Çilek festivali büyük ilgi gördü

14 Eylül 2019 Cumartesi 20:04 2019-09-14 20:09:18
Çilek festivali büyük ilgi gördü

İnegöl Belediyesi, şehrin tarım değerleri arasında yer alan çileği ulusal ve uluslararası alanda tanıtmak adına  Çilek Festivali düzenlendi.
Çilek üretimin merkezi olan Kurşunlu bölgesinde gerçekleşen festivale ilçe protokolü yoğun katılım gösterdi.
Kurşunlu çileğinin marka değerine vurgu yapan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban “Belediye başkanı olarak çok heyecanlıyım. Kurşunlu tarımsal alanda özellikle çok güzel işler yapmakta. Özellikle bugün çilek konusunda çok güzel bir noktaya gelindi.  Kurşunlu çileğinin bu noktaya gelmesinde başta Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş olmak üzere milletvekillerimiz, muhtarlarımız, ziraat odamız ilçe tarım müdürlüğümüz, kaymakamımız ve emek veren çiftçimiz hepsine ayrıca teşekkür ediyorum. Bu değeri daha da büyütmek için şehre ekonomik, turizm anlamında bir değer katması için çalışmaya devam edeceğiz. Tarımsal anlamda yaban mevsimi, şeftali, geçtiğimiz günlerde de İnegöl köfte festivali yaptık, bugünde çilek festivali gerçekleştiriyoruz. Bu bir başlangıç eksiklerimiz olacak ama daha sonra bu eksiklerimizi gidereceğiz. Bizlere destek verirseniz çok mutlu oluruz.”dedi
KOOPERATİFLE DESTEK VERECEĞİZ
Başkan Taban “İklim ve coğrafya olarak toprak olarak içinde bulunduğumuz zaman çok önemli. Aroma olarak tat olarak İnegöl’de çok özel bir çilek yetişmekte. Kurşunlu çileğinin raf ömrü diğer ürünlere göre daha fazla. Türkiye’de en son hasat Kurşunlu’da yapılmakta. Sizler en güzel ürünü üretin bizlerde kurmuş olduğumuz kooperatifle en güzel desteği vereceğiz.” İfadelerini kullandı
BU ÇALIŞMA BİZİ MUTLU EDİYOR
CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ise “Burada yaşananlar hem çiftçi olarak hem parti olarak bizi çok mutlu ediyor. Bunca yıllık tahribata rağmen tarımın bu ülke için ne kadar önemli olduğunu görmek bizi mutlu ediyor.  Elimizde bir tarım sektörü var. Çiftçiyi köylüyü insanca yaşayabilecek bir şekilde tutabilirsek bu koşulları sunarsak, çiftçi ürettiğinden para kazanırsa köyünüz bırakmaz. Tarım bu ülkenin kuruluşundan bu güne kadar en önemli sektör oldu. Tarım bu ülkenin sağlam temelidir. Başkan bey söyledi bizde elimizden geleni yapacağız. Elimizdeki toprak gittiğinde bağımsızlıktan özgürlükten bahsedemeyiz. Çiftçinin köylünün kalkınması için elimizden geleni yapacağız.” İfadelerini kullandı.
ÇİFTÇİLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM
Çiftçilere teşekkür ederek konuşmasına başlayan AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç “Bugün burada birinci defa gerçekleştiriliyor inşallah bundan sonraki festivallere de katılırız. Burada kırmızı elmas olarak ifade ediliyor. Zaten İnegöl lezzetin üssü olan bir ilçemiz. Ben çiftçilerimize özellikle teşekkür ediyorum. Üreten kazanan çalışan bir sektör oluşturdukları için çiftçilerimize teşekkür ediyorum.  Vildan Hanım ile görüştüğümde burada 30 ton çilek üretildiğini söyledi ve toplanan çileğin hem yurt içi hem de yurt dışında ihraç edildiğini söyledi.  Ürünlerimizi paketleyerek reyonlarda çok daha kıymetli bir şekilde satılması için belediyemiz bir çalışma yapacağına inanıyorum.”
İnegöl İlçe Kaymakamı Şükrü Görücü’nün kısa bir selamlama konuşmasının ardından çilek yeme yarışması ve konser programına geçildi.
Program sonrası ilçe protokolü çilek tarlasına giderek çilek topladılar.

banner380

Son Güncelleme: 14.09.2019 20:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<