banner359

'Doğubayazıt rahatsa İnegöl de rahat'

13 Haziran 2017 Salı 16:21 2017-06-13 16:23:11
'Doğubayazıt rahatsa İnegöl de rahat'
 Beraberindeki işadamlarıyla birlikte Doğubayazıt’a 2 günlük gezi düzenleyen Belediye Başkanı Alinur Aktaş, burada yapılan ziyaretler sırasında işadamlarına çağrıda bulunarak “Buralar rahatsa bizim oralar da rahat. Türkiye’yi Marmara bölgesinden, İstanbul’dan, Bursa’dan ibaret görmemek lazım. Buralara sahip çıkmamız lazım” dedi.
Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde koordinatör olarak görevlendirilen Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Şubat ayından bu yana iki şehir arasında kurduğu bağ ile Doğubayazıt’ta dönüşümün fitilini ateşledi. Doğubayazıt Kaymakamı Ulaş Akhan ile koordineli şekilde sürdürülen çalışmalarla fiziki yapıda yaşanan değişim ve dönüşümün yanı sıra zihinsel bir dönüşümün de mücadelesini veren Aktaş, “İki Şehir Tek Yürek” sloganıyla başlayan süreçte İnegöl ve Doğubayazıt’ı iki kardeş şehre dönüştürdü.

KAYMAKAM AKHAN’I MAKAMINDA ZİYARET ETTİLER
İnegöl Belediyesi tarafından geçtiğimiz hafta sonu 2 bin kişinin katılımıyla Doğubayazıt’ın İnegöl Caddesinde iftar programı düzenlendi. İftar organizasyonu için İnegöl’den de Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile birlikte Başkanvekili Turgay Yel, Başkan Yardımcısı Adil Kansu ve beraberindeki 30 kişilik işadamı heyeti Cumartesi günü Doğubayazıt’a gitti. Cumartesi akşamı yapılan kardeşlik iftarı sonrası şehirde bazı ziyaretler ve incelemelerde de bulunan İnegöl heyeti, Doğubayazıt Kaymakamı Ulaş Akhan’ı makamında ziyaret etti.

DOĞUBAYAZIT RAHATSA İNEGÖL DE RAHAT
Ulaş Akhan’ın makamında gerçekleşen ziyarette Başkan Aktaş, İnegöl’den giden heyete yönelik bir konuşma yaptı. Doğubayazıt koordinatörü olarak görevlendirilmesinden bugüne kadar yaşanan süreçten söz eden Aktaş, “15 Şubat tarihinden itibaren yapılan görevlendirmeyle, Genel Merkezimizin talimatıyla buraya gelip gitmeye başladık. Bu geliş gidişler de sıradan geliş gidişler değil aslında. Şunun bilincinde olmak lazım, buralar rahatsa bizim oralar da rahat. Türkiye’yi Marmara bölgesinden, İstanbul’dan, Bursa’dan ibaret görmemek lazım” dedi.

“ZİHİNSEL BİR DÖNÜŞÜMÜ DE GERÇEKLEŞTİRMEYE ÇALIŞIYORUZ”
Doğubayazıt’ta sadece fiziksel bir değişim değil zihinsel bir dönüşümü de gerçekleştirmeye çalıştıklarını ifade eden Aktaş, şöyle konuştu: “Bence burada gördüğünüz manzaraları gittiğinizde eşinize, dostunuza, çevrenizdekilere anlatmanız bile bu sürece katkı verecek bir unsudur. Biz burada sadece fiziksel değil zihinsel bir dönüşümü de gerçekleştirmeye çalıştık.”

“BURALARA SAHİP ÇIKMAMIZ LAZIM”
Konuşmasında sık sık bu bölgelere sahip çıkmak gerektiğine vurgu yapan Aktaş, Doğubayazıt’a giderken bir kardeşine destek vermeye gidiyormuş düşüncesiyle hareket ettiklerini kaydederek “Bu geziler bizim şehrimizi sevmemize de bir araç olsun. Ama buralara da sahip çıkmamız gerektiğini, en azından dualarımızla buraları anmamız gerektiğini ifade etmek istiyorum. Burası Türkiye. Başka bir ülkenin şehri değil. Ağrı’da Türkiye, Van’da Türkiye, Muş’ta Türkiye… İnşallah Kaymakamımız Ulaş Akhan’ın ekibinin özel gayret ve çabası, buradaki güzel insanların çaba ve gayretleri bu sürece destek verecek. Biz buraya gelirken bir kardeşimize desteğe, bir şehrimize desteğe geldiğimizi düşünüyoruz. Bir şeylerin değişimlerine, dönüşümlerine katkı sağladığımızı düşünüyoruz. Buraya yapacağımız her türlü destek ve katkı, bu maddi olabilir manevi olabilir fark etmez. Bize kesinlikle dönecektir. Buralara sahip çıkmamız lazım” ifadelerinde bulundu.

İŞADAMLARINA “YATIRIMLARA DESTEK VERİN” ÇAĞRISI
Başkan Aktaş, konuşmasında İnegöl Belediyesi olarak Doğubayazıt’taki 150 çocuğa kıyafet yardımı yapıldığını da hatırlattı. Ayrıca2 bin kişilik kardeşlik iftarının haricinde Doğubayazıt’ta her akşam kurulan ve yüzlerce insanın iftarını yaptığı iftar çadırına da katkı sağlandığını kaydeden Aktaş, işadamlarına da bölgeye yapılacak yatırımlara katkı çağrısında bulundu.


BU KARDEŞLİK İLİŞKİSİ TÜRKİYE’NİN HİÇBİR YERİNDE YOK
Ziyaret sırasında Doğubayazıt Kaymakamı Ulaş Akhan’da bir konuşma yaptı. Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın Doğubayazıt’a olan ilgi alakasından söz eden Ulaş Akhan, “Sizin bu ziyaretlerinizden güç buluyoruz. Bu gelişlerin psikolojik olarak çok büyük değerleri var. Koordinatör olarak görevlendirilen Belediye Başkanlarının birçoğu görevlendirdikleri şehirlere bir kez ya gitmiştir ya gitmemiştir. Alinur Başkanımız bu konuda gerçekten burada özverili bir çalışma ortaya koydu. Bizim İnegöl ile kurmuş olduğumuz bu ilişki eminim Türkiye’nin hiçbir yerinde yoktur. Şimdiye kadar kurulmuş hiçbir kardeş belediye ilişkisinde böyle bir model yok. İnşallah bu durum diğer şehirlere de örnek olur” dedi.

Ziyaret sonunda İnegöl’den Doğubayazıt’a giden işadamı heyetiyle Kaymakam Ulaş Akhan karşılıklı hediye takdiminde bulundu.

Son Güncelleme: 13.06.2017 16:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<