banner359

ByLock'cular Adliyeye Sevk Edildi

07 Ekim 2017 Cumartesi 12:10
ByLock'cular Adliyeye Sevk Edildi

Bursa merkez, İnegöl, Mustafakemalpaşa ve Gemlik ilçelerinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması´na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen 2 ayrı operasyonda, örgütün kriptolu haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddiasıyla gözaltında bulunan 35 kişiden 17´si adliyeye sevk edildi.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında geçen hafta iki ayrı operasyonda 4´ü kadın 36 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan şüphelilerden biri emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakılmıştı. Aralarında kanun hükmünde kararnamelerle görevlerinden ihraç edilen öğretmenlerin de bulunduğu ve örgütün kriptolu haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddia edilen 35 kişiden 17´sinin emniyetteki sorguları tamamlandı. Zanlılar, işlemlerinin ardından adliyeye gönderildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, geçen hafta il merkezi ve Yenişehir ilçesindeki operasyonlarda 12 kişiyi gözaltına almıştı. Ayrıca "ByLock" programını kullandıkları iddiasıyla Bursa merkez, İnegöl, Mustafakemalpaşa ve Gemlik ilçelerindeki 32 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmış, düzenlenen eşzamanlı operasyonla 24 kişi yakalanmıştı. Zanlılara ait evlerde yapılan aramalarda, çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirilmişti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<