banner359

Cinayetin şüphelileri yeniden hakim karşısında

20 Mart 2019 Çarşamba 17:52
Cinayetin şüphelileri  yeniden hakim karşısında

İnegöl’de tekel bayi işletmecisi Beytullah Suna'nın (29) tabancayla vurularak öldürülmesiyle ilgili 2'si tutuklu 5 sanığın yargılandığı dava sürüyor.

15 Ağustos 2016'da meydana gelen olayda, iddiaya göre aralarında husumet bulunan tekel bayi sahibi Beytullah Suna ile Murat Büyükkoyuncu ve arkadaşları tartışmaya başladı. Tartışmanın kısa sürede silahlı kavgaya dönüşmesiyle vücuduna 2 kurşun isabet eden Suna, yaşamını yitirdi. Murat B., Hamdi B., Semih B., H.Ş. ve R.O. polis tarafından gözaltına alındı. Şüphelilerden Murat Büyükkoyuncu ve Hamdi B. tutuklanırken, 3 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Hamdi B. de ilk duruşmada, tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi. Tutuklu sanık Murat Büyükkoyuncu ile diğer 4 sanığın, İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı davada Murat B. ilk duruşmadaki savunmasını tekrarlayarak, "Beytullah, iş yerimize geldi. Biraz tartıştık. Aramızda daha önceden anlaşmazlık olduğundan üzerinde silah olacağını düşündüm. O sırada tartışma ilerleyince Beytullah'ı dışarıya çıkardılar. Beytullah'ın elindeki silahı kurduğunu gördüm. Bana tabancayı doğrulttum ama tabanca ateş almadı. Beytullah yeniden silahına mermi sürme hareketi yapınca, ben de havaya iki el ateş ettim. Beytullah'ın vurulduğunu gördüm. Ancak onu ben vurmadım" dedi. Diğer sanıklar da ateş etmediklerini, suçsuz olduklarını söyledi. Mahkeme heyeti son duruşmada cinayete ortak olduğu gerekçesiyle Semih B.’nin de tutuklanmasına karar verdi. Tutuklu sanıklar Murat Büyükkoyuncu ile Semih B. ve tutuksuz yargılanan 3 sanığa, saat 19.00’da cinayet mahallinde keşif yaptırılmıştı.

DAVA DEVAM

Bu gün yeniden hakim karşısına çıkarılan sanıklar, savunmaları tekrarladılar. Mahkeme 2 tanığın dinlenmesi için duruşmayı 20 Hazirana erteledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<