banner359

Çitli Futbol Sahası Açıldı

04 Eylül 2016 Pazar 18:01 2016-09-04 18:02:52
Çitli Futbol Sahası Açıldı
İnegöl Belediyesi tarafından Çitli Mahallesinde yapımı tamamlanan futbol sahası ile soyunma odaları ve lokal binası düzenlenen törenle açıldı.

Kırsal mahallelerde yatırımlarını sürdüren İnegöl Belediyesi, sadece alt ve üst yapı değil mahallelerin kültür sanat ve spor yaşamına da katkı sunmaya devam ediyor. Ağustos ayında İsaören Mahallesinde futbol sahası ve lokal binasını tamamlayıp hizmete sunan İnegöl Belediyesi, Pazar günü de Çitli Mahallesinde yapımı tamamlanan futbol sahası ile soyunma odaları ve lokal binasının açılışını gerçekleştirdi.

İnegöl Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan sahanın açılış törenine Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile protokol üyeleri ve mahalle halkı katılırken, kendisi de aslen Çitli Mahalleli olan Hürriyet Gazetesi Spor Yazarı İsmail Er de açılışta hazır bulundu.

GENÇLERİMİZİN TALEBİ YERİNE GETİRİLDİ
Törenin açılış konuşmasını yapan Çitli Mahalle Muhtarı Mustafa Yılmaz, Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın bir ziyareti sırasında mahalle sakinlerine bir istekleri olup olmadığını sorduğunu kaydederek “Gençlerimiz de dedi ki biz İnegöl’ün en büyük köylerinden biriyiz ama güzel bir spor sahamız yok. Futbol oynayamıyoruz. Başkanım da o gün taahhütte bulundu ve futbol sahasını yapacağını söyledi. Başkanımız bugün güzel bir saha hediye etti. Bizleri gururlandırdınız. Sahanın mahallemize ve bölgemize güzel katkıları olacağına inanıyorum” dedi.

ÇİTLİ TÜRK FUTBOLUNA KAYNAK OLACAK
Hürriyet Gazetesi Spor Yazarı İsmail Er’e de açılış öncesi söz verildi. Kısa bir selamlama konuşması yapan Er, “Alinur Aktaş Başkanımız da gerçekten bugüne kadar tanıdığım Belediye Başkanlarından farklı. Çok Belediye Başkanı tanıdım ama bir bürokrasi vardı, mesafe vardı. Ama Alinur Başkan bu vatanın evladı, bu toprağın çocuğu ve bizden biri gibi sürekli nerede bir sıkıntı, sorun varsa koştu. Muhtarım da bundan sonra Belediye Başkanımızı örnek alarak inşallah Çitlispor’u ve Çitli markasını en üst seviyeye ulaştırır. Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’ın da gençlere yaptığı hizmetin karşılığını önümüzdeki yıllarda alacağız. Yeni star oyuncular ortaya çıkacak ve Türk futboluna Çitli’de kaynak olacak inşallah” diye konuştu.

“SPOR DOSTLUĞUN, HEYECANIN, GAYRETİN BİR ÜST BAŞLIĞI”
Törende son konuşmayı ise Belediye Başkanı Alinur Aktaş gerçekleştirdi. “Spor dostluğun, arkadaşlığın, samimiyetin, heyecanın, gayretin önemli bir üst başlığı” diyerek konuşmasına başlayan Aktaş, “Spor varsa, gerçek manada spor icra ediliyorsa gerçekten büyük dostluklar ve büyük yakınlaşmalar var demektir. Çitli de bizim en büyük kırsal mahallelerimizden biri. Bini aşkın nüfusuyla hem meyvecilikteki boyutu hem de nüfusundan dolayı Çitli’de bir genç nüfus var Allah’a şükür. Allah’a şükür diyorum çünkü kırsaldan kente büyük bir göç var. Köyler terk ediliyor. Büyükşehir yasasının da ana esprilerinden bir tanesi bu. Kırsalı güçlendirmemiz gerekiyor ki burada daha fazla potansiyel ortaya çıksın ve köyden kente göçle ilgili sorunlar yaşanmasın. Bu noktada gençlerimizin hoş vakit geçirmeleri için en önemli araçlardan biri de takdir edersiniz ki spor. İlçe Sporun bu konuda gayretleri var ama takdir edersiniz belediyeler bu işe ne kadar yakın durur ve destek verirlerse bu iş o kadar keyifli ve heyecanlı oluyor” ifadelerinde bulundu.

