banner359

Bursa-Ankara Yolu Ağaçlandırıldı

18 Aralık 2017 Pazartesi 17:11
Bursa-Ankara Yolu Ağaçlandırıldı

İnegöl Belediyesi, Bursa-Ankara karayolu üzerinde Hikmet Şahin Köprülü Kavşağı ile Özdilek Köprülü Kavşağı arasındaki 2 kilometrelik alanda ağaçlandırma çalışması gerçekleştirdi. 

 İnegöl Belediyesi, şehrin vitrini konumunda olan Bursa-Ankara karayolunu da bu vizyonla yeni bir görünüme kavuşturdu. Karayolunu kullanan on binlerce aracın yeşiller içerisindeki İnegöl’ü görmeleri ve hissetmeleri amacıyla Hikmet Şahin Köprülü Kavşağı ile Özdilek Köprülü Kavşağı arasında bulunan 2 kilometrelik bölümde ağaçlandırma çalışması yapıldı.

Aralık ayında başlanan çalışma kapsamında Bursa-Ankara karayolu orta refüjü çeşitli ağaçlarla yeşillendirildi. Görsel bir güzelliğin yanı sıra “Yeşiller içerisinde İnegöl” vurgusu yapılan düzenleme, her gün on binlerce sürücünün kullandığı Bursa-Ankara karayolunu yeni bir görünüme kavuşturdu.

BURSA-ANKARA KARAYOLU VİTRİNİMİZ
Yapılan düzenlemeye ilişkin açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alper Taban, göreve ilk geldiği günlerden bu yana ifade ettiği “İnegöl içinde yeşillikler değil, yeşiller içerisinde bir İnegöl” sloganını hatırlattı. Taban, bu vizyonla hareket ederek gelecek nesillere yeşil bir İnegöl bırakmak istediklerini belirterek; “Yeşiller içerisinde bir İnegöl hedefiyle çıktığımız yolda, şehrimizin vitrini konumundaki Bursa-Ankara karayolunun da bu vizyonla düzenlenmesi gerektiğini düşündük. Coğrafi konumumuz itibariyle Bursa, İstanbul, Ankara gibi metropol şehirlerin ulaşım ağı üzerindeyiz. Her gün on binlerce araç Bursa-Ankara karayolunu kullanarak şehrimizden geçiyor. Dolayısıyla bu alan bir nevi bizim vitrinimiz. Yeşiller içerisindeki İnegöl’ü bu yolu kullanan herkese hissettirmek adına Aralık ayı itibariyle bir düzenleme çalışması başlattık. Bu düzenleme Hikmet Şahin Köprülü Kavşağı ile Özdilek Köprülü kavşağı arasındaki 2 kilometrelik alanda uygulandı. Görsel olarak da çok başarılı bir çalışma oldu” dedi.

650 BİTKİ DİKİLDİ
Çalışma hakkında da bilgi veren Alper Taban; “Söz konusu yapılan karayolu orta refüj ağaçlandırması Hikmet Şahin köprülü kavşağı ve Özdilek Köprülü Kavşağı arasını kapsıyor. Uygulama 2 kilometrelik alanda yapıldı. Bu alanda uygulama; iki aydınlatma direği arasına 4 bitki türü gelecek şekilde ve toplamda 650 adet bitki kullanılarak gerçekleştirildi. Söz konusu orta refüje görselliği ön planda olan boylu ağaçlar dikilerek yeşillendirme çalışmaları alanının tüm kısımlarında tamamlanacak. Bitkilendirme çalışmasında; çınar, ıhlamur, servi ve akçaağaç bitkilerine yer verildi. Aralık ayı itibari ile başladığımız bu kentsel düzenleme çalışmasının Belediyemize maliyeti ise yaklaşık olarak 65 bin TL’dir” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<