Daire fiyatları tavan yaptı

02 Haziran 2017 Cuma 14:02 2017-06-02 14:06:22
Daire fiyatları tavan yaptı

 İnşaat malzemelerindeki fiyat artışının daire fiyatlarına yansıdığını belirten İnegöl Emlakçılar Derneği Başkanı Zekayi Akyürek, bu nedenle sıfır daireler fiyatlarında yüzde 30-40 arasında bir artış olduğunu söyledi.

banner380
Son 6 ayda artan inşaat malzeme fiyatlarının daire fiyatlarını da etkilediğini belirten Başkan Zekayi Akyürek, “Geçen yıl 160-170 bin lira olan daireler şuan da 220-230 bin liraya çıktı. Yüzde 30-40 arasında bir zam oldu. Bu sıfır dairelerde. Tabi bu fiyat artışı ikinci el daireleri de etkiledi. İkinci el dairelerde de yüzde 15-20´lik bir zam oldu. Bu zamma rağmen daire satışlarında belli bir hareketlilik var. Vatandaşlar banka kredileriyle ev almaya çalışıyor ama bu tam manada piyasaya yansımadı. Dört dörtlük işlerde bir açılma yok. Bu durgunluğu sadece zamlara bağlamamak gerekiyor. Seçimlerinde üst üste olması piyasada bir durgunluk yaratmıştı. Zamlarda üstüne gelince durağanlık arttı” dedi.

PİYASA ÜÇ AYDIR DURGUN SEYREDİYOR

Piyasaların yaz aylarında hareketlenmesini beklediklerini ifade eden Akyürek, “Dairelere nazaran arsa ve tarla satışlarında talepler var. Ama işler durgun olduğu için vatandaşlar ucuz yer arıyor. Ucuz yer alıp çabuk kar etmek isteyenler çok. Al-satçılar piyasada çok. Bu şekilde para kazanmaya çalışıyorlar. Bu nedenle de piyasa üç aydır durgun seyrediyor” şeklinde konuştu. 




Son Güncelleme: 02.06.2017 14:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<