banner359

Bursa’ya hizmetin siyaseti yok

07 Aralık 2017 Perşembe 17:16
Bursa’ya hizmetin siyaseti yok

Bursa için ortak akılla hareket edip kente değer katmayı hedef alan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ı ziyaret etti. Başkan Aktaş, Nilüfer ve Mudanya’da Belediye başkanlarından ilçeler ve çalışmalarla ilgili brifing aldı, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak ve yapılması planlanan çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa’yı daha yaşanabilir bir geleceğe taşıma hedefiyle acil eylem planı toplantısının ardından, görevinin 35. gününde Nilüfer ve Mudanya’da ilçe belediyelerini ziyaret etti. Bursa için ortak akılla hareket edip kente değer katacak acil hizmetlere odaklandığını her fırsatta ifade eden Başkan Aktaş, Büyükşehir Belediyesi ve bağlı şirketlerin yöneticileri ve bürokratlarıyla birlikte ilçelerde ziyaretlerini sürdürdü.

Göreve geldiği günden bu yana, Bursa’ya hizmette siyasi parti ayrımı yapmadığını sık sık vurgulayan Başkan Aktaş, sabah saatlerinde, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nde ziyaret etti. Bozbey ile Nilüfer ve Bursa için atılacak adımlarla ilgili görüşen Başkan Aktaş, ziyarete dair açıklamasında, “İlçe ziyaretlerimiz devam ediyor. Ekibimizle beraber, Nilüfer Belediyesi’nde, Nilüfer Belediye Başkanı’mızın konuğu olduk. Sağ olsun kendisi de başkan yardımcılarıyla, bürokratlarıyla beraber bizleri sıcak bir şekilde karşıladı. 4. dönem Belediye Başkanı’mız, tecrübeli bir ekip var. Gördükleri tespitleri, eksik ve aksaklıklarla alakalı konuları, ifade ettiler. Biz de bu noktada kendilerine belirli konuları ifade ettik, izah ettik. Çok teşekkür ediyorum” dedi.

“Nilüfer’in 1. gündem konusu kentsel dönüşüm”

Başkan Aktaş, Bursa’nın 17 ilçesinin de kendine has problemlerinin ve sıkıntılarının var olduğunu belirterek, “17 ilçenin de belediye başkanları ve idarecileri var. Bugün bir güzelliği daha yaşadık. Hem AK Parti İlçe başkanımızın meclis üyesi olması, Nilüfer’i bu manada bilmesi, mühendis kökenli olması, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe başkanımızın da burada olması, bu manada karşılıklı diyaloğu da artırdı diyebilirim. Zaten tanışıyorlar ama sorunların beraberce dinlenilmesi ve çözülmesi bakımından bir hamle ve bir aşama olarak görüyorum, çok teşekkür ediyorum. Nihayetinde bütün belediye başkanlarımız çalışma arkadaşlarımız. Nilüfer’in 1. gündem konusu kentsel dönüşüm ve beraberinde trafik ve ulaşım. Yoğunlaşılacak ana noktalar bunlar ama bunun yanında tali konular da ifade edildi. Nilüfer halkının sorunları, sıkıntıları, bu bazen orta refüj düzenlemesi, bazen bir park uygulaması veya bir dere ıslahı, konunun ne olduğu önemli değil. Dosyalarımızı detaylı bir şekilde aldık, inşallah takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.

“Gülümseyen insanların sayısı artsın”

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de Başkan Aktaş’a ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, “Bugün, Nilüfer’i ve Bursa’yı konuştuk. Neticede bizler de bu kentte yaşayan insanlar olarak önerilerimizi Sayın Başkan’ımıza ve bürokratlarına ilettik. Ben hem bürokratlarıyla birlikte bizi ziyaret etmesinden ve bizlerin görüşlerini almasından dolayı kendisine gerçekten çok çok teşekkür ediyorum, başarılar diliyorum. Bursa, büyüyen ve gelişen bir kent ama en hızlı gelişen ve büyüyen de Nilüfer. Onun için Nilüfer’e biraz daha ayrıcalık bekliyoruz Sayın Başkan’dan. Bu nüfus artışıyla birlikte pozitif ayrımcılık bekliyoruz. Sorunların çözümü noktasında zaman zaman hep beraber oturup değerlendirmesini yapacağız, bürokrat arkadaşlarımızla birlikte. Amacımız, gülümseyen insanların sayısını daha fazla artırmak ve Bursa’yı yaşanabilir bir Bursa haline getirmek, Nilüfer’i yaşanabilir bir Nilüfer haline getirmek” diyerek ziyaretinden dolayı teşekkür ettiği Başkan Aktaş’a, Nilüfer’de 5999 kişiyle oluşturulan Atatürk portresini hediye etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<