banner359

Can Dostları Yeni Yuvalarına Kavuşuyor

06 Ekim 2017 Cuma 17:43
Can Dostları Yeni Yuvalarına Kavuşuyor

İnegöl Belediyesi tarafından yapımı devam eden Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezinde sona gelindi. Kasım ayında açılışı yapılması planlanan merkezde incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Bir sürü proje yapıyoruz ama bu projenin İnegöl için özel bir proje olacağını düşünüyorum” dedi.


Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Kasım ayında açılışının yapılması planlanan merkezde bugün beraberindeki heyetle birlikte incelemelerde bulundu. Başkan Yardımcısı Sabri Günaydın, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel ve yönetim kurulu üyeleri ile İnegöl Doğal Hayatı Koruma Derneği (İDOHA) Başkanı Nilay Parlar ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı incelemede, açılış öncesi yapılan son çalışmalar yerinde görüldü.

CAN DOSTLARINA KONFORLU VE MODERN BİR MERKEZ
Sahip olduğu alan ve son teknolojiyle donatılan bakım üniteleriyle can dostlarına doğayla iç içe bir merkez sunulurken, inceleme sonrası Belediye Başkanı Alinur Aktaş bir açıklama yaptı. Can dostlarımıza modern ve konforlu bir merkez hazırladıklarını ifade eden Aktaş, “Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezi. Bugün çok değerli dernek yöneticilerimizle, Belediyedeki yönetici arkadaşlarımızla, Başkan Yardımcılarımızla birlikte buranın açılış öncesi son kontrollerini yapmaya geldik. Bizler gibi her hakka sahip olan ve olması gereken can dostlarımız için çok özel, çok güzel bir mekan hazırladığımızı düşünüyorum. Ama takdir edersiniz ki çok küçük detaylarla belki de hazırlanan bu mekanlar amacına uygun şekilde kullanılamıyor. Burada yerden ısıtmasından tutun da hayvanların bakım ve tedavilerine varana kadar tüm detaylar düşünüldü. Zaman içerisinde işletimiyle alakalı da personel takviyelerini yapıp güzel bir ortamı hazırlamış olacağız” dedi.

İLÇE HALKININ SAHİP ÇIKMASINI ARZU EDİYORUZ
İlçe halkının buraya sahip çıkmasını arzu ettiklerini dile getiren Aktaş, “Henüz inşaat aşamasında olmasına rağmen farklı derneklerden, özellikle Bursa merkez başta olmak üzere farklı bölgelerden gelen hayvan sever dostlarımız oldu. Gerçekten burayla alakalı çok özel duygular içerisindeler. Çok olumlu kanaatlerini bizlere ifade ettiler ve bize moral verdiler” diye konuştu.

38 BİN M2’LİK ALANDA DOĞAYLA İÇ İÇE BİR MERKEZ
Başkan Aktaş, geçtiğimiz Aralık ayında temel atma töreniyle merkezin yapımına başladıklarını da hatırlatarak şöyle konuştu: “Bu bölgede biliyorsunuz normalde doğalgaz yok, kanalizasyon yok, yolları iyi değildi. Sıcak asfalt çalışması yapıldı. Doğayla iç içe, yeşillikler içerisinde bir bölge bu manada bulundu. Farklı yerler de bu manada düşünülebilirdi ama hem şehri olumsuz etkilemeyecek hem de şehirdeki vatandaşların rahatlıkla ulaşabileceği bir nokta tercih edildi. Bu iki etaplı bir proje. Birinci etapta 6 bloğumuz var. Toplamda 1170 m2 inşaat alanına sahip alanda idari bina, hayvan hastanesi, köpek tedavi ünitesi, kedi evi, yavrulu hayvan tedavi ünitesi ve dönem dönem şehrimizde sıkıntı oluşturan başıboş atlarla alakalı bir at ahırımız da mevcut. Yaklaşık 38 bin m2’lik bir alan var burada İnegöl Belediyesi’ne tahsis edilen. İkinci etapta da idari binalarımıza ilaveler, köpek tedavi ünitesi, yavrulu hayvan tedavi ünitesi olmak üzere 680 m2’lik bir inşaat alanımız daha olacak. Tabi öncelikle birinci etabı görmemiz lazım.”

ORMAN BAKANLIĞI’NDAN DESTEK
“1 milyon 850 bin TL harcadık. Bunun yaklaşık 600 bin TL’si de bir aksilik olmazsa müracaatlarımız kabul edildi ve Orman Bakanlığı’ndan sağlanacak. Sayın Başbakan Yardımcımız Hakan Çavuşoğlu’na da ben teşekkür ediyorum yaptığımız bu özel projeye destek olarak iade edilecek.”

ÖĞRENCİLERE ÖZEL PROGRAMLAR YAPILACAK
“Bir şeyi yapmak güzeldir ama yapmaktan ziyade orayı işletme çok daha önemli bir boyut. Burada inşallah derneğimizden de destekler alacağız. Onların burada bir irtibat noktaları olacak. Yine özellikle öğrencilerimizin, çocuklarımızın bu noktada bilinçli olması gerekiyor. Çocuklarımızı bu manada burada görmeyi arzu ediyoruz. Nasıl ki farklı mekanlarımızla alakalı öğrencilerle programlar yapıp onları ağırladıysak burada da onları ağırlamak ve ikramlarda bulunmak istiyoruz. Özellikle bu hayatın bir parçası olan can dostlarımızla daha içli dışlı olmaları adına okullara yönelik programlar da yapacağız.”

İNEGÖL İÇİN ÖZEL BİR PROJE
Aktaş, merkezi bir aksilik olmazsa Kasım ayının ortalarında açmayı düşündüklerini de belirterek “Belki soğuk bir kış gününe doğru olacak ama çok sıcak bir yuvayı hep birlikte açmış olacağız. Bahçe düzenlemesini de özellikle kilit parke zeminle birlikte beraberinde yeşil alanlarımız da olacak. Doğayla iç içe olduğu için buna da dikkat ediyoruz. Ben şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bir sürü proje yapıyoruz ama bu projenin İnegöl için özel bir proje olacağını düşünüyorum” açıklamalarında bulundu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<