SPORLA İLGİLİ ÖNEMLİ YATIRIMLAR YAPILDI
12 yıllık süreç zarfında İnegöl’de sporla alakalı önemli çalışmalar yapıldığını da aktaran Başkan Aktaş, “Başta İnegölspor’umuzun kullandığı stadyumumuzda tribünüyle ve saha zeminiyle beraber önemli bir revizyon yaptık. Bunlar başta olmak üzere gerek kapalı spor salonumuz, gerekse yeni yaptığımız spor salonları, amatör sahalar, bunun yanında kırsala yönelik İsaören sahamızı açtık. Bugün de Çitli’deki sahamızı açıyoruz” dedi.

Başkan Aktaş sporun doğru yapılmadığı takdirde doğurduğu sorunlardan da söz ederek şöyle konuştu: “Spor dostluk ve kardeşlik, ama maalesef işin usulüne uygun icra edilmezse de sporun oluşturduğu sıkıntıları da gördük. Futbol maçlarında hiç arzu etmediğimiz kavga ve gürültülerin olduğu ortamları dönem dönem medya aracılığıyla takip ediyoruz. İnşallah buradaki genç kardeşlerimiz sporun güzel boyutlarını icra edecekler. Olası bir sıkıntıya mahal vermeden gerçekten dostluk ve arkadaşlığın pekiştiği turnuvalar yapılacak” dedi.

BU TESİS BİZİM DEĞİL ÇİTLİ’NİN
Çitli mahallesinde açılışı gerçekleştirilen futbol sahasının yaklaşık 200 bin TL’ye mal olduğunu kaydeden Aktaş, “İnşallah burada kardeşlerimizden ricam; bir şeyleri yapmak işin bir boyut, sahip çıkmak ondan daha büyük bir boyut. Çok spor tesisleri yapılıyor lakin bunların kullanımı noktasında bazı sıkıntılar görüyoruz. Burayı yılın 365 günü kullanacak halimiz yok. Ama ne kadar sahip çıkarsak, ne kadar eksik ve aksağını gidermeyle alakalı arkasında durursak keyfini heyecanını daha fazla yaşarız. Bu tesis asla bizim değil, Çitli’nin öz malıdır. Biz bunları sizlerden aldığımız vergilerle hayata geçiriyoruz” şeklinde konuştu.

“ÇİTLİ’DE DAHA YAPILACAK İŞİMİZ VAR”
Konuşmasının sonunda hayatın spordan ibaret olmadığına vurgu yapan Aktaş Çitli Mahallesinde yapılan diğer hizmetlerden de söz ederek şöyle konuştu: “Hayat spordan ibaret değil. Bugüne kadar Çitli mahallemizde farklı hizmetler de yapıldı. Çocuk oyun grupları kuruldu, erken uyarı istasyonumuz yapıldı, 3 bin 500 m2 kilitli parke taşı uygulaması yapıldı, sulama suyu trafosu yenilendi, arazi yolları açıldı, köy girişine sıcak asfalt yapıldı. Daha yapılacak çalışmalarımız da var. Bunları bir bir hayata geçireceğiz” dedi.

3 KÖYDE DAHA SAHA YAPIMI SÜRÜYOR
Aktaş, futbol sahası açılışlarının devam edeceğini de kaydederek “Şuan Çavuşköy, Çeltikçi ve Deydinler’de de saha yapımlarımız devam ediyor. Bu sahalarla birlikte köy turnuvalarımız da daha keyifli ve heyecanlı olacak” dedi.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a çiçek, plaket ve isminin yazılı olduğu 16 numaralı Çitlispor forması hediye edildi. Hediye takdiminin ardından kurdele kesimi ile açılış gerçekleştirilirken, protokol üyeleri penaltı atışları yaparak açılışı tamamladı. Açılışta misafirlere meyve ikramında da bulunuldu.

Son Güncelleme: 04.09.2016 18:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<