banner359

CHP'de yeni başkan Necmi Demir Oldu

18 Aralık 2016 Pazar 17:41 2016-12-18 17:43:50
CHP'de yeni başkan Necmi Demir Oldu
Görevden alınmak istenen Halil Büyükışıklar Başkanlığındaki yönetimin istifasının ardından oluşturulan geçici yönetimin aldığı karar doğrultusunda gerçekleştirilen CHP İnegöl İlçe Teşkilatı olağanüstü genel kurul toplantısında Başkanlığa, rakibinin 75 oyuna karşılık 106 oy alan eski Başkanlardan Necmi Demir seçildi.

ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ

CHP İnegöl İlçe Teşkilatının olağanüstü genel kurulu dün Sani Konukoğlu konferans salonunda gerçekleştirilirken, Başkanlık için adaylığını açıklayan ilk isim olan Yaşar Yılmaz´ın çekilmesi üzerine Necmi Demir ve Tevhiddin Ayar´ın listeleri yarıştı.

Kongreye CHP Genel Başkan Yardımcısı Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil,İl Başkanı Şadi Özdemir ve yönetim kurulu üyeleri, ilçe eski Başkan ve yöneticileri ile partililer katıldı. Kongreye İstifa eden Halil Büyükışıklar´da katıldı.



HAYIRLI OLSUN

Divan Başkanlığını CHP Bursa İl Başkanı Şadi Özdemir´in yaptığı genel kurul saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başladı. Genel kurulun açılış konuşmasını yapan CHP İlçe Geçici yönetim kurulu Başkanı Necdet İrgin, “Bilindiği gibi CHP İlçe yönetiminin istifası sonrasında geçici olarak yönetime getirildik. Ankara Merkez Yürütme Kurulu´nun onayı ile atandığımız görevimiz süresinde yaptığımız çalışmalarımızla partimizin olağanüstü kongreye gelene kadar iradesini sağladık. Gerçekleştirdiğimiz kongremizin ilçemize ve Türkiye´mize hayırlı olması temennisi ile göreve seçilecek başkan ve yönetimimize başarılar dileriz” dedi.

AK PARTİ İNEGÖL´DE ÇOK GÜÇLÜ

CHP Bursa İl Başkanı Şadi Özdemir ise, ülke genelinde yaşanan terör olaylarını lanetleyerek ve şehit yakınlarına başsağlığı dileyerek başladığı konuşmasında, “Parti içerisinde birbirimize rakip değiliz. Rakibimiz kapının dışarısında. 15 yıldır ülkeyi yöneten AK Parti hükümetidir. Ülkemiz mevcut durumda freni boşalmış kamyon gibi. İnegöl, siyaset için zor bir ilçe. AK Parti´nin çok güçlü olduğu bir nokta. Ciddi baskılar yapılıyor. Buna rağmen biz yerelde iktidar olmak için çalışacağız. Seçimi kazanan ve kaybeden arkadaşlarda hep birlikte çalışmaya söz versinler” şeklinde konuştu.

EL ELE ÇIKTILAR BİRLİK MESAJI VERDİLER

Salona alkışlar arasında kolkola giren Başkan adayları Tevhiddin Ayar ve Necmi Demir, sahneye de el ele çıkarak birlik mesajı verdiler. Partililere hitap eden Başkan Adayı Tevhiddin Ayar, “Kongremiz İnegöl´ümüze ve partimize hayırlı olsun. Bugüne kadar ilçemizde emek veren tüm ilçe başkanlarımızı, yöneticilerini ve üyelerimizi saygıyla selamlıyorum. Ülkemiz Cumhuriyet tarihinin en kritik günlerini yaşıyor. Her gün şehit haberleri ile yüreğimiz yanıyor. Kayseri´de 14 askerimizi şehit verdik. Tüm şehitlerimize Allah´tan rahmet, yaralılara şifa diliyorum. Terör, ülkemizin bağımsızlığına ve egemenliğine yönelmiştir. Ülkemiz üzerindeki emperyalist ve işbirlikçiler yeni Sevr´i ve BOP´u hayata geçirmek için ellerinden geleni yapmaktadırlar. Ama bizler için söz konusu vatansa gerisi teferruattır. Artık kral çıplak demenin zamanı geldi. Bu siyasi iktidar, en büyük ortağı FETÖ ile birlikte Kemalist Cumhuriyetimizin tüm kanallarıyla hesaplaştı. Tek kişilik diktatörlüğe doludizgin ilerliyorlar. Gerçek sorunumuz başkanlık sistemi değildir, halkın gerçek problemi diktatörlük değil, insan hakları, kardeşçe yaşamaktır, iştir, aştır. Ülkemiz bir girdabın içerisine sokuldu ve iyi yönetilemiyor. Ülkemizin kurtuluşu CHP´nin iktidarında yatıyor. Bu inançla partimizin iktidar yürüyüşünde emek vermek için tek kurtuluş yolunun aklın ve bilimin yolu olan Atatürkçülüğün yolu olduğunu, çağdaş ve tam bağımsız Türkiye´yi insanlarımıza anlatmak için İnegöl İlçe Başkanlığına aday oldum. Birlikte, el ele vererek, gönül birliğiyle, coşku ve heyecanla, dostça ve arkadaşça partimizi yücelterek birlikte geleceğe yürümek için, politika yaşamı düzenleme sanatıdır inancıyla yönetime aday oldum. Sonuç ne olursa olsun her koşulda, her durumda CHP´nin iktidar yürüyüşünde canla başla çalışacağımıza söz veriyorum” dedi.

