banner359

Çalışma İzni Sistemi Kolaylaştırılmalı

02 Mayıs 2021 Pazar 16:16 2021-05-03 15:08:32
Çalışma İzni Sistemi Kolaylaştırılmalı

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Yavuz Uğurdağ, tam kapanma döneminde e-devlet sistemi üzerine geçirilen çalışma izinlerinin tüccar ve sanayicilerde üretim ve ihracat aksamalarına neden olduğunu belirterek izin sisteminde kolaylık sağlanması talebinde bulundu.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, “29 Nisan ve 17 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen ‘tam kapanma’ kararının ardından çalışma muafiyet belgelerinin kişisel başvuruyla E-Devlet sistemi üzerinden alınacağı duyuruldu. Çok sayıda çalışanın E-Devlet şifresinin olmaması veya sistemi daha önce kullanmamış olmaları ayrıca yoğun talebin sistemin kilitlenme ihtimalini de beraberinde getirmesi üretim kaybına ve ihracat gecikmelerine sebebiyet vermektedir. Bunun yanı sıra üretim yapan firmaların belirtilen NACE kodlarında yer almaması, birden fazla NACE koduna sahip üyelerimizin üretim kısmı NACE kodlarının sistemde gözükmemesi ve NACE kodu uyumsuzlukları gibi sorunlar da kentimizin üretim ve dış ticaretini sekteye uğratacaktır. Bir yılı aşkın süredir devam eden pandemi sürecinde İnegöllü tüccar ve sanayicilerimiz, bütün zorluklara rağmen toplumsal sorumluluklarını yerine getirmekte ve büyük bir fedakârlık örneği göstermektedirler. Bu kapsamda üretim yapan ve üretime tedarikte bulunan firmalarımızın işlerinin salgın döneminde kolaylaştırılması amacıyla üretim ve çalışma izinlerinin E-Devlet yerine genelgenin 5’inci maddesinde belirtilen ve örneği EK-1’de sunulan görev belgesi formunun firmalarımızca doldurularak çalışan ve firma yetkilisi tarafından imzalanıp kısıtlama bitimine kadar süresiz olarak geçerli olacak şekilde düzenlenebilmesi tedarik zincirinin sorunsuzca sürdürülebilmesi açısından önem arz etmektedir” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 03.05.2021 15:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<