banner359

CHP’nin Bursa Milletvekili Aday Adayları İnegöl’de Vitrine Çıktı

.

16 Mart 2015 Pazartesi 16:41 2015-03-16 19:16:44
CHP’nin Bursa Milletvekili Aday Adayları İnegöl’de Vitrine Çıktı
CHP İnegöl teşkilatı tarafından CHP Bursa Milletvekili aday adayları tanıtım yemeği gerçekleştirildi.

Hikmet Şahin Kültür parkı içerisindeki Alyans düğün salonunda gerçekleştirilen yemeğe CHP Bursa Milletvekilleri Kemal Ekinci ve İlhan Demiröz, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, CHP İlçe Başkanı Engin Başar, 72 Milletvekili aday adayı ile partililer katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından programın açılış konuşmasını yapan CHP İlçe Başkanı Engin Başar, “Değerli katılımcılar, saygıdeğer İnegöl halkı hepinizin bildiği gibi çok önemli bir seçime hazırlanıyoruz. Çünkü bu seçim sıradan bir seçim değildir. Bu seçim ya laik, demokratik, sosyal hukuk devletini yeniden güçlendirip demokratikleşmeyi sağlayacak halkın refah ve mutluluğunu artıracak kadroların işbaşına getirilmesi olacak ya da otoriter ve totaliter baskıcı tek adam yönetimini getirip ona biat edenleri seçip ülkemizin ortaçağ karanlığına götürülmesini ah vah ederek izleyeceğiz. Bu ülkemizin ve cumhuriyetimizin ne zorluklarla kurulduğunu biliyoruz. Ülkemizin ve geleceğimizin ortaçağ karanlığına dönüşmesine izin vermeyeceğiz. Değerli katılımcılar AK Parti tüccar mantığıyla rant ekonomisi uygulayarak ülkemizin yer altı ve yer üstü kaynaklarını çok uluslu şirketler ve işbirlikçi yandaşlarına satıp, almış olduğu komisyonlarla kasalarını ve kutularını para doldurup yandaşlara peşkeş çekerken en yoksulla en zengin arasındaki gelir makası korkunç şekilde açıldı. Örneğin 2014 itibari ile en zengin yüzde birlik kesim kaynaklarımızın yüzde elli dördüne sahipken kalan yüzde doksan dokuzluk halk kesimi kaynakların yüzde kırk altısına sahiptir. Buna karşılık hükümet bütçeyi dolaylı vergiler üzerine kurduğu için milyarlarca geliri olanlar, açlık sınırı altında kalanlar, ürününü tarlada bırakmak zorunda kalan köylüler, litresi bir buçuk liraya alınıp dört buçuk liraya satılan petrolü aynı vergiyi ödüyorlar. Bizler CHP iktidarında üretim ekonomisini teşvik edip hep birlikte üreterek zenginleşeceğiz. Az kazanandan az çok kazanandan çok vergi alacağız. Değerli arkadaşlarım AK Parti Osmanlıcılık hayali ve hevesi ile komşularımızın iç işlerine müdahale ederek, komşularla sıfır sorun derken ülkemizi sıfır güvenilir komşu noktasına getirdi. Ortadoğu kan gölü insanlar birbirini boğazlıyor bizimkilerse Şam da Cuma namazı kılamamanın ezikliğini yaşıyorlar.” Dedi.

İKTİDAR OLACAĞIZ

Uluslararası ilişkilerde Türkiye’nin itibarının sıfırlandığını iddia eden Başar, “Yöneticilerimiz bölgede istenmeyen ve güvenilmeyen insanlar oldular. Komşu ülkelerde büyükelçiliklerimiz yok olsa da AK Parti sayesinde koruyamıyoruz. Başbakanımız ABD’ye gidiyor ve kimse kale almıyor haber değeri bile taşımıyor aynı gün PYD başkanı ABD’ye protokolle karşılanıyor. Değerli arkadaşlar CHP iktidarında yurtta sulh cihanda sulh ilkesinden hareket ederek komşularımızla düzeyli karşılıklı saygıya dayalı ilkeli ilişkiler kurarak ülkemizin güvenilirliğini yeniden sağlayacağız ülkemizde ki insan haklarını ve sivil örgütlenmeleri uluslar arası normlara çıkararak herkese barış ve huzurlu CHP getirecektir. Bunun zemini Türkiye Büyük Millet Meclisi ve çıkaracağı kanunlar olacaktır. Değerli dostlar AKP 3Y iktidar oldu. 4Y ile gidecek. Yoksulluğu bitireceğiz dediler yoksulluğumuz katlanarak arttı. Yolsuzluğu bitireceğiz dediler yolsuzluk görülmemiş boyutlara ulaştı, ihalelerde kurulan kirli ilişkiler akan pislikler AKP’ye komisyon olarak sermaye oldu. Yasakları kaldıracağız dediler despotça katmerli yasaklar getirdiler iç güvenlik yasasıyla sıkı yönetim ilan etmeye çalışırken kürsü dokunulmazlığını ihlal edip milletvekillerini dövdüler iş güvensizliği yasalarıyla taşeron çalışmanın önünü açtılar. Direnen işçilere ölümü reva gördüler işten attılar. Ülkesine geleceğine sahip çıkan gezi direnişçilerini katlederek en büyük yasakları sergilediler ama biz korkmuyoruz bunları 4Y ile götüreceğiz. 4.Y söylemiş oldukları yalanlardır. Söyledikleri yalanları halkımıza anlatıp, yalanlarını yüzlerine vurarak iktidar olacağız. Arınç’a süikast iddiasıyla asılsız ve sahte belgeler uydurulup balyoz ve Ergenekon algı operasyonlarıyla askeri itibarsızlaştırıp Atatürkçü komutanları tavsiye ettiler. Sonunda yalanları ortaya çıktı. Gezi direnişinde türbanlı ve çocuğu yanında bir kadına çapulcu geziciler hakaret ettiler… dediler yalan çıktı ama hak arayan insanları hedef gösterip toplumu öldürttüler. Sınavlarda yandaşlarına sınav sorularını servis ettiler kamu görevlilerini tek tipleştirerek AKP derin devletini yarattılar. Ama korkmayın bu ülkede CHP var her türlü hukuksuzluğa, baskılara karşı iktidara yürüyoruz. İktidar olacağız hepsinin hesabını soracağız hepinizi saygıyla selamlıyor çalışmalarınızda başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

