banner359

Diş Hekimleri Günü Kutlandı

23 Kasım 2019 Cumartesi 13:56 2019-11-23 14:19:08
Diş Hekimleri Günü Kutlandı

İnegöl Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde Ağız ve diş sağlığının öneminin anlaşılması ve toplum bilincinin oluşturulması adına, 22 Kasım Dünya Diş Hekimleri Günü kutlandı.
İnegöl Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde gerçekleşen programa İnegöl İlçe Kaymakamı Şükrü Görücü, İnegöl Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Kara, İnegöl Devlet Hastanesi Başhekimi Hayrettin Göçmen, İlçe Sağlık Müdürü Enver Ünal, AK Parti İnegöl İlçe Teşkilat Başkanı Ali Toprak, Sağlık-Sen Bursa Şubesi Başkanı Gökhan Yünkül  katıldı.
İnegöl Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Tıbbi Hizmetler Birim Sorumlusu Dt. Hasan Güleryüz yaptığı konuşmada; “Ülkemizin ilk dişçilik yüksekokulu olan mektebi aliyesi tıp fakültesi bünyesinde 22 Kasım 1908 tarihin de kurulmuştur. 1996 yılında diş hekimliği eğitiminin ilk temellerinin atılmış olduğu 22 Kasım günü diş hekimleri günü, 22 Kasımı içine alan hafta ise Ağız ve Diş Sağlığı Haftası olarak kutlanmaktadır. Bu yıl 18-22 Kasım tarihleri arasında Ağız ve Diş Sağlığı Haftasını kutlamanın mutluluğu içerisindeyiz. “
“Sağlık, bireyin fiziksel, zihinsel ve sosyal acıdan tam bir iyilik halidir. Ağız ve Dış Sağlığını bozan faktörler bireyin vücut sağlığını da doğrudan etkilemektedir. Buna karsın toplumlumuzda Ağız ve Diş Sağlığı problemleri genellikle ihmal edilmektedir. Bu ihmali ortadan kaldırmak adına toplumun her kesimini eğitmek hastane olarak misyonumuzun basında yer almaktadır. “
“2009 yılın da 6'sı diş hekimi toplam 16 personel ile Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olarak hizmet vermeye başlayan binamız, 2017 yılın da hastane unvanı almış, açıldığı sene 29 bin olan poliklinik sayısını 160 binlere çıkarmayı başarmıştır. Bugün itibari ile 3'ü uzman 48 Diş Hekimi,1 ilave semt polikliniği, evde sağlık hizmetleri birimi, radyoloji birimi, temel poliklinik hizmetlerinin dışında pedodonti, protetik diş tedavisi ve restoratif diş hekimliği gizi özel alanlar da koruyucu ve tedavi edici sağlık hizmetlerini en iyi şekilde vermeye çalışmaktayız. “
“Koruyucu diş sağlığı etkinlikleri kapsamında yaklaşık 7 yıldır ilköğretim okulları ve rehabilitasyon merkezlerin de ağız taramaları, halk eğitim merkezi gibi halka acık yerlerde oral hijyen eğitimi, ağız ve diş sağlığı bakımının önemi gibi konularda konferans düzenlemekteyiz. “
“Sağlık hizmet sunumunu turlu zorluklara rağmen özveri, gayret ve samimiyet ilkeleriyle hep birlikte yürüttüğümüz, ailemiz diş hekimleri basta olmak üzere sizlerin sahsın da tüm diş hekimlerinin 22 Kasım diş hekimleri gününü kutlar, sağlıklı günler dilerim” ifadelerini kullandı.


İnegöl İlçe Kaymakamı Şükrü Görücü ise “Diş hekimliği 1908 tarihine kadar uzanıyor. Daha önce Osmanlı döneminde diş hekimliği çokta bilinen bir alan değildi.  Hata sizler de bilirsiniz ki zamanında berberlerin kerpetenle diş çekildiği bir ortamdan bugünkü modern diş hekimliği ortamına kavuştuk.  Diş hekimliği ve ağız diş sağlığı çokta önemli olmasına rağmen bizim çokta önem vermediğimiz millet olarak çok zorunlu olmadıkça diş hekimlerine gitmediğimiz bir dönemdeyiz.  Hâlbuki birçok hastalık dişten kaynaklanıyor. Diş hekimliğinin önemini anlatmaya gerek yok. İlkokuldaki çocuktan tutunda her alanda arkadaşlarımızın çalışmalarını biliyoruz. “ dedi.
Yapılan konuşmaların ardından İnegöl Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde başarılı personellere belgeleri dağıtıldı ve pasta kesimi yapıldı.

Son Güncelleme: 23.11.2019 14:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<