etmektedir. Genelde çocuklarla anneler ilgileniyor. Amacımız babaları okula getirmekti. Çocuklarla birlikte olmalarını sağlamaktı. Bu proje ile birlikte babaları da okula getirip çocukları ile zaman geçirmelerini sağlıyoruz.” Dedi.

750 ÖĞRENCİ BABASI İLE ZAMAN GEÇİRİYOR

Projeden anasınıfından 3. Sınıfa kadar 750 öğrenciyi kapsayan projenin geçtiğimiz Pazartesi günü start aldığını aktaran Zengin, “Okulumuzda Anasınıfı, 1-2-3 sınıflar 750 öğrenci var. Her gün 4 sınıfta bu etkinlikleri yapıyoruz. projemiz iki hafta sonra sona erecek. Bu projeden bütün öğrenciler yararlanmış olacak.” diye konuştu.

BABALAR DA OKULDA

Babaların çocukları için her gün 40 dakika ayırdığının altını çizen Zengin, “40 dakika da neler yapılıyor?. Kahvaltı ile başlayan eğitimler, ders anlatımı ile devam ediyor. Mini bilgi yarışması da düzenleniyor. Çocuklar, babalarına mini görsel etkinlik düzenliyorlar. Kaynaşma da oluştu babalar arasında. Eğleniyorlar da. Babalar mini yarışmalarda çocuğu ile beraber o heyecanı yaşıyor. Hem işlerinden alı koymuş olmuyoruz hem de çocukları ile ilgilenme fırsatını sağlıyoruz.” İfadelerini kullandı.

HALEP´E YARDIM

Çeşitli etkinliklerde düzenlediklerini aktaran Zengin, “Geçtiğimiz günlerde yerli malında öğrenciler evden getirdikleri ürünleri okulda satışını yaptılar. 550 lira para toplandı. Toplanan paralar Halep´e yardım için kullanılacak” dedi. 

Son Güncelleme: 04.01.2017 22:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<