banner359

Bursa'ya üçüncü üniversite!

04 Ekim 2017 Çarşamba 17:34 2017-10-04 17:44:18
Bursa'ya üçüncü üniversite!

Uludağ Üniversitesi ve Bursa Teknik Üniversitesi’nin ardından kente üçüncü üniversite Bursa Ticaret Sanayi Odası (BTSO) tarafından kazandırılacak.
Bursa’da 4 yıllık süreçte 40’a yaklaşan makro projeyle hizmet çıtasını çok daha yükseğe ulaştırdıklarını belirten BTSO Başkanı İbrahim Burkay, TEKNOSAB ile birlikte BTSO Üniversitesini de Bursa’ya kazandıracaklarını söyledi. Dünyanın sayılı üniversitelerinden biri olacağını belirten Burkay, “BTSO Üniversitesi TEKNOSAB’ta devreye girecektir. Burası ileri teknoloji üniversitesi olacak. Tamamen Bursa’nın önümüzdeki 50 yılına yön verecek ileri teknolojiler üzerine yoğunlaşan bir merkez olacak. Mükemmeliyet ve Ar-Ge merkezleriyle birlikte bu üniversite inşallah dünyada sayılı üniversitelerin arasında yer alacaktır. Böyle bir üniversitenin temelini atıyoruz. Çünkü ticari bir kaygısı olmayan, tamamen Türkiye’nin ve Bursa’nın önümüzdeki süreçte dünya ekonomisindeki gücünü arttıracak hem de mevcudiyetini sürdürecek olan tüm projelerin şekilleneceği merkezlerin başında yer alacak” dedi.

TEKNOSAB’ta kamulaştırmaların tamamının bittiğini ifade eden Burkay, “Şuanda alt yapı ihalelerini yaptık. 2018 sonunda orada ilk fabrikalarımızın bacası tütmeye başlayacak. Yüksek teknoloji üniversitesini de bu bölgeye yapacağız. 

Son Güncelleme: 04.10.2017 17:44
Anahtar Kelimeler:
InegölInegölhaber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<