banner359

Din görevlilerinden aşure ikramı

02 Eylül 2021 Perşembe 18:44
Din görevlilerinden aşure ikramı

İnegöl Din Görevlileri Derneği, Muharrem ayı sebebi ile vatandaşlara ve din görevlilerine aşure ikramında bulundu. Aşure ikramına yoğun katılım olurken; 500 kişilik aşure kısa sürede tükendi. 


Müftülük binası önünde gerçekleştirilen aşure programına; Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Kocaağa, İlçe Müftüsü İsmail Hatipoğlu, din görevlileri ile vatandaşlar katıldı. 

Dernek Başkanı Mehmet Nuri Memiş, Muharrem ayının tüm insanlığa ve İslam âlemine hayırlar getirmesi birlik ve beraberliklerin pekişmesine vesile olması dileklerinde bulundu.

Muharrem ayının 10’uncu gününün ‘Aşure günü’ olduğunu hatırlatan Başkan Memiş, Toplumları ayakta tutan yaşattıkları örf, adet, anane ve kültürler olduğunu söyledi. 

Kültürlerine sahip çıkan toplumların ayakta kalmayı başardığını belirten Memiş; “Öncelikle paylaşmak ve paylaşmayı öğretmek çok güzel bir olay. Bu vesile ile düzenlemiş olduğumuz bu etkinlik ile vatandaşımıza paylaşmanın ne kadar güzel bir olay olduğunun mesajını vermek bunun yanında hem aşure kültürünü hatırlatmak hem de paylaşmayı canlı tutmak için aşure dağıtımını önemsiyorum. Tarihte pek çok hadise Muharrem ayının onuncu gününde meydana geldi. Bu ay, saygı duyulan hayır ve bereket dolu bir ay. Ayrıca aşure ikramının hazırlanmasında katkısı bulunan herkese teşekkür ediyorum” dedi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<