CHP Bursa Milletvekili Kemal Ekinci ise, “Bu gün bir sevinci yaşıyoruz. Ortaya çıkacak olan bu tablo da Bursa kamuoyunun teveccühüne mazhar olabilecek adaylar çıkacak. 2011 yılında aldığımız oyları katlayacağınıza inanıyorum. Siyaset seçilerek gelen insanlara koyduğu tavırla doğru yolunu bulur. Bende atamayla geldim, herkes bir şey söylemişti. Beni seçtiler bende gittim genel başkanımı seçtim. Şimdi öyle olmayacak. Sizi halk seçecek, sizde gidip bu partiyi en doğru temsil edecek olan kimse onları seçeceksiniz. Köprüden önce son çıkış. Türkiye ya Ortadoğu’nun bataklığına gömülecek ya da batının uygarlığına yüzünü çevirecek. Böyle bir anlayış içerisinde 72 değerli kardeşimi şimdiden kutluyorum” dedi.

CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz’de, “Adayların hepsi birbirinden değerli. Başarılar diliyorum. CHP’yi sizlere emanet ediyorum” dedi.

 Mudanya Belediyesi CHP’li Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “25 yıl sonra Mudanya’da doğan güneş 35 yıl sonra ülkemde doğacak.” İfadelerini kullandı.

72 ADAY ADAYI HALAY ÇEKTİ

Konuşmaların ardından 72 Bursa Milletvekili Aday Adayı’nın isimleri okunarak kısa bir tanıtımları yapıldı. Sahneye çağrılan aday adayları müzik eşliğinde halaylar çekerek kutlama yaptılar.

CHP BURSA TEŞKİLATINDA ÖN SEÇİMDE YARIŞACAK OLAN ADAY ADAYLARININ LİSTESİ

1 - HASAN TAŞKUT
2- SALİH TOP
3 - HÜSEYİN VERGİLİER
4 - GÜROL YALÇIN
5 - CEMİLE YILGÖR
6 - HALUK SERDAR YURTAL
7 - TAHİR GÜRHAN AKDOĞAN
8 - YÜCEL AKGÜN
9 - HÜSEYİN AKKUŞ
10 - NURHAYAT ALTACA KAYIŞOĞLU
11 - MERAL ALTUNTAŞ
12 - HAŞİM ALİ ARIKAN
13 - BELGİN ASA
14 - BEKTAŞ KEMAL ASLAN
15 - AYDIN ASLANDEREN
16 - ERKAN AYDIN
17 - ZÜLFİKAR BAL
18 - NEJDET BARDAK
19 - DENİZ BAYKAL
20 - YÜKSEL BAYSAL
21 - ABDULLAH BÜYÜKIŞIKLAR
22 - ALİ EKBER CAN
23 - DİNÇER CESUR
24 - ORHAN SEVİNÇ CURA
25 - SALİH ÇALI
26 - TANER ÇAVUŞ
27 - METİN ÇELİK
28 - CENGİZ ÇELİKTEN
29 - NURAY ÇOHAN
30 - MEHMET DALYAN
31 - KEMAL DEMİREL
32 - İLHAN DEMİRÖZ
33 - HÜLYA DİNK
34 - ERKAN DÖNMEZ
35 - OSMAN ERK
36 - GÜRKAN ESEN 
37 - MUSTAFA ŞAHİN GENÇAL
38 - FATMA BELGİN GÖKÇE
39 - MEHMET MUSTAFA GÜNEŞ
40 - BURAK İLERİ
41 - CEYHUN İRGİL
42 - GÜRSEL KANKAYA
43 - LALE KARABIYIK
44 - İSMET KARACA
45 - ALİ EKBER KARTUM
46 - ÖZKAN KAYAOĞLU
47 - AYDIN KELEŞOĞLU
48 - İNAN KESER 
49 - AHMET MEMİŞOĞULLARI
50 - TURHAN NEŞE
51 - ORHAN OCAK
52 - SEDAT ÖKTEN
53 - SEMİH ÖZDEMİR
54 - ŞADİ ÖZDEMİR
55 - AKIN ÖZGÜÇ
56 - TURGUT ÖZKAN
57 - CEMİL ÖZMEN 
58 - ENVER ÖZTÜRK
59 - ORHAN SARIBAL
60 - HÜSEYİN SEZGİN
61 - SALİH SİNCİK
62 - SUNA SOYDAŞ
63 - FATİH SÖYLEMEZ
64 - AYŞE ŞAHİN
65 - GÜNGÖR ŞAHİN
66 - NECATİ ŞAHİN
67 - ÖZGÜR ŞAHİN
68 - ZEMCİ ŞAHİN
69 - ASUDE ŞENOL
70 - MUSTAFA ŞENYURT
71 - ALİ IŞIK
72 - YAHYA ŞİMŞEK




Son Güncelleme: 16.03.2015 19:16
Anahtar Kelimeler:
InegölChpAday Adayları
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<