Bütçeye onay

21 Ekim 2019 Pazartesi 17:38
Bütçeye onay

İnegöl Belediye Meclisi 2020 yılı tahmini bütçe ve belediye hizmet ücretleri için olağanüstü toplandı. Görüşme sonucunda 200 Milyon TL olarak belirlenen tahmini bütçe bağıtlandı. Geçen yıl 185 Milyon lira olan bütçe bu yıl yüzde 8 artırılarak 200 Milyon TL’ye yükseldi. 
AK Partili üye Abdullah Akşeker, 2020 yılı tahmini bütçe içerisindeki tüm hizmetler için harcanacak rakamları açıklayarak, bütçenin 200 Milyon TL olması gerektiğini belirtti. Akşeker, bütçe denkliğinin sağlandığını da sözlerine ekledi.
Söz alan AK Partili Üye Ahmet Kara, “Personel giderleri yüzde 15’in altında. Türkiye de zannediyorum böyle bir belediye yoktur. Bütçeli hazırlayanlara teşekkür ediyorum.” Dedi.
Söz alan İYİ Partili üye İsmail Karaman ise, “Tahmini bütçede oranları yüzde yüz tutturmak zordur. Olursa da başarılı olur. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bazı konularda çekincelerimizi aktarma gereği hissediyorum. Park bahçeler ile temizlik işleri bütçelerinin aşağı yukarı denk olması. 3 milyon 530 bin liralık faiz gideri var. Hizmet binası ile alakalı sürecin uzamasıyla alakalı bir faiz. İnşallah önümüzdeki yıllarda bu hizmeti tamamlayıp, faiz giderlerimizi asgariye indirmiş olalım.” Dedi.
Açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, “Oy birliği ile geçmesi bizim içinde önemli. Harcamalara dikkatlice eğiliyoruz. Krediyi hizmet binasını yapmak için almıştık. 2019 yılı itibariyle net faiz gideri 7 Milyon 400 Bin Tl. Krediyi aldık bunu fon hesabına aktardık. Böylelikle değerlendiriliyor. Ödediğimizin üzerinde 8 Milyon lira fon getirisi sağladık. Milletimizin emanetini doğru kullanabilmek adına elimizden geldiğince en güzel şekilde kullanmaya devam edeceğiz. Diğer belediyeleri de araştırdık. Yıldırım belediyesi yüzde 14, Osmangazi yüzde 31, İnegöl belediyesi olarak yüzde 43 oranında yatırım gerçekleştiriyoruz. Bence yüzde 50’si yatırımlara dönüşmesi lazım. biz bunu çok daha güzel bir noktaya getirmek için çalışacağız. Önerileriniz için teşekkür ediyorum. Sizlerde lütfen takipçisi olun. Eksik gördüklerinizi bize iletin. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
200 Milyon TL belirlenen bütçe oylanarak, oybirliği ile kabul edildi.
YÜZDE 10 ZAM
157 kalem hizmet bedelleri için yüzde 10 oranında zam yapılması kararı masaya yatırıldı.
Söz alan İYİ Partili Üye İsmail Karaman Nikah ücretlerinin 450 TL’den 750 liraya çıkmaması gerektiğini, eski rakamların kalmasını istedi.
Cevap veren Başkan Taban, “Yılda 2 bin nikah kıyılıyor. Yaz aylarına sıkıştığında oran oldukça yüksek oluyor. Biz bu gelirleri gençlere yönelik eğitim için sosyal faydaya dönüştürmek istiyoruz. Nikah salonunun dışında düğün salonunda kıyılması biraz keyfi olduğu için biz bu geliri gençlere kazandırmak istiyoruz.” Dedi.
Konuşmaların ardından belediye hizmet ücretleri konusu oylanarak oy birliği ile kabul edildi. Zamlar 1 Ocak 2020 itibariyle uygulamaya alınacak.

banner380

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<