banner359

Cenon Heyetinden İnegöl Belediyesi’ne Ziyaret

04 Kasım 2017 Cumartesi 16:30
Cenon Heyetinden İnegöl Belediyesi’ne Ziyaret

Türk nüfusunun yoğun olarak yaşadığı Fransa’nın Cenon kentinin Belediye Başkanı Jean Francois ve ekibi, İnegöl Belediyesi’ni ziyaret etti. Başkan Turgay Yel’in makamında gerçekleşen ziyaret sonrası İnegöl’de Cenon adı verilen Bulvar da misafirlere gezdirildi.

Çok sayıda Türk vatandaşın yaşadığı Fransa’nın Bodeaux şehrine bağlı Cenon şehri ile İnegöl arasındaki ilişkiler karşılıklı ziyaretlerle sürdürülmeye devam ediyor. Belediye yönetiminde de Türk vatandaşların yer aldığı Cenon şehrinden bir dizi program için Türkiye’ye gelen Cenon Belediye Başkanı Jean Francois, Belediye Başkan Yardımcıları; Dominique Astıer, Leila Merjoui, Huguette Lenoır ve Hurizet Gunder ile Ceon Posoflular Dernek Başkanı Mustafa Işık Türkiye ziyareti kapsamında yakın ilişkilerinin bulunduğu İnegöl’ü de ziyaret etti.

CENON BULVARI ADI VERİLDİ
3 Kasım Cuma gecesi İnegöl’e gelen heyet, gün boyu bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi. Bu ziyaretler kapsamında İnegöl Belediyesi’ni de ziyaret eden Cenon Belediye Başkanı Jean Francois ve ekibini Belediye Başkanı Turgay Yel ile Başkan Yardımcısı Alper Taban ağırladı. Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette konuklarını İnegöl hakkında bilgiler veren Turgay Yel, Cenon şehrinin anısını İnegöl’de yaşatmak adına Alinur Aktaş döneminde alınan karar gereği şehirde bir caddeye ‘Cenon Bulvarı’ adını verdiklerini de ifade etti.

Ziyarette konuşan Belediye Başkanı Turgay Yel, “Bugün Fransa’nın Cenon kentinden misafirlerimiz var. Cenon Belediye Başkanımız ve meclis üyelerini ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Cenon kenti, Ardahan Posof ve Isparta Yalvaç şehirlerimizden giden kardeşlerimizin yoğun olduğu bir bölge. Bu vesileyle bizler de oradaki kardeşlerimizle birlikte Cenon Belediyesi ve oradaki yetkililerle, dernek başkanlarıyla irtibatlarımız oldu. Alinur Aktaş Başkanımızın döneminde Cenon’da misafirleri olduk. Başkanımız da biliyorsunuz Cuma günü itibariyle Büyükşehir’de görevine başladı. Bizim Cenon ziyaretimizde o dönemde Alain David Başkanımız vardı, şuanda Milletvekili olarak görev yapıyor. Şimdi Belediye Başkanımız Jean Francois burada. Kendilerine hoş geldiniz diyorum. Biraz sonra İnegöl’de Cenon adını verdiğimiz bulvarı da ziyaret edeceğiz. Tabela çakma törenini birlikte gerçekleştireceğiz. Misafirlerimiz daha sonra Alinur Aktaş Başkanımızı yeni makamında Bursa’da ziyaret edecekler” dedi.

TEMENNİMİZ KARDEŞ ŞEHİR OLMAK
Cenon Belediye Başkanı Jean Francois ise sıcak karşılamadan dolayı teşekkür ederek “Burada olduğumuz için çok mutluyuz. Cenon Belediyesi’ndeki ve Cenon kentinde yaşayan Türk dostluğunu burada da yaşıyoruz. Bu kardeşlik ve kültürel faaliyetlerimiz, anlaşmalarımız için Leyla Hanımın büyük gayretleri oldu ona da teşekkür ediyoruz. Ekibimizde Türk dostlarımız var. Meclis üyelerimiz, Başkan Yardımcılarımız. Çünkü onların bir tecrübesi var. Türk vatandaşlarının çok çalışkan olduğunu da gördük. Ben de 24 Temmuz itibariyle Belediye Başkanı oldum. Bu kısa sürede Türk dostlarımızın tecrübelerini ve nasıl çalıştıklarını gördüm. Bizim temennimiz İnegöl Belediyesi ile kardeş şehir olmak. Dün, bugün olduğu gibi yarınlar için de bu dostluğun sürmesi adına çalışmalarımızın devam etmesini diliyorum” ifadelerinde bulundu.

CENON BULVARI KONUKLARI ONURE ETTİ
Açıklamaların ardından konuklara hediye takdimi gerçekleştirilirken, takdim sonrası Belediye Başkanı Turgay Yel ve Başkan Yardımcısı Alper Taban ile Cenon heyeti Cenon Bulvarı adını taşıyan Mahmudiye Mahallesi’ndeki yeni yerleşim yerlerinin bulunduğu bölgeye giderek burada incelemelerde bulundu. Cenon Bulvarı tabelasını gören konuklar onure olduklarını ifade edip teşekkürlerini sundular.

Anahtar Kelimeler:
InegölCenon
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<