banner359

Çetizli:Uygulama fayda sağlamayacak

15 Haziran 2017 Perşembe 19:01 2017-06-15 19:01:58
Çetizli:Uygulama fayda sağlamayacak

 Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin et ve sütte gümrük vergilerinin yüzde 30’lara inmesi için düzenleme yaptıklarını açıklamaların ardından Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği Muhasip üyesi ve İnegöl Süt Üreticileri Birliği Başkanı Şaban Cetizli, bu uygulamanın fayda sağlamayacağını ifade etti.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, et ve sütte ithalat vergilerini yüzde 130’lardan yüzde 30’lara kadar indireceklerini söyledi.
KDV YÜZDE 1’E DÜŞMELİ
Süt ve etteki yüzde 8 olan KDV’nin 1’e inmesini talep ettiklerini aktaran Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği Muhasip üyesi ve İnegöl Süt Üreticileri Birliği Başkanı Şaban Cetizli, “Biz bu konuda çalışma yaptık. Bakanlığa da bu konuyu ilettik. KDV düşerse et ve süt ürünlerindeki fiyatlarda en 4-5 lira aşağıya iner. Gümrük vergileri düşse de fiyatlar düşmez.” Dedi.
KITLIK VAR
Türkiye’de kıtlık olduğunu iddia eden Cetizli, “Kıtlık var. Türkiye’nin nüfusu çoğaldı. Et ve süt ürünlerine büyük talep var. Talep var ama üretim yok. Üretimin olmamasıyla ithal hayvan uygulamasıyla sıkıntıyı daima yaşayacağız. Bu konuda raporları bakanlığa veriyoruz.” Şeklinde konuştu.
MİLLİ HAYVANIMIZ
“Milli Hayvan” projelerinin olduğunu aktaran Cetizli, “Milli hayvan çalışmamız var. sadece anacı ithal edeceğiz. Bu çalışmamız devam ediyor. İthalatçı firmalarla görüşeceğiz. Anaç hayvan ithalatı için İzmir’de çalışmalar yapacağız. Bu raporu da bakanlığa sunacağım. Kırmızı et birliği olarak bakanlıktan çıkacak onayla hayvan ithalatına başlayacağız. Düve ithalatı olacak. Milli hayvanımızı yetiştirirsek et ve süt ürünlerinde fiyatlar düşecektir.” İfadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 15.06.2017 19:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<