banner359

Bu pazarda yok yok!

05 Ağustos 2019 Pazartesi 11:45
Bu pazarda yok yok!

İnegöl’de Cumartesi günleri kurulan ikinci el pazarında herkes aradığını buluyor. Antikadan, mobilyaya, elektronik eşyadan kıyafete kadar her şey alıcısını bekliyor.

Alanyurt’taki Salı Pazarında Cumartesi günü kurulan ikinci el eşya pazarında vatandaşlar, aklına gelebilecek her şeyin ikinci elini bulabiliyor. Pazarda eldivenden merdivene, mobilyadan elektronik eşyaya, antikadan cep telefonlarına, kıyafetten ayakkabıya kadar ikinci el olan eşyalar sergileniyor. İkinci el eşya pazarında, hiç kullanılmamış, hatta paketi açılmamış eşyalar da bulmak mümkün. Kurulan pazar, ihtiyacını düşük maliyetle gidermek isteyen çok sayıda vatandaşa hizmet veriyor. İkinci el ve ucuz eşyaların satıldığı pazar, kurulduğu günlerde renkli görüntüler oluşturuyor. Ucuza alışveriş imkanı sağlayan pazarda, eski ev aletlerinden tamir araçlarına, hurdalardan antikalara kadar çok sayıda satılık ürün bulabiliyor. Pazarı gezen vatandaşlar uygun fiyatlarla alışveriş yapmanın keyfine de varıyorlar. Alışveriş yapmayıp sadece gezmek için bile pazara gelenler var. Tezgahları dolaştığınız sırada sergilerde karşınıza ummadığınız güzellikte malzemeler çıkabiliyor. Tezgahlarda adeta geçmişle yüzleşiyorsunuz.

Esnaflar,  pazarın en büyük özelliğinin ucuz olması ve istenilen her şeyin bulunabilmesi olduğunu belirterek, “Pazarda her şey var. Pazarımızdan memnunuz. Bize böyle bir yeri tahsis eden belediyeye teşekkür ederiz. Pazarda her türlü ikinci el eşya var. Bu pazarın en büyük özelliği ise ucuz olması. İkinci el kullanılmayan ürünler burada tekrar satışa sunuluyor. Fiyatlar da çok uygun. Dışarıda 100 TL’ye satılan ürünü pazarda 20 TL’ye alabiliyorsunuz. Pazar, sabah saat 07.30 gibi başlıyor, akşam 17.30’a kadar sürüyor. Vatandaşın yoğun ilgisi var. Eskiye çok ilgisi var. Zaten vatandaş gelmezse bu pazar kapanır. Yüzlerce kişi buradan ekmek yiyor. Vatandaş pazara sabahın erken saatlerinde gelmeye başlıyor. Pazarda satılan ürünlerin yüzde 80’i çalışıyor. Pazarda eski eşyalar satılıyor ama yeni ürünler de var. Yüzde 80’i ikinci el. Pazarda bulunan eşyalardan bazıları ise tarihi eser olma özelliği taşıyor” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<