banner359

Büyükelçiler Mobiliyum AVM'yi gezdi

08 Kasım 2016 Salı 18:04 2016-11-08 18:15:16
Büyükelçiler Mobiliyum AVM'yi gezdi
“İnegöl Dünya ile Buluşuyor-Amerika” programı kapsamında İnegöl´e gelen Amerika kıtası Büyükelçileri, Mobiliyum AVM Yönetim Kurulu Başkanı Talha Timur Han ve yönetim kurulu üyeleri tarafından AVM girişinde karşılandı. Mobiliyum AVM´yi gezen heyete Başkan Timur Han tarafından AVM ve İnegöl mobilyası hakkında bilgiler verildi.

HER İKİ EVDEN BİRİNDE İNEGÖL MOBİLYASI VAR

100 yılı aşkındır tüm dünyaya mobilya üreten İnegöl´ün, 3 binin üzerindeki mobilya üreticisi ile Türkiye´nin mobilya ihtiyacının yüzde 50´sini karşıladığını belirten Han, “Yani Türkiye´de bulunan her iki evden birinde İnegöl Mobilyası var. Sektörde tam 60 bin kişi istihdam ediliyor ve sadece Türkiye´de değil, dünyada 160 ülke İnegöl mobilyasını tercih ediyor. Burada, 330 milyon dolar ihracat rakamıyla Türkiye ekonomisine kattığı değeri görebiliyoruz. Bu kadar değerli öz kaynaklara sahip olan biz İnegöl mobilya üreticileri, sanat eseri adıyla nitelendirdiğimiz tasarımlarımızı, alıcısıyla buluşmak için Mobiliyum AVM projesini hayata geçirdik. Türkiye´nin ve Avrupa´nın en büyük ve en prestijli mobilya ticaret projesi Mobiliyum AVM, 225 bin metrekare kapalı alanı ile 200 mobilya üreticisinin bir araya gelmesi ile kuruldu. Bu anlamda İnegöl mobilya sektörü için önemli bir vitrin projesini oluşturmuş olduk” dedi.

MOBİLYA İNEGÖL´DE ÜRETİLİR

Buraya toplamda 200 üretici firmanın katılımıyla birlikte 250 milyon liralık yatırım yapıldığını ifade eden Başkan Han, “Devlet desteği ve devlet bankalarından hiçbir destek almadan, sektöre kazandırdığımız Mobiliyum İnegöl Mobilya AVM, İnegöl´ün, Türkiye´nin ve Avrupa´nın en kapsamlı mobilya merkezi projesi olarak, geçtiğimiz yıl Mayıs ayında hizmete sunduk. Türkiye´nin ve Avrupa´nın ilk ve tek kapalı mobilya AVM´si olmamızın yanı sıra, Türkiye konumu itibari ile Avrupa, Kuzey Afrika, Orta Asya ve Kafkas ülkelerinin ortasında yer alır ve bu da lojistik konusunda avantaj sağlar. Avrupa kalite standartlarındaki tasarımlarımızı Avrupa´da bulunan üreticilerin 3´te 1 fiyatına, hızlı teslimat olanakları ile alıcıyla buluşturuyoruz. Yatak odaları, yemek odaları, genç ve bebek odaları, oturma grupları, ofis mobilyaları, aksesuarlar ve mobilyaya dair aranılan her şey, Mobiliyum AVM´de. Çünkü, mobilya İnegöl´de üretilir. Mobilya İnegöl´den alınır” şeklinde konuştu.

BÜTÜN DÜNYA BİZİM DOSTUMUZ VE PAZARIMIZ

İnegöl´ün hem nüfusu, hem ekonomisi hem de atılımcı ruhuyla gerçekten aktif bir şehir olduğunu belirten Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Mobilya üreten, düşünen, ihraç eden bir şehir var. İki tane OSB, iki tane ıslah OSB olmak üzere 4 tane OSB´si olan aynı zamanda iyi bir tarım şehir olan, milyar dolara yakın ihracatı olan ve beraberinde turizmde aktivitesi her geçen gün artıran bir şehir burası. Dolayısıyla biz bir şeyleri ihraç ettiğimiz gibi bir şeyleri de ithal ediyoruz. İlçemizde farklı üretim tesisleri de var. Türkiye´de ilçeler illerin altında bir kategoriye sahip olduğu için aktiviteleri düşük gibi algılanabilir ama hem nüfusu, hem ekonomisi hem de atılımcı ruhuyla gerçekten aktif bir şehir burası. Onlarda ülkelerinin Türkiye´de ki temsilcileri olarak, bu konuda gerçekten bir yol açılmasına öncü ve sebep olurlarsa ben inanıyor ve ümit ediyorum ki ülkeleri adına Türkiye´de güzelliği ortaya çıkarmış olacaklar. Ön yargılarımız yok. Bütün dünya bizim dostumuz ve pazarımız. Karşılıklı alışverişler yapabiliriz. Meksika Büyükelçimiz akşamki konuşmasında söylemişti, o kadar ortak özelliklerimiz var ki, ülke insanları olarak birbirimize o kadar çok benziyoruz. Bir örnek vermek istiyorum; 1897 senesinde Chicago´da yapılan üst düzey bir tarım zirvesine Türkiye´den 4 kişi davet ediliyor ve bunlardan bir tanesi İnegöl´den bir çiftçi. Yani bu şehrimizin yıllardır ne kadar iddialı olduğunun önemli bir göstergesi. Onların İnegöl´deki işadamları ve farklı sektörler ilgili yapacakları girişimlerde destek vereceğimizi burada ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

İnegöl´ün tanıtım videosunun izlenilmesinin ardından program yemek ikramıyla son buldu.

Son Güncelleme: 08.11.2016 18:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<