banner359

Dilencilik meslek olmasın!

18 Ekim 2020 Pazar 17:17 2020-10-18 17:20:52
Dilencilik meslek olmasın!

Ortaya koyduğu farkındalık çalışmalarıyla dikkat çeken İnegöl Belediyesi, insanların duygularıyla oynayarak haksız kazanç elde eden dilencilere yönelik hazırladığı farkındalık videosuyla vatandaşları uyardı. Belediye Başkanı Alper Taban’ın “Dilencilik meslek olmasın!” uyarısıyla sosyal medya hesaplarından paylaştığı video, kısa sürede ilgi odağı oldu.

Vatandaşları her konuda bilinçlendirmek adına zaman zaman çeşitli farkındalık çalışmaları ile uyarılarda bulunan İnegöl Belediyesi, bu kez insanların duygularıyla oynayarak haksız kazanç elde eden dilencileri konu alan bir sosyal deney hazırladı.

SAHTE DİLENCİ İNEGÖL SOKAKLARINDA

İnsanların dini ve insani duygularını istismar ederek dilencilik yapan ve haksız kazanç elde eden kişilere yönelik Zabıta ekipleri sürekli teyakkuz halinde olsa da, duyarlı ilçe halkının el açanı geri çevirmemesi nedeniyle şehrimizde bu şekilde haksız kazanç sağlayan dilenciler bitmek bilmiyor. İnegöl Belediyesi bu anlamda vatandaşları da bilinçlendirmek adına bir sosyal deney gerçekleştirdi. İnegöl Belediyesi Şehir Tiyatroları Yönetmeni Volkan Derman, kılık değiştirerek İnegöl sokaklarına indi.

1 SAATTE 250 TL TOPLADI

Caddelerde insanlara dualar ederek para dilenen sahte dilenci, 1 saatte 250 TL gibi ciddi bir gelir elde etti. Bu durum, dilencilik yapanların insanlardan topladığı bozuk paralarla nasıl yüklü miktarda gelir elde ettiğini de ortaya koydu.

YARDIM EDENLERE PARALARI GERİ İADE EDİLDİ

Sahte dilenci Volkan Derman’ın insanlardan para dilendiği ve yardım topladığı anlar, gizli kameralarla kayıt edildi. Para veren yardımsever İnegöllülere yaptıkları yardımlar geri iade edilerek “Her gördüğünüz ve sizden yardım isteyen bu gibi kişilere para vermeyin. Devletimi ve belediyemiz zaten ihtiyaç sahibi kişilere gerekli yardımları yapıyor” uyarısı yapılarak bunun bir sosyal deney olduğu söylendi.

“DİLENCİLİK MESLEK OLMASIN. LÜTEFEN!”

Yapılan gizli çekimlerle elde edilen görüntüler, bir sosyal farkındalık videosu olarak bugün sosyal medyada paylaşıldı. İnsanların bilinçlenmesi adına yapılan bu çalışmayı Belediye Başkanı Alper Taban da şahsi sosyal medya hesaplarından “Dilencilik meslek olmasın. Lütfen! İnegöl Belediyesi Şehir Tiyatroları yönetmenimiz dilenci kılığına girdi ve bir saatte 250 lira topladı” mesajıyla yayınladı. Başkan Taban, çalışmaya ilişkin bir açıklama da yaparak; “Zabıta ekiplerimiz dilencilere yönelik her türlü tedbiri alsa da şehrimizde sıkça karşılaştığımız hoş olmayan durumlardan biri bu. Yardımsever insanlarımızın duygularıyla oynayarak haksız kazanç sağlayan bu gibi kişilere yönelik halkımızın da bilinçlenmesi gerektiğini düşünerek bizler de böyle bir sosyal deney yapalım istedik. Bu gibi kişiler devletimizin de ihtiyaç sahibi vatandaşına sahip çıkmıyor algısı oluşturuyor. Halbuki hem devletimiz hem de belediyemiz bu anlamda titizlikle çalışıyor. Bizim ilçe halkımızdan ricamız, dilenciliğin meslek haline dönüşmemesi için bu gibi kişilere itibar etmemeleri” dedi.

Son Güncelleme: 18.10.2020 17:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<