Çarşı Esnafı Tepkili

.

02 Şubat 2015 Pazartesi 18:06 2015-02-02 18:27:52
Çarşı Esnafı Tepkili
Bugün başlayan kaldırım işgali kararına tepki gösteren çarşı esnafı, Belediye Meclisi tarafından kararın tekrar gözden geçirilmesini istiyor.
BELEDİYE UYMUYOR
Saat 16.30’da Sarraflar Çarşısı önünde toplanan çarşı esnafı Belediye Meclisi tarafından alınan ve bugün uygulamaya başlayan Kaldırım İşgali uygulamasına tepki gösterdi. Esnaflar adına bir açıklama yapan İnegöl Terziler Odası Başkanı Selim Malçok, kaldırım işgali uygulamasına karşı çıktıklarını belirterek, “Belediyenin 2 Şubat’ta almış olduğu kaldırım işgali kararına esnaf ilk günden tepkisini koymaya başladı. Belediye Başkanımızın da Cumartesi günü basında çıkan yazısında tüm esnaf oda başkanlarının desteğini aldığını söylüyordu. Basında ki arkadaşlarımıza bir evrak verdim. O evrakta 7 oda başkanının karara karşı çıktığını beyan ediyor. İmzalarını da aldık. Belediye Başkanımız basın toplantısında bazı fotoğraflar gösteriyor ama gösterdiği fotoğraflarda hiç belediyenin bilbordları, banka atmleri, ekmek büfeleri yok. 45 tane ekmek büfesini İnegöl Belediyesi daha 2 yıl önce dağıttı. Kendisi kaldırım işgalini en iyi şekilde uyguluyor. Esnafa uygulamayın diyor. Acaba esnafın burada iş yapmayışı Alinur Aktaş’a ne gibi şeyler kazandıracak. Yada Kent Konseyindeki Kadınlar Meclisi Başkanı bu konuyla alakalı çıkış yaptı. Zaten onu da AK Parti iyi şekilde değerlendirdi ve AK Parti İlçe Yönetimine aldı. O bayanda zaten ödülünü almış oldu. Ama bizim esnafımız nasıl ödüllendirilecek? İnegöl’e AVM yapılarak mı? Çarşıya giriyorsunuz, dubalar var, araçlarımızı park edemiyoruz. Çarşıya giriyorsunuz, caddeleri satmışlar, otopark ücreti ödeniyor. Çarşıya giriyorsunuz, esnafın dışarı da hiçbir malı yok. Sabahtan beri esnaf arkadaşlar müşterilere cenazemiz yok, bizim dükkanımız açık demekten müşteriye malını tanıtamaz hale geldi” dedi.



‘Belediye Başkanının ve Belediye Meclis Üyelerinin bu konuyu tekrar değerlendirmelerini, bu esnafın yanında olmalarını istiyorum’ diyen Malçok, “Evet, belki kaldırım işgalinde kahvehaneler sıkıntılı. Hepimizin eşi, kızı var. Bizlerde karşıyız ama kahvehaneleri düzeltin. Bu iş şuna benziyor; biz diyoruz ki sayın Başkan halk size şikayet ediyor, böbrek taşım var diye. Belediye Başkanımız böbrek taşını almaktansa iki böbreğimizi alıp bizi öldürmeye çalışıyor. Biz yaşamak istiyoruz. Bizi yaşatmaları içinde önümüzdeki Cuma günü belediye meclisi var. bu imzalı kağıtla beraber bende meclise gireceğim, normal bir dinleyici olarak, halk olarak esnafımın da hakkı. Belediye Meclisinin bu konuyu tekrar değerlendirmesini istiyorum. Burası Denizli yada Kayseri değil. Daha önce de kendilerine ifade ettik. Bursa’da Tuz Pazarı var, Kapalı çarşı var. Bursa Yaymacılar Odası diye bir oda var. Bu sadece Yaymacılar Odası, yayılan esnafın kurmuş olduğu bir oda. Bununla alakalı devlet oda kurduruyor da, İnegöl Belediye Başkanımız bizimle niye masaya oturup, anlaşmıyor. Tayyip Erdoğan hükümeti bugün PKK ile uzlaşmaya çalışırken, biz PKK mı olalım uzlaşma masalarına oturmak için. Benim açıklamam bu kadar. Bundan sonra top Belediye Başkanında. İsterse topu sahanın içerisine atsın, maça devam edelim. Topu taçta tutmak isterse, dışarı da top toplayıcılarımız var. Onlar aracılığıyla tekrar topu sahaya biz atarız” diye konuştu.
Selim Malçok, basına altında kendisiyle birlikte İnegöl Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Süleyman Cavcı, İnegöl Bakkallar Odası Başkanı Hakan İnkaya, Elektrikçiler Odası Başkanı Yakup Ulama, Lokantacılar Odası Başkanı Sabri Dönmez, Kahveciler ve Büfeciler Odası Başkanı Salih Pakoğlu ile Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Erhan Güven’in imzasının yer aldığı ‘Belediyemizce uygulanmak istenen kaldırımdaki sıfır toleransın çarşı içinde trafiğe kapalı alanlarda ve kaldırımın müsait olduğu yerlerde eski uygulamanın devam etmesini talep ediyoruz. Bu konunun Belediye Meclisinde tekrar görüşülmesini arzu etmekteyiz. Çıkacak sonucun halkımızı ve esnafımızı mağdur etmeyecek bir uygulama olmasını temenni ederiz’ yazılı kağıdı verdi. Malçok, bu yazıyla birlikte önümüzdeki Cuma günü Belediye Meclis toplantısına katılacağını sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 02.02.2015 18:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
matesoul 2015-02-02 18:27:47

bir inegöllü olarak verilen bu kararı saygıyla karşılıyorum.i̇nsanlar alışveriş yapacağı esnafı biliyor zaten.yer işgali yaparak yayaların geçiş hakkını engelleyen bir zihniyete karşıydım.şimdiye kadar alınması gereken bir önlemdi.lütfen sıkı kontrollerle devam edilsin

Avatar
deniz kuzu 2015-02-05 10:28:58

bu açıklamalarda pkk olalım topu dışardan alalım atalım:)komik bireysel ego savaşı bu.ne esnaa ne belediyeyle alakası yok.alan yetmiyorsa büyük dükkan tutun kardeşim.saçmalamanın anlamı yok.kapasite kıyasa gidilen konulardan ortada.bırakın bu adamı ülkeyi yönetsin...:)

banner366

<