"Ciddi Önlemler Alınmazsa Dram Devam Eder"

06 Ocak 2016 Çarşamba 18:52 2016-01-06 19:25:42
"Ciddi Önlemler Alınmazsa Dram Devam Eder"

 Milliyetçi Hareket Partisi İnegöl İlçe Başkan Vekili Avukat İrfan Bayram, Balıkesir ve İzmir’de yaşanan mülteci dramının ardından açıklamalarda bulundu. Bayram, MHP’nin yaşanan bu olumsuzluklarla ilgili hükümete uyarılarda bulunmasına rağmen uyarıların dikkate alınmamasına sitem etti.

banner380
 
YÜREKLERİMİZİ DELİP GEÇTİ
MHP İnegöl İlçe Başkan Vekili Av. İrfan Bayram, “Muğla'nın Bodrum ilçesinde kıyıya cansız bedeni vuran 3 yaşındaki Suriyeli bebek Aylan’ın görüntüleri hafızalarda tazeliğini korumakta iken bir acı haberde Balıkesir ve İzmir’den geldi. Yaşamak için ülkelerini terk etmeye zorlanan ve kendilerine savaşın olmadığı, huzurlu bir ortam aramak için ardında eşlerini, çocuklarını, anne, baba ve ülkelerini bırakmak zorunda olan göçmenlerden çoğu çocuk 13 göçmenin cansız bedenlerinin Balıkesir'de,  aralarında çocuk ve kadınların bulunduğu 7 göçmenin cansız bedenlerinin ise İzmir'de kıyıya vurduğunu acı ve üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Bu iki ilimizden art arda gelen facia haberleri ve görüntüleri adeta yürekleri delip geçmiştir. Evet… Ne acıdır ki insanların tatil yapmak için gittiği sahillerde şu an masum çocukların ve kadınların cansız bedenleri yatmaktadır. Komşumuz Irak’ın işgali ile başlayan ateş, maalesef AK Parti iktidarının da yanlış politikalarıyla en uzun sınıra sahip olduğumuz komşumuz Suriye’ye de sıçramıştır. Yüz binlerce insanın hayatına mal olan iç savaştan kaçan milyonlarca mülteci yaşamak için ülkemize sığınmış bazıları ise ülkemiz üzerinden başka ülkelere geçiş yapmak için yasa dışı yollara müracaat etmiştir. Bu mültecilerin büyük bir çoğunluğu da insan tacirlerinin insafına terk edilmiştir. Muğla, İzmir ve Balıkesir illerimiz de Türkiye’den Yunanistan’a oradan da Avrupa ülkelerine gitme hayaliyle insan tacirlerinden medet uman mültecilerin akınına uğrayan illerimizdendir” dedi.
 
CİDDİ TEDBİRLER ALINMALI
Bayram, “Mevcut iktidar ne içeride güven veren bir siyaset takip etmekte, ne de dışarıda aktif ve Türkiye’nin çıkarlarını gözeten bir siyaset yürütememektedir. MHP, mülteciler konusunda Türkiye’nin karşılaşacağı ciddi sorunlara defalarca hükümetin dikkatini çekmiş, tedbir alınmasını istemiştir. Zira MHP Milletvekillerimiz; batan teknelerde insan tacirleri tarafından kaderine terk edilen mültecileri TBMM gündemine taşımıştır. Son günlerde ölümle sonuçlanan mülteci dramı sayısında bir artış söz konusu olduğu herkesin malumudur. Bu konuda Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından cevaplanması istemiyle birçok soru önergesi verilmiştir. Bu soru önergelerinde kısaca yasadışı yollarla başka ülkelere geçmeye çalışırken hayatını kaybeden, kurtarılan mülteci sayısı, kurtarılan mültecilerin akıbeti, kamplara gönderilip gönderilmediği, sınırlarımız içerisinde hali hazırda evsizler de dâhil birçok mültecilerin insanlık dramının sonlandırılması ve olası kamu düzenin bozulması ihtimaline karşı hükümet tarafından sürdürülen bir çalışma olup olmadığı sorulmuştur.  İktidarın bu hususta uyarılması, mutlak suretle geniş ve ciddi tedbirler alınması gerekmekte olup tedbir alınmadığı takdirde benzer olayların tekrarı her an beklenmelidir.
 
SURİYELİ SIĞINMACILAR BİZİM KARDEŞLERİMİZDİR
 Bayram, “Çoğu ilde asayiş ve huzur tehlikede olup sosyal barışın tehdit altında olduğu aşikârdır. Ancak daha önce defalarca belirttiğimiz mevcut iktidarın sürdürülebilir ne dış politikası ne de iç politikası olmadığı hususu her geçen gün kendini göstermektedir. Gerçektende şimdiye kadar özellikle Muğla, İzmir ve Balıkesir sahillerinde yüzlerce mülteci Avrupa’ya geçmek için canlarından oldu. Aylan bebek ile dünya gündemine oturan mülteci dramına hali hazırda çözüm bulunabilmiş değildir. Suriyeli sığınmacılar bizim kardeşlerimizdir. Türkiye elbette onların sorunlarıyla ilgilenecek onlara kucak açacaktır. Bununla birlikte sayıları yüz binleri bulan mültecilerin yerleştirildikleri bölgelerde meydana gelebilecek siyasi ve sosyal olaylar, bunun doğurduğu ekonomik sorunlar, güvenlik ve istihbarat gibi önemli konularla ilgili önceden ayrıntılı çalışmalar yapılmamıştır. Yaşanan ve yaşanacak olaylarla ilgili hükümet çevrelerinde öngörüsüzlük hâkimdir. MHP’nin bu husustaki görüş ve uyarıları da dikkate alınmamıştır. Hükümet tarafından bir an önce önlem alınmadığı takdirde bu kardeşlerimizin kaderi maalesef değişmeyecek. Değişen ise sadece kıyıya cansız bedenleri vuran çocukların yaşları, isimleri ve sayıları olacaktır.  Son olarak Hz. Ömer’in ‘Kışın dağlara buğday serpin! Müslüman bir ülkede kuşlar açlıktan öldü demesinler!’ sözünü hatırlatmak isteriz. Ne acıdır ki Müslüman ülkenin kıyılarında şu an insanların cansız bedenleri bulunmaktadır” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 06.01.2016 19:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<