Cerablus’un kontrolü tamamıyla ÖSO’ya geçti

25 Ağustos 2016 Perşembe 14:24 2016-08-25 14:27:01
Cerablus’un kontrolü tamamıyla ÖSO’ya geçti

 Özgür Suriye ordusu, Türkiye’nin Cerablus kentinin DAEŞ’ten temizlenmesi için başlatılan Fırat Kalkanı Operasyonu kapsamında, Cerablus’un kontrolünü tamamıyla terör örgütü DAEŞ’tan geri aldı.

banner380
Türkiye sınırındaki Cerablus kentinin DAEŞ’ten temizlenmesi için başlatılan Fırat Kalkanı Operasyonu ikinci gününde sürüyor.
Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), operasyon kapsamında dün Cerablus etrafındaki köyleri ele geçirdikten sonra Cerablus kentine girdi. Kontrolü sapladıkları köylerde DAEŞ bayrağını indiren ÖSO, Türkiye’nin desteği ile gerçekleştirilen operasyonda Gaziantep’in Karkamış ilçesinin hemen karşısında yer alan Ceraplus’a ulaştı.
Şehir merkezine giren ve kentin boş sokaklarında ilerleyen ÖSO askerleri, Cerablus’un da kontrolünü sağladı. Resmi kurumlara ait binaların da kontrolünü sağlayan ÖSO askerleri, kentte DAEŞ militanları tarafından yerleştirilen patlayıcıları da imha etmeye çalışıyor. ÖSO askerlerinin kornalar eşliğinde girdiği Cerablus kentinin duvarlarında terör örgütü DAEŞ bayrağı dikkat çekti.

Türk silahlı Kuvvetleri (TSK), Müşterek Özel Görev Kuvveti ve koalisyon hava kuvvetleri tarafından DAEŞ’i Suriye’nin Cerablus kentinden temizlemek için dün 04.00’te askeri harekat başlatmıştı. 

Son Güncelleme: 25.08.2016 14:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<