banner359

Denetimli hükümlülere küçükbaş hayvan yetiştirme kursu

19 Mayıs 2016 Perşembe 09:49 2016-05-19 09:56:36
Denetimli hükümlülere küçükbaş hayvan yetiştirme kursu
 Denetimli Serbestlikten yararlanan hükümlülerin meslek sahibi olarak topluma kazandırılması için İnegöl Ziraat Odası öncülüğünde düzenlenen kurslar devam ediyor.
İnegöl Ziraat Odası, İnegöl Halk Eğitim Merkezi ve İnegöl Adalet Sarayı Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü işbirliğinde, İnegöl´de denetimli serbestlikten yararlanan hükümlülere yönelik Denetimli Serbestlik Tarım Eğitimleri sürüyor. Geçtiğimiz aylarda Bahçe Teknikleri kursunu tamamlayan 35 kursiyer, ikinci eğitim olan Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliği kursuna katıldılar. İnegöl Adalet Sarayı çok amaçlı salonunda kursiyer hükümlülere Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliği konusunda eğitimler verildi. Eğitimlere İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, İnegöl Adalet Sarayı Denetimli Serbestlik Şube Müdürü Hasan Çini ile 35 kursiyer katıldı.

Eğitim öncesi açıklama yapan İnegöl Adalet Sarayı Denetimli Serbestlik Şube Müdürü Hasan Çini, “Hükümlü arkadaşlarımızın rehabilitasyonu ve iyileştirilmesi için çalışıyoruz. Cezaevinden tahliye olduktan sonra da bunların topluma kazandırılması için çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Ziraat Odası Başkanlığımızın öncülüğünde tarım eğitimlerine start verdik. 35 mahkum eğitim alıyor. Tarım konusunda bilgileri olmayan Denetimli Serbestlikten yararlanmış mahkumlarımızı bilgilendirerek, tarım sektörüne katkı sağlamalarını istiyoruz. Çiftçilik yaparak iş sahibi olmalarının önünü açan bir çalışma. Geçtiğimiz aylarda ilki düzenlediğimiz kursların ikincisini gerçekleştiriyoruz” dedi.

TÜRKİYE´DE İLK OLAN BİR PROJE

Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik ise, “Denetimli serbestlikten yararlanan mahkumlarımızı 5 bölümden oluşan kurslara tabi tutuyoruz. Geçtiğimiz aylarda Bahçe Teknikleri kursu ile eğitimlere start vermiştik. Bu kursların ikincisi olan Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliği eğitimlerine başladık. Mahkumluk hayatları bittiğinde de bu işi yapabilmeleri sağlanacak. Kendilerine sertifika da vereceğiz. Bunun fayda sağlayacağını düşünüyoruz. Bu kurs bizim için en anlamlı kurs. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Türkiye´de tek olan bir projedir” diye konuştu.

Seminerin ardından 35 hükümlü kursiyere belgeleri takdim edildi.

Son Güncelleme: 19.05.2016 09:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<