Doğanın Keyfini Doyasıya Yaşadılar

22 Nisan 2019 Pazartesi 17:03
Doğanın Keyfini Doyasıya Yaşadılar

Doğa Sporları ve Turizm Merkezi (DOSTUM) organizasyonu ile doğaseverlere yönelik gerçekleştirilen Foto Safari ile 8.Geleneksel doğa yürüyüşüne katılan macera tutkunları, İnegöl’ün saklı kalmış doğal güzellikleri karşısında adeta büyülendiler.

DOĞAL TÜM GÜZELLİKLERİ OBJEKTİFLERE YANSIDI
Cesaretini Doğaya Göster sloganıyla doğa sporlarının merkezi olma yolunda emin adımlar ile ilerleyen Doğa Sporları ve Turizm Merkezi(Dostum) hafta sonu birbirinden güzel etkinliklere imza attı. İnegöl’ün saklı kalmış doğal güzelliklerine çıkılan bu yolculuğun ilk adresi Fevziye kanyonu oldu. Cumartesi günü gerçekleştirilen Foto safari etkinliği ile fotoğraf tutkunları bir yandan eşsiz Fevziye kanyonunun güzelliklerine şahit olurken, bir yandan da karşılaştıkları manzara ve durumları fotoğraflama şansını da yakaladılar.

SAYFİYE-BABASULTAN-AKINCILAR- YENİCEKÖY
Pazar günü gerçekleştirilen 8. geleneksel doğa yürüyüşü ise yoğun bir katılımla gerçekleşti. 11 km’lik Sayfiye-Babasultan-Akıncılar- Yeniceköy parkuru renkli görüntülere sahne olurken, doğa yürüyüşüne katılan macera tutkunları doğanın keyfini doyasıya yaşadılar. Pazar günü sabah saat 08.30’da Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi önünde toplanan doğaseverler, İnegöl Belediyesi tarafından tahsis edilen otobüsler eşliğinde yürüyüşün başlayacağı Sayfiye mevkiine doğru yola çıktılar. Sayfiye mevkiine gelinmesinin ardından araçlardan iniş yapan doğaseverler, burada ilk olarak yürüyüş esnasında ve genel olarak doğa ortamında yapmaları ve yapmamaları gerekenler konusunda bilgilendirildi.

banner380

DOĞA YÜRÜYÜŞÜNDEN KEYİF ALDILAR
Sayfiye’den başlayıp İnegöl’ün saklı kalmış doğal güzelliklerini keşfederek devam edilen doğa yürüyüşünde keyifli anlar yaşandı. Yoğun katılımın yaşandığı doğa yürüyüşüne daha sonra Babsultan’a yürüyüşle devam edildi. Doğanın her türlü güzelliğinin yaşandığı doğa yürüyüşü sırasında verilen molalar yürüyüşe ayrı bir renk kattı. Keyifli anların yaşanmasına vesile olan doğa yürüyüşü Akıncılar mahallesinden sonra Yeniceköydeki Dostum tesislerinde son buldu. Sakatlıksız ve sorunsuz bir şekilde sonlandırılan yürüyüşte doğaseverlerin büyük keyif aldıkları gözlendi.

ÖĞLE YEMEĞİ ARDINDAN YARIŞLAR DÜZENLENDİ
Doğanın tüm güzelliklerinin sunulduğu doğa yürüyüşü etkinliğinin sonunda katılımcılara Dostum’da öğlen yemeği verildi. Yemeğin ardından ip atlama, halatla ip atlama, kaşıkta yumurta taşıma ve çuval yarışları yapılarak doğaseverlerin keyifli bir zaman geçirmelerine olanak sağlandı. Yarışlarda dereceye girenlere dostum tesisleri yamaç paraşütü, paratrike, geleneksel okçuluk eğitimi ve bungaow evlerinde konaklama ödülü verildi. Doğaseverler, etkinlik sonrası kendilerini bekleyen araçlara binerek İnegöl’e döndüler.

DOSTUM’A TEŞEKKÜR ETTİLER
Foto safari ve Doğa yürüyüşüne katılan doğaseverler, verdikleri destekten ve düzenledikleri organizasyondan dolayı Doğa Sporları ve Turizm Merkezi(DOSTUM) çalışanlarına teşekkür ettiler.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<