banner359

Çevrecilerden tepki!

06 Haziran 2017 Salı 17:43 2017-06-06 19:06:42
Çevrecilerden tepki!

Geçtiğimiz yıllarda DSİ tarafından yapılan ve Yenişehir ovasını sulayan Boğazköy barajının görünüşü içler acısı.

Boğazköy mahallesinden başlayıp Hamzabey mahallesi girişine kadar devam eden Türkiye’nin büyük barajları arasında yer alan Boğazköy sulama barajının çevresi görenleri şoke ediyor.
ÇÖPLÜĞE ÇEVİRDİ
Piknik yapmak, çevresinde doğa gezisi yapmak, balık tutmak veya kısa süreli manzara seyretmek için duran bir çok bilinçsiz vatandaşın attığı pet şişeler ve gıda ambalajları barajı adeta çöplüğe çevirdi.
BALIK ÖLÜMLERİ
Çöplüğe dönen ve kötü kokuların yayıldığı baraj kıyılarına vuran ölü balıklar görenleri hayrete düşürüyor.
ÇEVRECİLERDEN TEPKİ
İnegöl’de doğayı seven çevreciler sosyal medya hesaplarından paylaştıkları görüntülerle bu durumu tepki gösterdiler. Kimi çevreci, “Yenişehir tarafından gelirken arabadan baraja salladığınız bir pet şişenin hesabını yüzlerce hayvanın katili olarak vereceksiniz hatırlatayım istedim...” diyerek tepki gösterirken, kimi çevreci vatandaşlar “Baraj adeta bilinçsiz ve duyarsız vatandaşlarca kirletiliyor. Adeta çöplüğe dönmüş. Üstüne üstlük balık ölümleri de yaşanıyor. Ölüm balıklar kıyıya vurmuş. Bu konuda yetkilileri göreve davet ediyoruz. Vatandaşların da daha da duyarlı olmasını bekliyoruz” diyerek tepki gösterdi.

Son Güncelleme: 06.06.2017 19:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<