Doğal Yaşam Çiftliği Temeli Atıldı

30 Kasım 2016 Çarşamba 16:18 2016-11-30 16:41:28
Doğal Yaşam Çiftliği Temeli Atıldı

İnegöl Belediyesi tarafından Alibeyköy Mahallesi’nde hayata geçirilmek üzere projelendirilen ‘Şekibe İnsel Doğal Yaşam Çiftliği’nin temel atma töreni gerçekleştirildi.

İnegöl Belediyesi, vatandaşların şehrin gürültü ve stresinden uzaklaşarak eğlenceli ve doğayla iç içe vakit geçirebilecekleri yeni bir projenin daha startını verdi. Atatürk’ün isteği üzerine Milletvekili olarak TBMM’de 5. Dönem Bursa Milletvekilleri arasında yer alan ve aynı zamanda meclisteki 17 kadın Milletvekilinden biri olan İsaören Mahallesinden Şekibe İnsel’in ismini taşıyacak Doğal Yaşam Çiftliği’nin temeli bugün düzenlenen törenle atıldı. Şekibe İnsel Doğal Yaşam Çiftliği’nin yaz aylarına kadar tamamlanarak hizmet vermeye başlaması planlanıyor.

SÖZ VERİPTE YERİNE GETİRMEDİĞİMİZ BİR HİZMETİMİZ OLMADI
Alibeyköy Mahallesinde hayata geçirilecek olan projenin temel atma töreni, bugün saat 14.30’da gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile birlikte çok sayıda davetlinin katıldığı tören, İstiklal Marşının okunması ile başladı. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, davetlilere yönelik bir konuşma yaptı. Doğanın güzelliklerini bizlere sunacak, şehir hayatının keşmekeşliğinden bizleri bir nebzede olsa uzaklaştıracak ve çocukların doğayla bütünleşmesini sağlayacak Şekibe İnsel Doğal Yaşam Çiftliğinin temel atma töreni için bir araya geldiklerini kaydeden Aktaş, “İnegöl Belediyesi olarak rutin belediyecilik faaliyetlerinin yanında Sosyal Belediyeciliğin gereklerini bir bir yapmaya çalışıyoruz. Şehrin dört bir tarafında 7/24 vatandaşlarımıza hizmet götürmenin telaşı içerisindeyiz. Tüm gayemiz hemşerilerimizin yaşamaktan mutluluk duyacakları bir şehri ortaya çıkarmak. Göreve geldiğimiz 2004 yılından beri şehrimizin önemli değerleri ile birlikte bölgesinde aranan ve her an takip edilen bir marka şehri öne çıkarmak için uğraş vermekteyiz. Hamdolsun bugüne kadar insan odaklı bir hizmet anlayışı ile alt yapıdan üst yapıya, eğitimden spora, kültürden sanata, sosyal hayatın her noktasında dokunmadığımız ve seçim beyannamemizde yer alıpta yerine getiremediğimiz bir hizmetimiz olmadı. Biz her zaman halkımızın yanında olmaya çalıştık. Halkın gücüne inanarak; onlardan aldığımız güçle gece gündüz demeden hizmetlerimize devam ediyoruz. Daha yapacak çok işimiz var. Biz biliyoruz ki halkımız bizim yanımızda oldukça üstesinden gelemeyeceğimiz ve yerine getireceğimiz bir iş olamaz” dedi.

