Ceyhun Yılmaz'dan sosyal medya tüyoları

21 Mart 2016 Pazartesi 19:00 2016-03-21 19:02:34
Ceyhun Yılmaz'dan sosyal medya tüyoları

 İnegöl Belediyesi mart ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında tüm Türkiye’nin yakinen tanıdığı ve televizyon programlarının vazgeçilmez ismi komedyen, oyuncu, radyo ve televizyon yapımcısı Ceyhun Yılmaz’ı İnegöllüler ile buluşturdu.

banner380
Mobilya Müzesi konferans salonunda düzenlenen ve Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban’ın da katıldığı programda Ceyhun Yılmaz, Sosyal Medya Nasıl Kullanılmaz? gösterisi ile sosyal medyayı mizahi bir dille anlattı.

İlk çağlarda iletişim kaynaklarının nasıl olduğuna vurgu yapılarak başlanan programda Ceyhun Yılmaz, izleyicileri geçmişten günümüze iletişim yolculuğuna çıkarırken, ilk radyo yayınından bugünkü internet ile iletişime kadar geçen serüveni sunum eşliğinde izleyicilere aktardı.

Kişilerin veya kurumların kendileri veya çevrelerinde olup bitenleri, hissettiklerini ve düşüncelerini, 140 karakterlik gönderilerle, anlık paylaşabildiği bir platform diyerek Twitter’i açıklayan Yılmaz, twitter da yazılan ilginç ve bir o kadarda düşündürücü örneklere yer verdiği programında izleyenler kah gülerken kah da kendilerini düşünmekten alı koyamadılar.

Ayrıca Sosyal medyanın insanlara etkilerinin irdelendiği gece de Ceyhun Yılmaz, sosyal medyanın nasıl kullanılması gerektiği, markaların sosyal medya refleksi, sosyal medyada yeni dönem ve sosyal medyanın hayatımıza yansımalarını mizahı bir dille aktarırken, Millward Brown adlı şirket tarafından 2015’te yapılan bir araştırmanın sonuçlarına da değindiği gece de, Türkiye’de 111 dakika bilgisayar, 132 dakika akıllı telefon ve 39 dakika tablet ekranına bakıldığına vurgu yaptı.

Yeni nesil internette neler yapılıyor a da değinilen gece de, dünyada sosyal medyayı en çok kullanan 3.ülkenin Türkiye olduğu, günde 1.8 milyon check-in, ayda 55 milyon check-in, yılda 657 milyon check-in ve kullanıcı başı check-in yapma sayısında 1 numaralı ülkenin Türkiye olduğu da gözler önüne serildi.

Sosyal medyanın hayatımızın vaz geçilmez bir unsuru olarak karşımızda durduğuna da dikkat çeken Yılmaz, 39 milyon internet kullanıcısının olduğu, twitter kullanıcılarının %74’nün twitteri her gün ziyaret ettiği, spotify’de ayda 34 milyon çalma listesinin oluşturulduğu, mobil internet kullanıcılarının %43’ünün facebook messenger’i kullandığı, ınstagram’a her gün 70 milyon fotoğraf yüklendiği ve 2,5 milyar beğeni yapıldığına değinirken, bağımlılığın had safhaya ulaştığı bir dönem içerisinde olduğumuz bu günlerde insan ilişkilerinin azaldığı ve birbirimizden uzaklaştığımız bir dönemde sosyal medyanın hayatımızdaki yerini bir kez daha gözden geçirmemiz gerektiğine özellikle vurgu yaptı.

Ceyhun Yılmaz, sosyal medya da o kadar çok zaman geçiriyoruz ki kitap okumayı, dışarıda sevdiklerimizle zaman geçirmeyi ve çevremizi daha yakından tanımayı, sosyalleşmeyi maalesef unutuyoruz. Artık duygularımızı özellikle facebook ve twitter de mutluyum, aşığım, huzurluyum, kızgınım, endişeliyim, umutluyum vb. sembollerle ifade etmeye başladık.

Sosyal medyanın insanlar tarafından hayatın vazgeçilmez bir parçası olarak görüldüğünü, sosyal medya kullanımının yararlarını, zararlarını ve önümüzdeki yıllarda insanların nasıl olumsuzluklara maruz kalacağını mizahi bir şekilde paylaşarak programını sonlandırdı.

Gecenin sonunda Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban tarafından Ceyhun Yılmaz’a İnegöl’ü anlatan bir çini takdim edildi.

Son Güncelleme: 21.03.2016 19:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<