banner359

Demirel: "Olağanüstü hal vatandaşlarımızı etkilemeyecek"

18 Temmuz 2017 Salı 17:06 2017-07-18 17:13:14
Demirel: "Olağanüstü hal vatandaşlarımızı etkilemeyecek"

 Ak Parti İlçe Başkanı Adem Demirel  3 ay daha uzatılan Olağanüstü Hal Kararı’nı değerlendirdi. Değerlendirme açılamasında Demirel, “Olağanüstü Hal’in uzatılması vatandaşlarımızı, geçtiğimiz 1 yıl içinde olduğu gibi bu seferde olumsuz etkilemeyecektir. Olağanüstü hal ancak ve ancak vatana ihanet duygusu ile yıllardır devletin içinde yuvalanmış hainleri rahatsız edecektir” dedi. 

Ak Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, “ Geçtiğimiz yıl 15 Temmuz’da FETÖ/PDY silahlı terör örgütü mensubu,  asker kıyafeti giymiş bir gurup terörist tarafından darbe kalkışması düzenlenmişti. Bu darbe kalkışması sırasında 249 vatandaşımız şehit olurken 2 bin 193 vatandaşımız yaralanarak gazi olmuştu. Bu darbe girişimi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, Başbakanımız Binali Yıldırım’ın ve milletimizin dik duruşu ile çok kısa bir sürede önlenerek, halka kurşun sıkan, bomba atan teröristler emniyet ekipleri tarafından yakalandı. Türk tarihinde hiç görülmeyen böyle kanlı bir olayın yaşanmasının ardından, darbe girişiminde bulunan terör örgütünün tüm unsurlarıyla bertaraf edilmesi için anayasanın 120. Maddesi gereği 3 ay süreyle olağanüstü hal ilan edildi” dedi. 

Olağanüstü Hal’in normal vatandaşları olumsuz etkilemeyeceğini belirten Demirel, “Devletin içine sızmış olan bu örgüt üyelerini bertaraf etmek için çıkarılan Olağanüstü Hal geçtiğimiz akşam yeniden mecliste onaylanarak 3 ay daha uzatılmıştır. Olağanüstü Hal’in uzatılması vatandaşlarımızı, geçtiğimiz 1 yıl içinde olduğu gibi bu seferde olumsuz etkilemeyecektir. Olağanüstü hal ancak ve ancak vatana ihanet duygusu ile yıllardır devletin içinde yuvalanmış hainleri rahatsız edecektir. Devletimizin bu terör örgütleri ve teröristlerle mücadelede uzun bir yol izlemesi için, hızlı kararlar alabilmesi için Olağanüstü Hal gerekli görülüp uzatılmıştır.  Yaklaşık 1 yıldır uygulanmakta olan Olağanüstü Hal ekonomiyi ve turizmi asla olumsuz etkilememiş ve insan hakları ihlaline yol açmamıştır. Hükümetimiz 15 yıldır olduğu gibi her türlü engellemelere ve çeşitli darbelere karşı millete hizmet etmeye, projelerini arttırarak uygulamaya devam etmektedir” şeklinde konuştu. 

Demirel sözlerini şöyle sürdürdü, “Ben bu duygu ve düşüncelerimle mecliste 3 ayda daha uzatılma kararı alınan Olağanüstü Hal’in vatan ve millete hayırlı olmasını temenni ediyorum. Ayrıca, 15 Temmuz hain darbe girişiminde devletin ve milletin bekası adına direnişe geçen ve devletini savunan aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine bir kez daha başsağlığı diliyorum. Rabbim ülkemize bir daha böyle hainlikleri böyle kalkışmaları yaşatmasın” dedi.

Son Güncelleme: 18.07.2017 17:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<