banner359

Cumhuriyetin ilanını gördü

28 Ekim 2019 Pazartesi 18:36
Cumhuriyetin ilanını gördü

Cumhuriyet Bayramının 96. Yıldönümü dolayısıyla protokol, 3 Padişah, 12 Cumhurbaşkanı, 38 Başbakan gören asırlık çınar 107 yaşındaki Şükriye Bayram’ı Hocaköy Mahallesindeki evinde ziyaret etti. 


Kaymakam Şükrü Görücü, Belediye Başkanı Alper Taban ve AK parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan ile birlikte Cumhuriyetin ilanını gören 107 yaşındaki Şükriye Bayram’ı evinde ziyaret ederek, 96. Yıl törenlerine davet etti.

1906 yılında Sultan Abdulhamit döneminde dünyaya gelen Şükriye Bayram, yaşamı boyunca, 3 Osmanlı padişahı ile Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan itibaren 12 cumhurbaşkanı ile 27 başbakan görmenin gururunu yaşıyor. 

Birinci ve ikinci dünya, Balkan ile Kurtuluş savaşları dönemlerini de yaşayan Şükriye Bayram, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a dualar edip, kendisini görmek istediğini belirtti.

4 çocuk annesi olan ve torunlarıyla onların çocuklarının sayısı 70’e ulaşan Şükriye Bayram, Kaymakam Şükrü Görücü’yü çok sevdiğini öz be öz oğlu olduğunu söyleyerek, onun için dua etti.

Şükriye Bayram, “Kurtuluş savaşını, cumhuriyet dönemini hatırlıyorum. 13 yaşındaydım. Çocuktum o zaman. Yunanı kovduk. İnegöl’ün köküyüz. Atatürk sürdü düşmanı. Camdan baktım askerleri gördüm. Korktum. Perdeleri kapattık. Ah Atatürk ah. Yemekler kaynarken Atatürk konuşuyordu. Kocaman adamdı. Camdan gördüm onu. Cumhuriyetin ilanını da hatırlıyorum.” Dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı da görmek istediğini söyleyen Bayram, “Çok bekledim cumhurbaşkanımızı görmeyi. Yollara baktım. Gelemedi. Adamın işi çok. Allah yardımcısı olsun. Gelse de görsem. Başı kalabalık, işi çok. Onca insanı bırakıp bana nasıl gelecek. Sağ olsun var olsun. Allah uzun ömürler versin inşallah. Biz onun sayesinde yaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kaymakam Şükrü Görücü ise, “Cumhuriyetin ilanını gören teyzemizi bayrama davet etmek için geldik. inşallah sağlıklı olur. Onu görmek istiyoruz. Fakat biraz rahatsız gelemeyecek sanırım. Bizim görevimiz yaşlılarımızı ziyaret edip onların dertlerini dinlemek, sohbet etmek. Teyzemize sağlıklı uzun ömürler diliyorum.” dedi.

Belediye Başkanı Alper Taban da, “Kendisini iyi gördük. Cumhuriyetin ilanına şahitlik etmiş insan o. Atatürk’ü gördüğünü anlattı. Allah razı olsun ondan. Teyzemize uzun ömürler diliyorum” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<