banner359

Bugün Onların Günü

21 Mart 2017 Salı 18:26 2017-03-21 18:45:19
Bugün Onların Günü

 AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, 21 Mart Dünya Down Sendromlular günü nedeniyle Halk Eğitim Merkezinin 23 yaş üstü özel öğrencilerini ziyaret ederek, pasta kesti.

Öğrencilerin hepsiyle özel olarak ilgilenen Şahin, öğrencilerin yaptıkları el emeği hediyeleri de kabul etti.

Pasta kesiminin ardından konuşan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir, “Son yıllarda engellilere yönelik iyileştirme hareketleri oldu. Bu konuda engelli öğrencilerimiz ve velilerimiz çok memnunlar.  Bakanlığımız bir düzenleme yaptı. Engellilere yönelik okul öncesi, ilk, ortaokul, lise zorunlu eğitim başlattı. Ve 20 yaşına kadar da bu okullarda eğitim alan öğrenciler, mezuniyetin ardından Halk Eğitimler kanalıyla kurslar açıldı. Bizde Türkiye genelinde ilk yapılanmayı biz sağladık. 23 yaş üstü çocuklarımıza eğitimler başlattık. 5 yıldır bu hizmeti veriyoruz. Mevcut binamızı hayırseverlerimiz destekleri ile onardık ve engelli çocuklarımızın eğitim almalarını sağlayacak hale getirdik. Türkiye´de ilkiz. 49 öğrencimiz var. Sabah öğrencilerimizi evlerinden alıyoruz, öğle yemeklerini belediyemiz aracılığıyla veriyoruz. Yine eğitimin ardından evlerine servis araçları ile teslim ediyoruz. Geçtiğimiz aylarda çeşitli etkinlikler yaptık. Etkinlikler yapmaya devam ediyoruz.” dedi.

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise, “Dünya Down Sendromlular günü. Zaman zaman bu okulumuza geliyoruz. Buraya geldiğimizde insanın yaşamayla ilgili coşkusu artıyor. Böyle bir büyük bir devletin fertleri olduğumuz için şükrediyoruz. 15 yıl öncesinde evlerin köşelerinde annelerinin ve babalarının sadece ilgilerine muhtaç olan ama bu ilgiyi de yeteri kadar alamayan çocuklarımız bu gün büyük Türkiye Cumhuriyeti devletinin imkanlarından olabildiğince faydalanıyorlar. Engelliyi seven bir Cumhurbaşkanı ve Başbakanın açmış olduğu yolda hem madden hemde manen kazanımlar elde etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İnanıyoruz ki devletimiz büyüdükçe imkanları arttıkça çocuklarımıza ve özel çocuklarımıza olan ilgimiz ve alakamız daha da artacaktır. Allah kısmet ederse biz hiçbir zaman yaptığımız hizmetlerin yeterli olduğuna inanmıyoruz, daha çoğunu yapmak durumundayız. Çünkü Türkiye Cumhuriyetinde her vatandaş eşit bireydir. Bu eşitlik anlayışı içerisinde imkanları herkese eşit dağıtmamız gerekiyor. Cumhurbaşkanımızın göstermiş olduğu yolda çalışmalarımızı yapıyoruz.” dedi.

TBMM´DE AĞIRLAYACAK

Şahin, Nisan ayı sonunda 23 yaş üzeri engelli öğrencileri TBMM´de ağırlayacağını da sözlerine ekledi.

HEM Müdürü Burhanettin Özdemir, eski halk eğitim binasının restorasyonunda destek veren Milletvekili Şahin´e teşekkür plaketi takdim etti.

Son Güncelleme: 21.03.2017 18:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<