banner359

Buzhane değil Pazar!

21 Aralık 2016 Çarşamba 11:34 2016-12-21 12:03:57
Buzhane değil Pazar!

 Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni yapılan Mer-Pa kapalı Pazaryerinde gerekli ısıtma sistemlerinin olmamasından dolayı pazarcı esnafı, hem ürünlerinin hem kendilerinin hem de vatandaşlarının soğuktan donduğunu belirttiler.

Pazarda güvenlik zaafının da olduğunu söyleyen esnaflar, gerekli önlemlerin alınmasını istiyor.

PAZAR BİR TÜRLÜ ISINMIYOR

Yapılan pazaryerinin görüntü olarak güzel olduğunu belirten İnegöl Sebzeciler, Meyveciler ve Pazarcılar Odası Başkanı Vehbi Durgut, “Mer-Pa Pazaryeri güzel oldu. Esnaf için güzel bir eser yapıldı ama pazar bir türlü ısınmıyor. Yüksek olduğu veya yanları tam kapanmadığı için ısınmıyor. Çok soğuk oluyor ve esiyor. Esnaf yüz felci geçirecek diye korkuyoruz. Isıtma sistemiyle veya başka bir şekilde bir çözüm bulunmasını istiyoruz. Vatandaşlar da bu durumdan mustarip. Araç park yeri buluyor, alışverişini kolay yapıyor ama pazaryerinin çok soğuk olduğunu onlarda belirtiyor. Vatandaşlar pazaryerinin buzhane gibi olduğunu söylüyor. Ürünlere de bu soğuğun zararı var. Yeşillikler hep donuyor. Suyla ilgili meyve ve sebze buz tutuyor. Belediye Başkanımızın bu konuyla ilgili bir çözüm bulmasını istiyoruz. Gerekli şikayetlerimizi yapıyoruz ama bir çözüm sunulmadı” dedi.

GÜVENLİK ZAAFI VAR

Güvenlikle ilgili de sıkıntılar yaşadıklarını ifade eden Durgut, “Pazaryerinin etrafı açık olduğu için sıkıntılar yaşanıyor. Önceki pazaryerinde kamera sistemi ve güvenlik görevlileri oluyordu. Yeni pazaryerinde elbise satıcılarının eşyalarını çaldılar. Diğer açık pazarlarda da pazarcı esnafının araçlarının akülerini çalmaya başladılar. Geçtiğimiz Cumartesi günü pazarda üç esnafımızın aracının akülerini çalmışlar. Güvenlik konusunda da gerekli tedbirlerin alınmasını istiyoruz” şeklinde konuştu. 

Son Güncelleme: 21.12.2016 12:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<