banner359

Bütçe 200 Milyon

04 Ekim 2019 Cuma 17:41
Bütçe 200 Milyon

İnegöl belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Alper Taban’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda 15 gündem, 4 takrir olmak 19 madde karara bağlandı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Alper Taban, şehitlere Allah’tan rahmet dileyerek, 4 Ekim hayvanlar gününü kutladı. Taban, mobilya fuarının tüm mobilyacılar için hayırlı bereketli geçmesini diledi.

MEZİT MAHALLESİNE YENİ CAMİ

Gündemin 8. Maddesinde yer alan Mezit mahallesindeki cami ve dini tesis alanı kullanmak üzere 2 yıl içinde inşaatına başlanması ve 5 yıl içinde tamamlanıp hizmete açılması kuralıyla, bin 200 metre karelik alan Diyanet İşleri Başkanlığına tahsis edildi. Gündemin 10. Maddesinde yer alan 2020-2024 stratejik planla alakalı açıklama yapan Başkan Taban, “49 kişiden oluşan ekiple plan ve programımızı hazırlamaya çalıştık. Vatandaşlarımızın görüş ve kanaatleri alınarak bir program hazırlandı. 125 faaliyetten oluşan 540 milyonluk yatırım olacak. İnşallah başlangıcı gibi sonu da güzel olur. Katkı ve destek veren arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” Dedi.

TEŞEKKÜR ETTİLER

Söz alan MHP’li üye Ahmet Genç, teşekkür ederek, başarılar diledi. CHP’li üye Erkan Dönmez ise önerilerinin planda yer almasından dolayı mutlu olduğunu belirterek, teşekkür etti. Söz alan Dursun Öztürkoğlu, belediyeye kaynak kazanımı için çalışmanın olup olmadığını sordu. Cevap veren Başkan Taban, “Kaynak artırımı tabiî ki hedefimiz. Çabamız devam ediyor.” dedi. Madde oy birliği ile kabul edildi.

EKSİKLİKLER VAR

Gündemin 11. Maddesinde yer alan performans programı ile alakalı söz alan CHP’li üye Erkan Dönmez, meydan ve çocuk parkı proje sayılarının 2020’de azaldığını belirterek, “Üniversite şehri İnegöl. Yurt sorunu yaşayan öğrenciler var. Yurt sorununa da belediyemizin öncülük etmesini istiyoruz. İnegölspor için ayrılan 13 bin TL gibi küçük bir rakam ayrılması ilginç. Bebek ziyaretlerine ise 128 Bin TL ayrılması şaşırtıcı. Performans değerlendirmesinin eksik olduğunu düşünüyorum. Bu şekilde oyumuz hayır” dedi. Başkan Taban ise, “Erkek öğrencilerin konaklama noktasında büyük açık var. Katma değerli yatırımcıları şehrimize çekmek, gelişmişliği sağlamak hedefimiz. İstihdam ofisimiz faaliyette. Profesyonel kulüplere belediyenin destek verme şansı yok. işadamlarımızı organize ederek destek vermeye çalışıyoruz. Büyükşehir belediyemiz de yeni tesislerin çalışmalarını yürütüyor.” Dedi. Madde muhalefetin red oyuna karşın oy çokluğu ile kabul edildi.  (Hakları Saklıdır) 200 MİLYON BÜT ÇE 2020 yılı için hazırlanan bütçe tasarısı masaya yatırıldı. Geçen yıl 180 Milyon TL olan bütçe rakamı 2020 yılı için 200 Milyon TL’ye çıkarıldı. Madde görüşülmek üzere komisyona havale edildi, önümüzdeki ay ki mecliste karara bağlanacak.

YENİCEKÖY’E MOBESE KURULACAK

İnegöl Jandarma komutanlığınca, Yeniceköy mahallesinde kurulması hedeflenen MOBESE sistemin kurulumu için Belediyeden 50 Bin TL talep edildi. Konuyla alakalı açıklama yapan Başkan Alper Taban, “14 noktaya 33 ayrı kamera konulacak. Jandarma komutanlığımız süreci yürütüyor. Yenice OSB yönetimi ve esnafları da destek veriyor. 150 bin TL’lik projenin 50 Bin TL’sini biz vereceğiz. İmece usulü ile sistem kurulacak. Daha güvenlikli bir bölge olmasına katkı sağlayacağını düşünüyorum.” Dedi. Madde oy birliği ile kabul edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<