banner359

Bunun Hesabı Sorulmalı

.

02 Ocak 2015 Cuma 12:04 2015-01-02 12:05:44
Bunun Hesabı Sorulmalı
 Yönetim kurulu üyeleri ile birlikte yaptığı incelemelerin ardından bir açıklama yapan Başkan Engin Başar, “Çok büyük bir olay. Eğer bu olay 5-6 saat sonra yaşanmış olsaydı, bir Soma hadisesini yaşayacaktık, bir Ermenek olayını yaşayacaktık. Demek ki şunu anlıyoruz ki; bu tür yatırımlar müteahhide verilirken, doğru düzgün verilmiyor ya da yandaş Müteahhitlere veriliyor. Sonuç ortada. Yaklaşık 7-8 yıllık pazaryeri olmasına rağmen, bu felaketi yaşadık. İnsanlar kendi malzemelerini kendileri kurtarmaya çalışıyor. Yardım eden yok. Şu anda üzülüyorum ki Belediye Başkanımız buradaydı. Açıklama yaparken, 50 kadar koruma ve güvenlik görevlisi ile geldi. Onun durumuna da üzüldüm. Bir şeylerden çekindiği için bu kadar koruma ile geldi. İnegöl’ümüze geçmiş olsun. Bir Soma olayını yaşamadığımız için de şükretmeliyiz” dedi.

MESLEK ODALARI DENETLEMELİ

CHP’nin Mühendis Yönetim Kurulu üyesi Halil Büyükşıklar ise, “Hepimiz çok üzgünüz. Can kaybımız yok ama mal canın yongası. Belediyeye soruyoruz. Bu pazaryerinin statik proje müellifi kimdir? Müteahhidi kimdir? Denetleyen Yapı Denetim Şirketi nedir? Yapımında hak edişlere kimler onay vermiştir? İnegöl’ün deprem bölgesi olması, hava şartları göz önüne alındığında bu şartlara uyulmuş mudur? İnşaat Mühendisi burayı takip etmeli. Meslek Odaları denetlemeli. Mobilya Kent AVM yapılıyor. Aynı şartlar, aynı hava şartları var ama o çatı ayakta. Alanyurt’ta yapılan Pazaryeri ayakta. Bu doğal afet demekle kaçılamaz. Bunun hesabı sorulmalı. Belediye Başkanı bu konuda net açıklama yapmalı. Aynı durum terminal için de geçerli. Proje müelliflerinin terminali yapıp yapmadığını soruyoruz. Orada da insanlarımız ölebilirdi. İnsanımıza tekrardan geçmiş olsun” diye konuştu.

Son Güncelleme: 02.01.2015 12:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<