banner359

Dağcılık Eğitimleri Başladı

20 Şubat 2016 Cumartesi 17:31 2016-02-20 17:36:03
Dağcılık Eğitimleri Başladı

 İnegöl Belediyespor bünyesinde faaliyetlerini sürdürmeye başlayan Dağcılık ve Doğa Sporları branşına gönül veren İnegöllü dağ tutkunları ilk eğitimlerini almaya başladı.

İnegöl Mobilya Müzesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen ilk eğitim programında, Türkiye Dağcılık Federasyonu’ndan antrenör Bülent Aktaş tarafından doğa severlere yönelik dağcılık ile ilgili önemli bilgiler verildi.

Gerçekleştirilen eğitim programının ilk dersinde dağcılığın tanımı yapılarak dağlarda yürüyüş ve kamp kurmanın yanı sıra teknik malzeme kullanarak tırmanma sporunun nasıl yapılması gerektiği konularında bilgiler verilirken, kamplı etkinlik, kayaya sabitlenmiş metal merdivenleri ya da sabit hatları kullanarak tırmanın nasıl yapılacağı, yatay ve dikey hareket ederek yapılan kaya tırmanışları ile tırmanış çeşitleri hakkında da eğitim kursuna katılan dağcılara da önemli bilgiler sunuldu.

Her hafta Cuma günleri 8 teorik dersten oluşacak, devamında da yaz ve kış pratik eğitimlerini sürdürecek dağcılar, alacakları bu eğitimler ile ilk aşamayı tamamlayacaklar. Bu ilk aşamayı başarılı ile tamamlayanlara lisans çıkarılacak ve bunun sonucunda belediyespor bünyesinde kurulan Dağcılık ve Doğa Sporları branşının bir sporcusu olacaklar.

Belediyespor bünyesinde eğitim alacak dağcıların gönül verdikleri dağcılık ve doğa sporlarını daha bilinçli bir şekilde gerçekleştirmeleri ve gerek İnegöl’de gerekse il dışında düzenlenecek olan dağcılık faaliyetlerinde İnegöl’ü ve İnegöl Belediyespor’u temsil etmeleri bu şekilde sağlanmış olacak ve elde edecekleri başarılı sonuçlar ile şehrimizin adını tüm Türkiye’ye duyurmuş olacaklar.

Ayrıca bu eğitimler sayesinde dağcılarımızın doğa şartlarında hayatta kalmayı ve doğayla bütünleşmeyi bilen bilinçli bir sporcu olarak yetiştirilmesi sağlanacaktır. Eğitimden geçen sporcularımız İnegöl’ün doğasını bilen birer rehber olacaklar ve böylece ilçe turizminin gelişimine, yeni parkurların oluşumuna katkı sağlayacaklardır. Verilen bu eğitimler ile ilçemizde İnegöl Belediyesi bünyesinde gönüllü hizmet verecek olan Arama Kurtarma Timi’nin de temelleri atılmış olacak.

Son Güncelleme: 20.02.2016 17:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<