banner359

ÇİN’DEKİ VİRÜS OKLARI İNEGÖL MOBİLYASINA ÇEVİRDİ

20 Şubat 2020 Perşembe 16:37
ÇİN’DEKİ VİRÜS OKLARI İNEGÖL MOBİLYASINA ÇEVİRDİ

İnegöl Genç İş Adamları Derneği (İGİAD) yönetiminin, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odasını (İTSO) ziyaretinde konuşan Başkan Hakan Özdemir, Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı sarsmaya deva eden ölümcül koronavirüs salgınının, mobilya sektöründe okların İnegöl’e çevrilmesine neden olduğunu söyledi.
Hakan Özdemir Başkanlığındaki İGİAD yönetimini, İTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kenan Kender ve yönetim kurulu üyeleri ile Meclis Başkanı Mahmut Demirtaş karşıladı. Ziyarette konuşan Başkan Hakan Özdemir, “1991 yılında kıymetli büyüklerimizin kurduğu bir sivil toplum kuruluşuyuz. Ana temasında Sosyal, Kültürel ve Ekonomik anlamda öncü olmak, Atatürk İlke ve İnkılaplarından sapmadan, herkesin düşüncesi ile ortak değerde buluşup İnegöl’ümüz ve genç kardeşlerimiz adına yeni ufuklar, kapılar açmak vardır” dedi.
DOĞRU NOKTADA HERKESLE BİRLİKTELİK KURABİLİRİZ
Başkan Özdemir, “Sektörlerinde söz sahibi olmuş arkadaşlarımızın üye olduğu karma bir derneğiz. Tek sektör bir derneği yürütmek, yönetmek zordur, çünkü herkes birbirine rakiptir. Bizim hemen hemen her sektörden arkadaşlarımız olduğu için ilişkileri, gönül bağları biraz daha güçlüdür. Yaklaşık bir ay önce yaptığımız genel kurulda yönetimde aramıza yeni katılan arkadaşlarımız oldu. Bu ziyaretler sadece bir adet, prosedür olarak görülebilir belki ama asıl amaç, insanların kendilerini ifade edebileceği, sizlerin de onları tanıyabileceğiniz, sizlerin veya başka bir kesimin söyleyebileceği, bakış açılarını hayat boyu değiştirebilecek noktaları buradan alıp başka yerlere aktarsınlar diye hep birlikte bir şeyler yapmaya çalışan bir grubuz. Herhangi bir maddiyata veya misyona tabi bir dernek değiliz. Doğru olan, ahlaki olan, gerçek olan, yasal olan her noktada herkesle birliktelik kurabiliriz” dedi.
TESADÜF BİR TİCARET YAPIYORUZ
İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası’nın İnegöl’ün en temel üst kuruluşu olduğunu ifade eden Özdemir, “Burasının temel üst kuruluş olduğu konusunda hepimiz hemfikiriz. İnegöl’ümüz gerek yapısı gerek sanayisi ile il bazında öncü bir ilçedir. Şuandaki fabrikalaşmayı 25 ile 55 yaş arasındaki arkadaşlarımız oluşturuyor. Fabrikalaşmanın herhangi bir örneğini almadık, tecrübesini yaşamadık. Tecrübeyi kazanamadan olumlu, olumsuz durumları yaşıyoruz. Tesadüfi bir ticaret yaparak büyüdü çoğu işletmemiz. Kimsenin ticaretini etik kurallar çerçevesinde yaptığını zannetmiyorum. Bunu yasal anlamda söylemiyorum. Gereksiz veya yanlış büyüme hedefi, makineleşme, İşletme süreç analizleri ile ilgili, idari yapısıyla olsun her şey bir şekilde tesadüfi yaşanıyor. Tecrübeyi süreci yaşarken öğreniyoruz. Gelen siparişin üretilip teslim edilmesiyle elde edilen bir kazanım var. Sorun ise fabrikalarımız nereye kadar bu şekilde ilerleyebilirler. İşletmelerin işleyiş şekilleri ile ilgili Ticaretin Kurallarını tecrübeli birilerinin A’dan Z’ye anlatması gerekiyor. Çoğumuzun diyorum; bu işi bildiğimizi zannetmiyorum. Bilenlerde, örnek aldığımız insanlarda paylaşmıyorlar, çünkü kendilerine rakip yaratmak istemiyorlar” diye konuştu.
GELECEKTE NİTELİKLİ ELEMAN ÇOK ZOR BULUNACAK
Başkan Özdemir, geçen ay “İTSO öncülüğünde düzenlenen toplantıda İnegöl mobilyasını ve fuarları ele aldık. O toplantıda şunu ifade ettim. 20 yıl sonra İnegöl’de Mobilyanın durumu ne olur diye bir mektup yazalım ve odada muhafaza edilsin. Eğer böyle gidersek 20 yıl sonra İnegöl mobilyamız çok ciddi darbe almış olur. Bir müşteri İnegöl’e geldiğinde ben şu mobilyayı göremeyeceğim diye bir sıkıntısı yok. Her girdiğim mağazada övündüğüm, gıpta ile baktığım, onur duyduğum bir sunum var. Bugün Çin’de istenmeyen bir durum var. Bu durumda bütün oklar bize çevrilmiş durumda. Talep çok hoş olacak gibi duruyor. Talepleri bugün yetiştirdik, beş yıl sonra yetiştirdik ama dahası için çalıştırdığımız personelin nitelik düşüncesi bitti bitiyor, gitti gidiyor. Gelecekte nitelikli eleman çok zor bulunacak. İnegöl’de örnek olarak söylüyorum, Çilek gibi firmalar ancak bir noktada tutunur diye düşünüyorum. Eğer firmalar markalaşmazsa, elemanı çekim gücünde tutamazsa, bizler dahil gitmek durumunda kalabiliriz. Üretimin yanı sıra enerjimizi nitelikli eleman ve markalaşmaya vermezsek gelecekte üretim sıkıntısı ile boğulup gideriz” ifadelerine yer verdi.
BU MASALARDA SADECE İŞ, TİCARET KONUŞULMUYOR
İGİAD yönetiminin ziyaretinden memnuniyet duyduklarını belirten İSTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kenan Kender ise, “Yavuz Uğurdağ Başkanımız acil toplantı için Ankara’ya gitmek durumunda kaldı, sizlere tek tek selamlarını iletti. Hepiniz yetkili ve etkili yerlerde görev almış genç kardeşlerimizsiniz. Bu masalarda sadece iş, ticaret konuşulmuyor. İnegöl’ün her türlü eksiği, sorunu masaya yatırılıyor ve ilgili yerlere iletiliyor. Bu şehir hepimizin şehri. Bu şehrin ihtiyaçları için gidilmesi gereken yerlere hep birlikte gideriz. Bugün belki işin formalitesini tamamlıyorsunuz belki ama buradan edindiğiniz tecrübe ile gelecekte bu masalara oturduğunuz zaman sıfırdan değil de yüzde 40 avantaja sahip olacaksınız. Çalışmalarınızı yakından takip ediyor ve takdirle karşılıyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<