ŞEKİBE İNSEL’İN ADINI TAŞIYACAK
Aktaş, İnegöl Belediyesi olarak vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda şehir merkezinde her alanda hizmetleri bir bir yerine getirdikleri gibi, Büyükşehir yasasından sonra artık kırsalda da tüm dinamikleriyle var olmaya devam ettiklerini söyledi. Bu kapsamda İnegöl Belediyesinin şehrin kırsalında yaşayan vatandaşların hayat standartlarını yükseltmek, kırsal kalkınmayı sağlayarak kırsaldaki ekonomik gelir düzeyini iyileştirmek, kırsalda kaliteli ve bilinçli üretim yapılmasına öncülük etmek adına hizmet seferberliğini başlattı. Kurduğumuz Kırsal Hizmetler Müdürlüğümüzle tarıma verdiğimiz önem ve desteği daha da arttırarak devam ettiriyoruz. Bugünde İnegöl siyasetinde önemli bir yer edinmiş Şekibe İnsel Hanımefendinin adını taşıyacak Doğal Yaşam Çiftliğinin temel atma töreni için birlikteyiz. Bizim için önemli bir değer olan Şekibe İnsel’in adının burada yaşayacak olması bizim için gerçekten tarifi imkansız bir duygu. Kendisi İsaören’de kendi çiftliklerinde uzun yıllar doğanın içinde olan bir hanımefendi. İyi bir eğitim almış olan Şekibe Hanım, Atatürk’ün isteği üzerine Bursa’dan milletvekili adayı gösterilmiş ve 8 Şubat 1935 tarihinde yapılan seçimlerde TBMM’ye giren 17 kadın milletvekilinden biri olmuştur” diye konuştu.

DOĞAL YAŞAM ÇİFTLİĞİNDE NELER OLACAK?
Temel atma törenini gerçekleştirilen Şekibe İnsel Doğal Yaşam Çiftliği projesi hakkında da bilgi veren Aktaş, şöyle konuştu: “Doğal Yaşam Çiftliğimiz Alibeyköy Mahallemizde hayata geçiyor. 26 Eylül 2016 tarihinde yapılan ihale sonucunda yüklenici firma ile 20 Ekim tarihinde sözleşme imzalandı. Doğanın tüm güzelliklerini bizlere sunacak bu güzel mekanın 150 iş günü içerisinde bitirilerek Mart 2017 tarihinde hizmete girmesini öngörmekteyiz. Doğal Yaşam Çiftliğimiz iki bloktan oluşuyor. Bekçi Evinin olacağı A blok 110 metrekareden; Restoran bölümünün olacağı B Blokta 430 metrekareden oluşacak. 12 bin metrekarelik alanda planlanan tabiat çiftliğinin etrafı betonarme direklerle tel çit ile koruma altına alınıp çevre aydınlatması yapılacak. Bunların dışında çiftliğimizde At, İnek, Koyun ve Keçi ahırı, Tavus Kuşu, Sülün vs. Kanatlılar ile Tavuk- Horoz gezinti alanı, Kuş Kulesi, Ördek – Kaz Evleri ve Havuz, Orta bölümde At Padok Alanı, 4 metre genişliğinde 185 metre uzunluğunda At Biniş Yolu ile Doğa bizi kendine çekecek. Doğal Yaşam Çiftliğimizin belediyemize yaklaşık olarak maliyeti ise 1 milyon 150 bin TL’dir. Vatandaşlarımızın gönül rahatlığı ile gelip hoş bir vakit geçirecekleri Doğal Yaşam Çiftliğimizin şehrimize artı bir değer katacağına yürekten inanıyoruz. Böylesi önemli ve nezih bir ortamın şehrimize kazandırılmasından dolayı duyduğumuz mutluluğu bir kez daha buradan belirtir, Meclise giren 17 kadın milletvekilinden biri olan Şekibe İnsel Hanımefendinin isminin burada yaşatılacak olmasından dolayı ayrıca mutlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Son olarak İnegöl’ün geleceğini inşa etme yolunda önümüze çıkan tüm engelleri bir bir aşarak tüm bireyleri ile yaşamaktan mutluluk duyulan bir İnegöl için durmak yok yola devam diyor, en içten kalbi duygularımla siz değerli misafirlerimizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum.”

Başkan Aktaş’ın konuşmasının ardından yapılan dualar eşliğinde temel atma töreni gerçekleştirildi.

Son Güncelleme: 30.11.2016 16:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<