banner359

Çavuşköy Karpuzu Adana Karpuzu İle Yarışıyor

.

07 Ağustos 2014 Perşembe 10:10 2014-08-07 16:32:38
Çavuşköy Karpuzu Adana Karpuzu İle Yarışıyor
 

Uzun yıllardan bu yana karpuz üretimi yapılan Çavuşköy mahallesinde(köyünde), bu yılda karpuz hasadı başladı.

200 dönüm alanda ekilen karpuzda, bu hasat döneminde bin ton rekolte elde edildi. Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, “Çavuşköy karpuzunu Adana karpuzuna değişmem” dedi.

Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, dün Çavuşköy mahallesine giderek, karpuz hasadı yapılan tarlalarda incelemelerde bulundu.

PEK PAZAR SIKINTISI YOK, İNEGÖL’DE TÜKETİLİYOR

İncelemelerin ardından basın açıklaması yapan Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, “Çavuşköy mahallesinde öteden beri karpuz üretimi yapılmaktadır. Aynı zamanda bölgenin en lezzetli karpuzu burada yetiştirilmektedir. Aşağı yukarı bin ton civarında karpuz yetiştiriliyor. Bu da İnegöl piyasasında tanındığı için burada tüketilmektedir. Burada şuan kuru tarım yapılmaktadır. Sulu tarım yapılmadığı için üretim düşük kalıyor. Baraj inşaatı var. İnşallah o da bittikten sonra buradaki üretim bin tondan 5 bin tonlara da çıkar. Rekoltenin artmasıyla birlikte başka şehirlere de satışı olur. Ama bunun şuanda pek pazar sıkıntısı yok, hemen hemen hepsi İnegöl’de tüketiliyor” dedi.

O KADAR LEZZETLİ Kİ YEDİKÇE İŞTAH AÇIYOR

Başkan Çelik konuşmasını şöyle sürdürdü; “Buradan karpuz sevenlere sesleniyorum; inanın o kadar lezzetli ki, yedikçe iştah açıyor. Bu karpuzun özelliği 15-20 kiloluk olmuyor. 8-10 kiloluk eski klasik karpuzlar gibi. Ama gevrek, şeker gibi bir karpuz. Biz bugün buradaki birçok tarladan sadece 1 tanesini geziyoruz. Aynı zamanda yan tarafımızda en az karpuz kadar tatlı kavunlar var. Yeniden eski ürünler ve daha yeni katacağımız ürünler ile birlikte inşallah çiftçilerimizin daha güzel günlere gideceğini düşünüyoruz”.

ADANA KARPUZUNA DEĞİŞMEM

Karpuz fiyatları hakkında bilgi veren Çelik, “Arkadaşlarımız, karpuzun kilosunu İnegöl’de 75 kuruşa satıyorlar. Adana karpuzu daha büyük oluyor ama bu karpuz Adana karpuzundan çok daha lezzetli. Ben kesinlikle değişmem” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 07.08.2014 16:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<