İNEGÖL KÜÇÜK BİR TÜRKİYE´DİR

Ayar konuşmasını şöyle sürdürdü: “İnegöl küçük bir Türkiye´dir. Anadolu´nun tüm renkleri burada. Bu renkleri birbiriyle kaynaştırmak bizim görevimiz olacaktır. İnegöl tarihiyle, kültürüyle, ekonomisiyle, sosyal yapısıyla büyük bir ilçedir. Böyle bir ilçede politika yapmak hem çok zor hem çok öğretici hem çok anlamlı ve değerlidir. Bu zoru başarmak için yönetime aday olduk. Artık büyük düşünme zamanı geldi. Tarihte küçük düşünüp, büyük işler yapan görülmemiştir. İnegöl´ün politik yazgısını değiştirmek, CHP´yi yerelde iktidar yapmak öncelikli hedefimiz olacaktır. Atatürk, geçmişin bekçiliği değil, geleceğin öncülüğüdür. Partimiz politikalarını halkımıza ulaştırmak için çalışacağız. Halkımızın sorunlarına çözüm üretip beklentilerine yanıt vereceğiz. Halkımızla birlikte ağlayıp, birlikte güleceğiz. Kimseyi ötekileştirmeden tüm insanlarımızı kucaklayacağız. Bütün bunları başarmak için öncelikle parti içerisinde birlik olacağız, birbirimizi kucaklayacağız, güçlerimizi birleştireceğiz. Ben yok, biz varız diyeceğiz. Aile gibi olacağız. Geleceğe birlikte yürüyeceğiz. Susan değil, konuşan, araştıran, çözüm üreten, oturan değil, çalışan olacağız. Tüm üyelerimizin parti içerisinde söz ve karar sahibi olmaları bizim önceliğimiz olacaktır. Önümüzdeki süreçte parti içi sürekli eğitim yapılması, mahalle örgütlerinin oluşturulması, mahallelerle ilgili bilgi formlarının güncelleştirilmesi, partimize yeni üyelerin kazandırılması öncelikli çalışmalarımız olacaktır. Bir önceki dönemde hazırladığımız İnegöl´ün sorunlarını içeren bir dosyamız vardı. Bu dosyayı yeniden güncelleyip zenginleştireceğiz. İnegöl´ün gelişmesi ve yaşanan bir kent olması için çalışacağız. CHP, Cumhuriyet tarihindeki tüm yeniliklerin öncüsüdür. CHP bir umuttur, sevdadır, demokrasi okuludur. Partimizin gücünün kaynağı sizlersiniz. Güç, beynimizdeki Kemalizm olgusudur. Bu coşku ve heyecanla CHP bayrağını onur ve gururla taşıyacağız. Tek çıkar yolumuz çalışmak, çalışmak, çalışmak. Çalışmak için adayız. Seçim sonuçları ne olursa olsun kazanan CHP olacaktır.”

İNEGÖL´ÜN SORUNLARINA ÇÖZÜM OLACAĞIMIZA İNANIYORUM

Başkan adaylarından İlçe eski Başkanı Necmi Demir ise, “Aylardır terör belasından dolayı çok genç polis kardeşlerimiz, asker kardeşlerimiz hayatlarını kaybettiler. Terörü lanetliyor, genç kardeşlerimizin ailelerine sabır diliyorum. Bizde bir babayız, evlat yetiştiriyoruz. Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, yaralılara şifa diliyorum. Arkadaşımızın konuşmalarını paylaşmamak elde değil. Yıllardır CHP´nin ilçe başkanlığını yapmış bir kardeşinizim. İnegöl´de ne kadar zor siyaset yapıldığını hepiniz biliyorsunuz. Bu çalışmaların hepsine göğüs gerdim. İnegöl için çalıştım. Aday olma nedenim İnegöl´deki dağınıklığı, küskünlüğü bitirip, birleştirip, CHP´nin iktidar olması için birlik ve beraberliği sağlamak adına aday oldum. Benim sürem bir yıldır. Bir yıl içerisinde İnegöl´ün belediyesini takip etmek suretiyle, İnegöl´de yapılması gerekenleri tespit edip, yaptırmak göreviyle belediyeyi çalıştırmak ve İnegöl´ün hizmetini halka sunmaktır. Köylü denildiği zaman milletin efendisiydi ama şuanda mahalle oldu. Buna rağmen köy demekten gurur duyuyoruz. Köylerimizin ne kadar zahmet çektiklerini en iyi bilenlerdenim. Her köyün envanterini tutacak dosyayı il başkanımıza ve milletvekillerimize vereceğiz. Bizim görevimiz ilçede bunu yapmaktır. Ben hiçbir siyasi arkadaşıma kırgın değilim. Kırılmam mümkün değil. Ben Cumhuriyetçiyim, Atatürkçüyüm, laikim. Bunu sürdürmek için gerekeni yapacağım. Ben ve benimle beraber arkadaşlarımızın İnegöl´ün sorunlarına çözüm olacağımıza inanıyorum” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bursa Milletvekili Lale Karabıyık´ta seçilecek yönetime başarılar dileyerek, birlik mesajı verdi.

106´YA 75 KAZANDI

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Kullanılan 184 oyun 106´sını alan Necmi Demir, CHP İnegöl İlçe Başkanlığına seçilirken, diğer aday Tevhiddin Ayar 75 oy alabildi. Yıllar sonra yeniden CHP´nin başına geçen Necmi Demir´in listesinde Erkan Dönmez, Nezih Metinbaş, Ahmet Fevzi Taşbaş, Sabri Ürpermez, Halil Gökmen, Mehmet Yaşar, Sebahattin Berk, Telat Özdemir, Ertuğrul Akkul, Kemal Torun, Erdoğan Torun, Tezcan Tunç, Saniye Şimşek, Bengül Kavlan, Büşra Kirişçi ve Ebru Karataş yer alıyor. 

Son Güncelleme: 18.12.2016 17:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<