Canan Karatay; “İnegöl Köfteyi Doyana Kadar Yiyebilirsiniz”

15 Şubat 2020 Cumartesi 17:14
Canan Karatay; “İnegöl Köfteyi Doyana Kadar Yiyebilirsiniz”

İnegöl Belediyesi’nin Kitap Günleri Festivali kapsamında şehrimize gelen Prof. Dr. Canan Karatay, doğal beslenmeye dikkat çekti. Bir vatandaşın İnegöl Köfte ile ilgili sorusuna da “İnegöl köfteyi doyana kadar yiyebilirsiniz. Bir sakıncası yok” dedi.

İnegöl Belediyesi’nin bu yıl 4’üncüsünü düzenlediği Kitap Günleri Fuarı tüm hızıyla sürüyor. 10 gün devam edecek organizasyonun 3’üncü gününde, yine birbirinden değerli yazarlar ilçe halkı ve şehir dışından gelen misafirlerle buluştu.

SİNAN YAĞMUR İNEGÖLLÜLERLE BULUŞTU
Kitap Günleri Fuarı kapsamında bugün yazar Sinan Yağmur, 14.00’da Fuar Alanında bulunan söyleşi salonunda İnegöllülerle bir araya geldi.

CANAN KARATAY SÖYLEŞİSİNE YOĞUN İLGİ
15.00’da ise aynı salonda Prof. Dr. Canan Karatay düzenlenen söyleşide İnegöllülerle buluştu. Belediye Başkanı Alper Taban, Başkan Yardımcıları ve bazı meclis üyelerinin de katıldığı programa, ilçe halkının ilgisi yoğun oldu. Salon tıklım tıklım dolarken, söyleşide Canan Karatay doğal beslenmeye dikkat çekti. “Önemli olan hastalanmak değil, halkın sağlığını korumaktır” diyen Karatay, “Biz böyle büyüdük böyle öğrendik. Ben okulla birlikte 60 yıldır bu işin içindeyim, 53 yıllık hekimim. Önemli olan insandır, hastalık değil. Biz hastalık tedavi etmeliyiz, biz insanın sağlıklı olması için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

banner380

İKİ YAĞ TEHLİKE ARZ EDİYOR
2 türlü yağın tehlike arz ettiğini de ifade eden Karatay, “Biri fabrikadan çıkan trans yağdır. Kalp krizi yapar, felç yalar, şeker hastası yapar. Kolesterolü de o çıkarır. Bir de şekere bağlı, rafine unlara bağlı trigliseridlerdir. Tehlikeli olan bu iki yağdan uzak durursak sağlığımıza kavuşuruz” dedi.

YUMURTA VE TEREYAĞI SÜPER BESİN
Gelen bir soru üzerine kahvaltının en önemli öğün olduğuna vurgu yapan Canan Karatay, “Uykudan sonra, uzun süre aç kaldıktan sonra yediğimiz ilk öğün kahvaltıdır. Kahvaltıda sağlıklı besinleri vücudunuza arz ederseniz, bütün gün dinç olur ve hastalanmazsınız. Bu çok doğru bir sözdür. Ama Karatay kahvaltısı yapacaksınız. Yumurta yemeyin diye senelerce insanları kandırdılar. Yumurtanın sarısı bilakis şeker hastalığını iyileştiriyor. Yumurta bütünüyle şeker hastalığını iyileştirip kalp krizini önlüyor. Bunlara kanmayın efendim. Yumurta süper besindir. Tereyağı süper bir besindir. Akıl paraşüt gibidir, açık olursa çalışır. Kanmayın bunlara” ifadelerinde bulundu.

DOYANA KADAR İNEGÖL KÖFTE YİYEBİLİRSİNİZ
Karatay, yine bir vatandaşın İnegöl Köfte hakkındaki sorusu üzerine ise şu cevabı verdi: “İnegöl köfte istediğiniz kadar yiyebilirsiniz. Doyana kadar yiyin sakıncası yok.”

Söyleşi sonunda sahneye davet edilen Belediye Başkanı Alper Taban da kısa bir selamlama konuşması yaparak; “Alper Taban: Hocamıza bugün bizlerle birlikte olduğu için teşekkür ediyoruz. Kendisinin çok ciddi bir takipçi kitlesi var. Aslında burada çok sade bir dille doğal beslenmenin önemini anlatıyor burada hocamız. Gerçekten beslenme hayatımızın en önemli alanı. Sağlıklı beslenme olursa arkasından diğerleri de sağlıklı bir şekilde geliyor” dedi. Taban, konuşmasının ardından Karatay’a İnegöl’ü simgeleyen çini hediye etti. Ayrıca vatandaşlara ücretsiz olarak Canan Karatay’ın kitapları da söyleşi salonunda dağıtıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ela 2020-02-16 16:40:30

Bizim Fatih mahallesinde agtüg ve piknik sokakta da park
Istiyoruz

banner366

<