Çadırlar kaldırıldı

17 Mayıs 2017 Çarşamba 09:53 2017-05-17 09:59:06
Çadırlar kaldırıldı

 Alanyurt yolu üzeri Metal Sanayi Sitesi mevkiindeki boş arazilere gelişi güzel kurulan çadırlar, İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından söküldü. Vatandaşların olası tepkilerine karşılık Çevik Kuvvet ekibi de çadırların kaldırılması sırasında güvenlik önlemi aldı.

banner380
Roman vatandaşların yol güzergahındaki arazilere kurdukları çadırlar şikayetlere konu olurken, çadırların kaldırılmasına karar verildi. Dün sabah saatlerinde yapılan çalışmada Zabıta ekiplerine, İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş ve Karakol ekiplerinin yanı sıra Çevik Kuvvet ekipleri de destek verdi. Ekiplere herhangi bir tepki göstermeden eşyalarını toplayan Roman vatandaşlar, Başbakan Binali Yıldırım´a seslenerek, kendilerine sahip çıkılmasını istediler.

ÇEVİK KUVVET DESTEK VERDİ

Bursa ve çevre ilçelerden gelen Roman vatandaşlar, Alanyurt yolu üzeri Metal Sanayi Sitesi mevkiinde boş araziye çadır kurdular. Çevre sakinlerinin şikayeti üzerine Zabıta ekipleri, şahısları çadırları kaldırmaları konusunda uyardı. Yapılan uyarıları dikkatte almayan Roman vatandaşları için dün operasyon düzenlendi. Polis ve zabıta ekiplerinin ortaklaşa düzenlediği operasyonda, kurulan çadırlar sökülerek, Roman vatandaşlar uzaklaştırıldı.

BİZİM ÇOCUKLARIMIZ TÜRK BAYRAĞININ ALTINDA YAŞAMIYORLAR MI?

Her gittikleri yerden kovulduklarını belirten Roman vatandaşlardan Hanım Yeksekyeksel, “Başbakanım bizim halimizi sen görüyorsun. Seçim olduğu zaman bu vatandaşlar bana neden oy atmıyor diyorsun. Roman başkanlarımız öldü, artık bize sahip çıkan yok. Biz her gittiğimiz yerden kovalanıyoruz. Ya bize bir konut ver ya da bir yer ver. Biz ev, yurt sahibi olamıyoruz. Biz hurda peşindeyiz. Kaç yerden kovalandık. Eğer sahip çıkmayacaksınız biz dış devlete sürün. Bizi Yunanistan´a sürün. Bir taraftan Suriyelileri getirdiniz, kol kanat gerdiniz ama bize germiyorsunuz. Bizi o zaman Türkiye´de niye tutuyorsunuz? Bizim çocuklarımız sana askerlik yapmıyor mu? Türk bayrağının altında yaşamıyorlar mı? Biz nerede yaşıyoruz? Bir şey olduğu zaman bizim çocuklarımız mermilere göğüs geriyor. Kaç tane şehit verdik. Niye biz böyle ezilelim? Sen bizim büyüğümüz değil misin? Bize niye sahip çıkmıyorsun, niye yurt vermiyorsun? Bu kadar polisler, zabıtalar başımızda. Sen bu halimize seviniyor musun? Başbakanım seviyorsan sana diyecek başka bir lafımız yok. Çünkü biz sana sığındık. Başka kimsemiz yok. Önce Allah, sonra sen. Göğsümüzü, elimizi sana açtık. Yardım edersen de sağ ol, etmesen de sağol. Bizim tutunacak dalımız yok” şeklinde konuştu. 

Son Güncelleme: 17.05.2017 09:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<