banner359

Dadaşlardan Muhteşem Gece

31 Temmuz 2017 Pazartesi 12:08 2017-07-31 12:14:43
Dadaşlardan Muhteşem Gece

 İnegöl Erzurumlular Derneği'nin geleneksel olarak düzenlediği; 'Erzurumlular Gecesi' hafta sonu Kültür Park İçerisindeki Amfi Tiyatro'da gerçekleştirildi. Geceye Erzurum yöresine ait gazel ve türküler seslendirilirken, 'Teyo Emmi' ismi ile ünlen Cumhur Seval, geceye katılım gösteren vatandaşlara hem ince mesajlar verdi hem de güldürdü. Gecenin sonunda sazı elline alan aşıklar ise, atışmaları ile programa renk kattı.

İnegöl Erzurumlular Derneği'nin geleneksel olarak düzenlediği; 'Erzurumlular Gecesi' hafta sonu Kültür Park İçerisindeki Amfi Tiyatro'da gerçekleştirildi. Anfi Tiyatroyu tamamen dolduran Erzurumlular, programı sonuna kadar takip etti.

Programa Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Belediye Başkan Vekili Turgay Yel, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdulkadir Karluk, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, MHP İlçe Başkanı Hayati Bedir, AK Parti Gençlik Kolları, Ülkü Ocakları temsilcileri, çeşitli STK başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

HEMŞERİLERİMİZ İLE BİR ARADA OLMAK İSTEDİK
Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını gerçekleştiren İnegöl Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Toprak, "Birlik ve beraberliğe ihtiyacımızın olduğu bu günlerde biz Erzurumlular barımızla, türkümüzle, ozanlarımızla değerli İnegöllü hemşerilerimiz ile bir arada olmak istedik. Teşrifleriyle bizleri onurlandıran protokol üyelerimize ve siz kıymetli misafirlerimize teşekkür ediyorum" dedi. 

BİRLİK VE BERABERLİĞİNİZ DE BURSA'MIZA VE ÜLKEMİZE ÖRNEK OLACAK
Ali Toprak'ın ardından kürsüye çıkan Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdulkadir Karluk ise, "Gerçekten manevi değerlerine sahip, vatanına, milletine ve bayrağına sevdalı güzel Erzurum'un güzel insanları, çok maneviyatlı çok hoş bir ortam... Bu güzel ortamı görünce aklıma rahmetli Nene Hatun geldi. Rus savaşında 3 aylık çocuğu ile cepheye koşuyor o güzel insan. Komutanların ikazlarına aldırmadan o güzel insan tarihe geçecek sözü söylüyor, 'Benin bebeğim anasız büyür ama vatansız büyüyemez'. Böyle bir ecdadın torunları olmak bir guru ve ayrıcalık. Bizler sizlerle gurur duyduk  ve bu birlik ve beraberliğiniz de Bursa'mıza ve ülkemize örnek olacak" dedi. 

BİZ 80 MİLYONUZ VE BİRİZ
Birlik ve beraberlik vurgusu yaparak konuşmasına başlayan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Her gittiğim yerde söylüyorum. Bu memleketin kadrini, kıymetini bilelim. Burası renkli bir çiçek bahçesi, burada her türlü çiçeği bulmak mümkün. Ardahan'dan Trabzon'a, Erzurum'dan Bayburt'a kadar Allah'a hamdolsun bu bahçede her türlüsü bulmak mümkün. Bu akşamda önemli çiçeklerden bir tanesi Erzurumlular Derneği'nin değerli başkanı ve yönetiminin organizasyonu ile yöremizi anmak hoş bir akşam yaşamak adına bir aradayız. Bizler 2-3 saat izliyoruz ve mutlu oluyoruz ama bu programların yapılması için çok büyük emek veriliyor. Ramazan Bayramı'nın bitimiyle beraber, İnegöl'ün renkleri gün ve gecelerde icra edilmeye başladı. Derneklerimizin festivalleri ve Kültür Sanat Festivali büyük coşku ve heyecanla yapıldı. Her ortamda söylediğimi burada da söylüyorum; farklı siyasi partilere mensup olabiliriz, farklı bir görüşe sahip olabiliriz ama biz 80 milyonuz ve biriz. Allah aşkına bu birliğe ve beraberliğe zarar getirecek ve bozacak her türlü fitneden kaçalım. 15 Temmuz gecesinde ve doğuda ki terörle mücadelede birliğimiz varsa, Kurtuluş Savaşında nasıl birlik ve beraberliğin içinde olduysak, bunu şimdide devam ettirelim diyorum" ifadelerini kullandı.

HEM GÜLDÜRDÜ HEM DUYGULANDIRDI
Konuşmaların ardından sahneye ilk olarak Murat Balkuş çıktı. Tiyatrocu olan Balkuş, Erzurum şivesi ile vatandaşları güldürürdü. Ardından yöresel şiirleri seslendiren Balkuş, vatandaşları duygulandırdı.

HAÇLILAR BİRLEŞİYOR
Şiir dinletisinin ardından sahneye 'Teyo Emmi' ismi ile ünlen Cumhur Seval çıktı. Sahnede birlik ve beraberlik vurgusu yaparak konuşmasına başlayan Seval, "Baktığımıza zaman burada sadece Erzurumlular yok. Burada Karslı da var, Bayburtlu da. Birlik ve beraberliğimizi artırmamız gerekiyor. 15 Temmuz'daki birlik ve beraberliğimizi sürdürmemiz gerekiyor. Çünkü haçlılar birleşiyor. Bunun için bir olmalıyız" ifadelerinin kullandı.

UZUN SÜRE ALKIŞLANDI
Daha sonra gösterisine geçen Teyo Emmi, Rus çarı ile ilgili anısını anlatınca geceye katılan vatandaşları kahkaha tufanına soktu. Ardından cebinden Türk Bayrağı'nı çıkaran Teyo Emmi, uzun süre alkışlandı.

SAHNEDE HALAY ÇEKİLDİ
Gösterisi biten Cumhur Seval, sahneyi  Doğunun Sesi Erzurum Fasıl Ekibi'ne bıraktı. Fasıl ekibi, Erzurum yöresine ait gazel ve türküleri seslendirdi. Ekibin halay parçalarını da seslendirmesi ile Erzurumlularla birlikte sahneye inen Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Başkan Vekili Turgay Yel, vatandaşları kırmayarak sahnede halay çekti.

AŞIKLAR ATIŞTI
Halayın ardından gecede son olara sahneye Erzurumlu aşıklar çıktı. Birbirinden güzel eserleri seslendiren aşıklar, atışmaları ile de katılımcıların güzel bir gece geçirmesine vesile oldu.

Son Güncelleme: 31.07.2017 12:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<